Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este véget ért a 2010-es Eurovízió első elődöntője. Az est folyamán 10 ország jutott be a döntőbe. A rajtsorrend sorsolását a verseny utáni sajtótájékoztatón fogják megejteni. A delegációk válaszolni fognak a kérdésekre, majd húznak egy sorszámot – a régebbi koreográfia szerint. Lássuk a rajtszámokat! (A rajtszámok folyamatosan frissülni fognak – sorsolás közvetítése az eurovision.tv-n)

04 Moldova
20 Oroszország
08 Szerbia
06 Bosznia-Hercegovina
07 Belgium
15 Albánia
11 Görögország
23 Portugália
09 Fehéroroszország
16 Izland

224 hozzászólás Eurovízió 2010: Az első elődöntő továbbjutói

  • Lalo

    Akkor már legalább hárman vagyunk Mara!:)

  • Erzsi

    Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy a 4-5-6-os dalnál műsorkimaradás volt. Ha látták volna a finn előadást, ki szavazna az oroszra?

  • oroszország nagy ország.Rengeteg orosz él külhonban, ha ők hazaszavaznak, az már elegendő lehetett- ezek szerint. :/

  • Misa

    Ahogy olvasgatom a véleményeket, mindenkinek más jön be…de ez a szép az eurovízióban!:P

  • zolitt

    ezek alapján, ahogy az Oroszok továbbjutottak, csütörtökön a szlovének repülnek egyenesen a döntőbe… UK meg megnyeri… még mindig kész vagyok! :S

  • Azért rossz látni, hogy igazán senki nem elégedett. 🙁 Senki nem mondta, azt eddig, hogy „baromi jó volt az egész”

  • Rita

    Sziasztok!
    Már nagyon régóta olvasom a honlapot, és az elődöntő után rögtön idenéztem, mi a véleményetek. Ezután az elődöntő után úgy éreztem, nekem is muszáj hozzászólnom. 3 (!) nagy kedvencem is kiesett, és nagyon nagyon csalódott vagyok amiatt is, hogy a színpad és a közönség elhelyezése csapnivaló. Oroszország és Moldova rézvétele a döntőben…hát ha valaki ma betippeli őket nekem délelőtt, tuti körberöhögöm, erre tessék…az hogy Észtország és Lengyelország nem döntős, még valahogy megemészthető, de az, hogy Kristina kimaradt, az teljesen érthetetlen…oké, elismerem, nem volt nagy durranás a live produkció, de attól függetlenül a szám nagyon kellemes…na mindegy, ez van, előre csütörtökig…remélem, ott több szerencsével járok. Hajrá Örményország, hajrá Eva !!!

  • Karesz

    Sziasztok! Izlandnak, Albániának, Moldovának és Görögországnak örültem, a többi országgal kapcsolatban vegyesek az érzelmeim. Pl.:Oroszországnak semmi keresni valója a döntőben. Sajnálom Máltát, Macedóniát, Finnországot és Lengyelországot…:(
    A szlovák énekesnőért szerintem nem kár, semmi különös nem volt benne, a zenében 1-2 kis részlet, ami tetszett és nem több, szóval jó is hogy nem jutott tovább…

  • Feri

    A színpad, a látvány és a műsor színvonala a 2009 és 2008-as évhez képest jóval alacsonyabb volt. A 10 továbbjutóből 7-et eltaláltam, Oroszország, Portugália és Bosznia helyett Szlovákiát, Máltát és Lengyelo.-ot választottam volna. Leginkább Oroszországon lepődtem meg, hogy bejutott, illetve Szlovákián, hogy nem jutott be (habár a szlovák dal nem tartozik a kedvenceim közé, de jó szám volt).
    A 2. elődöntő jóval nehezebb lesz, és ott több kedvencem is van akiért izgulhatok.

  • István33

    Tisztelt Jeszenszky Zsolt Úr!
    Nagyon örülök, hogy a Duna TV közvetíti a fesztivált, de az Ön közvetítése felettébb színvonaltalan, mondhatnám, ritka sz_r volt:
    1. Fel kéne készülni a dalokból: A dalok között (és nem alatta)infokat kéne mondani az éppen aktuális országokról és előadókról.(az „itt jön XY” nem elég) Azt, hogy a népzenei motívumok háttérbe szorulnak, nem pont Görögország előtt kéne mondani, vagy ha már így történt át kéne vezetni(pl.:De most „itt jön” egy ellenpélda stb.)Az izlandi dal „francia szövegéről” nem is beszélve.
    2. Angolból az alapszavakat égés nem pontosan fordítani:Iceland nem Írország, az eight meg nem kilenc.
    3. Az ember a zenei műsorokat a dalok miatt nézi, különösen a húsz másodperces összefoglalóknál, a kommentátor ne ilyenkor osszon meg olyan fontos információkat, mint „Itt látható nagy lepkeszárnyakkal”. Látni mindenki látja, viszont hallani senki, mert J.Zs végigp–zza az egészet.
    Na, ennyi, legközelebb készüljön fel, ha már odaül!
    (Amúgy nem szoktam csúnya szavakat használni, de ezt bármelyik riporteriskola diákja überelte volna.)

  • silvamarius

    Már írtam pár helyen, de úgy látszik itt a helye 😀
    Naszóval:
    Moldova: oké, befér a döntőbe.
    Oroszország: egyáltalán nem oké. Beszavazta a zsűri vagy a rokonok.
    Szerbia: oké. Döntőben a helye. Jó kis dal ez. Talán bugyuta, de mindenki tud(hat)ta, hogy úgyis bejutnak.
    Bosznia-Hercegovina: nem oké. De bejutnak minden évben szinte, ezért nem lepődtem meg.
    Belgium: nagyon oké! 🙂
    Albánia: oké
    Görögország: oké. Én még nem unom a görög vonalat.
    Portugália: egyáltalán nem oké, tuti zsűri nyomta fel.
    Fehéroroszország: nem oké.
    Izland: oké, de mennyire, hogy az! 🙂
    Én is hiányolom a letteket!

  • silvamarius

    István33: abszolút egyetértek!

  • Dorka

    Azért én is néztem nagyokat Jeszenszky egy-két mondatán (mind a mellett, hogy nagyon örültem annak, hogy ennyit megtettek értünk, hogy még kommentálták is a versenyt)… az említetteken kívül (kilenc éves, francia nyelvű izlandi dal) nekem az Alfredo mint Filipa vezetékneve ütött be (Azevedo helyett)… könyörgöm, azért legalább annyira legyen felkészült, hogy tudja rendesen az előadók neveit…

    Ha meg már értékelés (egy részét már leírtam egy másik cikknél)… dalokról… a moldáv dal nem tetszik, viszont tetszett a színpadképük. Az orosz különleges, és amellett sem szavaztam volna be, hogy én nem tartom annyira rossznak, mint a nagy többség. A szerb engem nem fogott meg. A bosnyák dal így, élőben meggyőzött. A belga dal az egyik nagy kedvencem, örültem neki :). Albánia másik kedvenc, jó kis popdal :). Görögország kicsit gagyi sztem. Portugália unalmas volt (inkább a máltai dalt szavaztam volna be a két lassú női dal közül). A fehérorosz dalt nagyon szeretem, de ezek a lepkeszárnyak a végén vmi undorítóan giccsesek voltak. Izland nem a stílusom.
    Az észt dal a szívem csücske volt, kár, hogy nem szavazták be. A lengyel dal is nagy kedvencem, de be kell látnom, a színpadképpel teljesen elrontották (túl összetett volt, túl sok, nem ilyen helyre való… mármint… este van, a munkából hazaeső ember lerogy a tévé elé, és pihenni akar, tehát nem feltétlen vmi összetett színházas dologgal kellene eléállni). Ráadásul az előző verzió intrója sokkal jobb volt.

    A színpad és a látvány nekem nagyon tetszett-inkább, mint a tavalyi megalomániás, monumentális színpad. Itt is bőven ki lehetett használni a teret, és aki kreatív akart lenni, az tudott is. Tetszettek ezek az újfajta képeslapok, ha még lehet annak nevezni. A pihenő is tetszett (bár még jobb lett volna, ha nincsenek a delegációk ennyire elkerítve egymástól, az előző években sokkal közvetlenebb, bulisabb hangulat volt a színfalak mögött, legalábbis én így éreztem).

  • BeN

    Hát a kommentátor tényleg nem volt a toppon. Oroszország nem a döntőbe való szerintem, Fehéroroszország pedig határeset. Lengyelországnak nagyon drukkoltam, sajnálom, hogy nem sikerült nekik, azt jól mondta Jeszenszky, hogy az egyik legjobb produkció. Szlovákia pedig meglepett, de egy picit hamiskás volt az egész, látszott ahogy remegett Kristina keze. Belgium továbbjutásának pedig örjöngve örültem.

  • csapnivaló közvetítés volt… könyörgöm, ne legyen már belepo…va a dalokba!

    ha esetleg valaki olvassa ezt a dunától…

    a dalokat szeretném hallgatni, nem egy fa..kapalp szenvedését például a finn duó nevének kiejtésével…

    van, aki dvd-re szeretné rögzíteni a dalokat és később is visszanézni..

    szégyen, hogy a magyar tévé közvetítette, de például én a portugál tévéről vettem fel, mert ott nem egy idióta nullával egyenlő po…ását kellett hallgatni a dalok eleje helyett…

    az lenne a legjobb, ha minden kommentár nélkül lehetne inkább nézni, mert ez a bénázás agyoncsapta az egészet…

    remélem, a második elődöntő és a döntő nem lesz ilyen minőségen aluli….

  • seva9

    Szegény lett csaj, megéredemelte volna a döntőt.

  • meg bizony…. az egyik kedvencem volt.. 🙁

  • nem tudok túllépni rajta, hogy az oroszok meg a bosnyákok döntősek… a többi o.k… na jó, még az oroszokat elfogadom.. de a bosnyákok??? miért??!!

  • Namex

    Lilien , szerintem Bosznia is csak szerb és macedón segítségével jutott be…
    Én Kristínát sajnáltam nagyon … 🙁 Nem jutott tovább , de azt nem mondjátok majd , hogy 10. lett 🙁 Hát én is kiakadtam Bosznián és az oroszokon … :S 🙁 Hát már csak a 2. elődöntő maradt 😀 Na de azért ez sem volt annyira rossz 🙂 Ott van Juliana Pasha 🙂

  • azért micsoda különbség van a ‘vesztesek’ felfogása között 🙂

    http://www.vgtv.no/?id=30539&category=99

    http://www.vgtv.no/?id=30541&category=99

  • Namex, szlovákián én is meglepődtem, meg lettországon, hogy nem jutottak be… érdekes lesz a csütörtök…. mindenesetre bejön a visszafogott stílus, remélem niamh biztos döntős.. 🙂

  • Nagyon jó volt a tegnap este, de én …

    ..:.:*(sírok)*:.:..

    Kristína … ez hogy lehet?
    Peter Nalitch .. ez hogy lehet??

  • Gabiii

    Bocsi mindenki de Szlovákia nem érdemelte volna meg a továbbjutást….Kristina nagyon izgult és borzasztó hamis volt. Én a Fehéroroszok helyett Lettországot jutattam volna tovább de amugy meg vagyok elégedve. Oroszországot meg ne bántsátok nagyon jó volt élőben tévén keresztül (én is meglepődtem de nekem olyan 4-5. helyen jutott tovább)(Még talán Portugália helyett Lengyelország)

  • túl sötétek voltak a szlovákok és nem volt olyan jó vokálisan, mint korábban, akár a próbákon… néhány barátom először hallotta a dalokat tegnap este és bizony egyikük sem szavazta be a szlovákokat – olyan kis házi szavazást csináltunk, 17-en voltunk.. és bizony nagyon hasonló eredmény jött ki.. annyi a különbség, hogy nálunk lettország bejutott és portugália nem, valamint finnország bosznia helyett…

  • Gabiii, igen, nem szabad elfelejteni, hogy a többség a tegnapi produkcióra szavazott és bizony az nem volt olyan fényes….

  • Gabiii

    Amugy nekem is az jutott eszembe hogy csütörtökön mekkora szórás lesz:D Szlovén bejut Horvát kiesik?:P Na jó ennyire csak nem….

  • Gabiii

    Hírtvn meg vagy 5 perce megy összefoglaló a számokból Kommentár nélküli hírekbe:P

  • Sanyi

    Szép jó reggelt mindenkinek.
    Szomorú vagyok és csalódott,hisz Norvégiától nem ilyen színvonalat vártam.Nálam az elmegy kategóriába sorolható a tegnap esti show.Arról meg nem is beszélve,hogy ma újranéztem a versenyt és dühös vagyok,hogy Lengyelország és Lettország nincs a döntőbe.Annyira erős produkciók voltak,hogy értetlenül állok és dühöngök,hogy mit keres Oroszország,Fehéroroszország,Belgium a döntőbe.Ízlések és pofonok de ezek a stílusú dalok nem jönnek be nálam.
    Négy kedvenceim hála bejutottak Greece,Iceland,Albania,Szerbia.De a legprofibb Görögország volt természetesen,remélem ott lesznek a top5be.
    A magyar tudósítás vmi borzasztó volt számomra…van mit tanulni a tudósítónak.A norvég műsorvezetőkről meg nem is beszélve-unalmas alakok…fúj.

  • Boti

    En igazabol Lengyelorszagot es Maltat hianyolom a dontoben.Slovakianak nagyon drukkoltam,de elizgulta Krisztina es borzaszto hamis volt.Ezen kivul nagyon rosszul volt filmezve a szlovak dal semmit sem lattam a tancbol csak Krisztina arcat.Bosnianak semmi keresivaloja dontoben,Oroszorszag nem volt olyan rossz az az igazsag es ami Portugaliat illeti ez egy dalverseny es nagyon jol enekelt.Es vegul Belorussia tudtam,hogy a nyaltengernek lesznek szavazoi eselyes volt a giccsparadenak hogy tovabbjusson.

  • nem tudtam megállni, hogy ne írjak egy elmarasztaló levelet a dunának….