Németország: Lena Meyer-Landrut – Satellites

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xckulx_lena-meyer-landrut-satellite_music[/dailymotion]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este megtalálták Kölnben Németország sztárját, akit Oslóba fognak küldeni a 2010-es Eurovízióra. Lena Meyer-Landrut a „Satellites” című dalt fogja énekelni.

Comments

42 hozzászólás a(z) “Németország: Lena Meyer-Landrut – Satellites” bejegyzéshez

 1. Zolecs avatar
  Zolecs

  többszöri hallgatás után elég kellemetes 🙂

 2. Sanyi avatar
  Sanyi

  Nem tetszik a csajszi hangja.

 3. BeN avatar
  BeN

  Tegnap a tévében néztem Németországot, egy nagyon jó showt csináltak a németek. A csajról annyit érdekes a személyésige, és nem biztos az ő hangaja illik ehez a dalhoz. DE nekem nagyon tetszik, és nagyon szurkolok neki!

 4. Tushan avatar
  Tushan

  Nincs hangja a csajnak!! Wááá!!!

 5. Dombimedve avatar
  Dombimedve

  Nagyon, nagyon nagyon jó a szám!! 😀

 6. hbalazs94 avatar
  hbalazs94

  Nincs hangja a csajnak :(. De én mondtam… legutóbb is… :S
  10/7

 7. Bálint avatar

  Ez nagyon jó!! 😀

 8. hbalazs94 avatar
  hbalazs94

  Itt talán jobbnak hangzik: http://www.youtube.com/watch?v=ydRdEm8PmCI tényleg, nálam így már 10/7,5 😉

 9. Matheus avatar
  Matheus

  Nekem tetszik. A németekre is ráférne már egy jó hely.

 10. zaffarano avatar

  Folytatódik a harc a letörölt(etett) videók ellen. A német dalt egyelőre csak a dailymotion-ön találtam meg. Ma délelőtt újra átfésültem az eddigi összes versenydalt és pótoltam azokat a videókat, amiket idő közben letöröltek a mi nagy és szeretett videómegosztónkról.

 11. Lina avatar
  Lina

  Okés a dal…

 12. Zoey avatar
  Zoey

  A dal még nem is lenne rossz, de ahogy mások is mondták, a hangja enyhén szólva lehetne jobb is a csajnak… Na hátha javul még ez!

 13. z75 avatar
  z75

  A szám jó, a csaj hangja szörnyű. Így elég idegesítő hallgatni.

 14. Erzsi avatar
  Erzsi

  Ez egy nagyon jó dal. És nagyon nehéz. Ez a kislány sem technikailag, sem személyiségében nem elég hozzá. Ebből megint baj lesz …

 15. Feri avatar
  Feri

  Nekem ez kevés. A dal még hallgatható lenne, de a csaj hangja elég képzetlen. Már nem először küldenek a németek olyan előadót, akinek nincs jó hangja vagy kicsit farsan énekel (2005,2008), és mindkét esetben az utolsó helyen végeztek, pedig egyik sem lett volna olyan rossz szám.

 16. Lina avatar
  Lina

  A stúdió verziót már többször meghallgattam,nekem tetszik a dal,de élőben valami szörnyű,ahogy a csaj előadja….

 17. tilla77 avatar
  tilla77

  Jó lesz ez. A dallal semmi probléma. A csaj meg májusig megtanul 15 ezer ember előtt énekelni. Hozzá teszem technikailag ez a dal nem egyszerű. Reméljük megtanul levegőt is venni és akkor ez a dal top10ben lehet…vagy ha nem, akkor sláger lesz

 18. Bence avatar
  Bence

  A legjob szám !!!!!!!!! Imadom

 19. Máté94 avatar
  Máté94

  ÉNIS *_* de én Lenát is 😀

 20. Vitantonia avatar
  Vitantonia

  Elsőre baromira idegesített. Másodjára is. Harmadjára meg már is borzolta az idegeimet, hogy bazi sz*r a csaj kiejtése. Nemtom, hol tanult angolul, talán Ausztráliában, de förtelem.

 21. Dorka avatar
  Dorka

  Nem tudom, mit van valaki annyira oda a kiejtésétől. Tudom, hogy mki az amerikai angol kiejtéshez van szokva, mert azt nyomatják mindenhol, de nem rossz az akcentusa, csak kicsit britesebb (jó, nem feltétlen a brit közszereplők beszélnek ilyen akcentussal, hanem az átlagember)… ami kicsit baj, az hogy nekem az nagyon erőltetettnek tűnik… de még véletlenül sem ROSSZ a kiejtése.

 22. Vitantonia avatar
  Vitantonia

  Dorka, nekem fizikai fájdalmat okoz. Ha neked nem, hallgasd egészséggel (amúgy meg Európában mindenhol a brit, a kontinentális angolt, és kiejtést tanítják… ennyit az amerikai nyomatásáról)

 23. Dorka avatar
  Dorka

  Nyelvtanban, szókincsben igen, de az akcentust eggggyáltalán nem tanítják, mert azt nem lehet úgy magolni/tanulni, mint a többi részét. Még az egyetemen sem beszél brit akcentussal a tanárok legnagyobb része (angol szakos vagyok)… és most az akcentusról beszélek, nem a kiejtésről, az két külön dolog.

 24. Dorka avatar
  Dorka

  Mármint ez utóbbit úgy értem, hogy keveseknek van meg az a képessége, hogy a saját nyelvére jellemző akcentus nélkül beszéljen egy idegen nyelvet, és ez alól az ilyen-olyan tanítási intézményekben tanító tanárok sem kivételek… annak ellenére, hogy gimiben fantasztikus tanárom volt, először baromi nagy nehézségeim voltak a tipikus brit akcentus megértésével, pont azért, mert akcentust tanulni nem lehet… (ajánlom mondjuk Amy McDonald dalainak hallgatását, ha vki hallani akar vmi ilyesmi akcentust). Az amerikai nyomatását meg úgy értem, hogy 1) az összes nyelvvizsgán és a legújabb angolkönyvekben már szinte az összes hallgatási gyakorlat amerikai akcentussal szól pl., 2) zenék, filmek, közszereplők… mindenhonnan az amerikai folyik…

 25. Vitantonia avatar
  Vitantonia

  Dorka, erre csak azt tudom mondani, hogy halleluja. Amy McDonald és Lily Allen is ezért van a tiltólistámon, mert egyszerűen a hallócsontjaim kitörnek. Kár, hogy így felhúztad magad. Ezt az én véleményem, az meg a tiéd…

 26. tacom avatar
  tacom

  Nekem nagyon tetszik az Amy McDonald, Lily Allen és a német előadó féle angol. Vagy ide sorolnám még Sophie Ellis Bextor-t is. Sokkal szebb, mint a csámcsogós, öklendezős amerikai. Mondjuk úgy, hogy mindkettő jöhet, csak ne túlozzák el egyiket sem!

 27. Dorka avatar
  Dorka

  Ha nem azzal a bődületes marhasággal kezdted volna, Vitantonia, hogy „hol tanult angolul?”, csak mert neked nem tetszik, akkor én sem írtam volna ekkora kisregényt… nekem nem azzal volt bajom, hogy vkinek nem tetszik vmilyen akcentus, vagy akár nyelv, hanem azzal, ha azt mondja, hogy rossz a kiejtése, mert az ilyen formában nem igaz :P.

 28. Misa avatar
  Misa

  A dal nagyon jó, a félelmem nekem is az,hogy a fiatalhölgy élőben mennyire tud majd énekelni. Mert hiába jó a dal, ha nincs hang…de drukkolok neki, mert a dal tényleg jó.

 29. Petraa avatar
  Petraa

  Dorka: én régebben nagyon az amerikai angol ellen voltam, mert mindig is a brit angolt használtam. Ma már megszoktam az amerikait is. A lényeg: a brit angol kiejtés is tud nagyon szép lenni, de Lena-é nem szép, hanem irritáló. A szám maga nagyon klassz, de Lena énekhangja néhol hagy kívánni valót maga után. A kiejtése a nagyon zavaró tényező.

 30. BenJoe avatar
  BenJoe

  Elszörnyedve látom, hogy ez a „dal” vezet az előrejelzés szerint a népszerűségi listákon! Ez az iszonyat???
  Borzalmasan tré a hangzása, a szövege talán még elmenne, de Lena-nak olyan rossz hangja van mint egy üres konzervdobozba virnyogó bagzó macskának! És ez tetszik az emberek többségének!!! Elképesztő! Szerintem benne van az első háromban, de az utolsó hely felől nézve. Jó lenne, ha Európa megkegyelmezne nekem és nem ezt választaná idén a legjobbnak, ha már tavaly Rybak fiúka förmedvényét emelte a dobogó tetejére, már attól is rosszul voltam és felháborodtam, de ez a versenydal még viccnek is rossz!