Németország: Lena Meyer-Landrut – Satellites

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xckulx_lena-meyer-landrut-satellite_music[/dailymotion]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este megtalálták Kölnben Németország sztárját, akit Oslóba fognak küldeni a 2010-es Eurovízióra. Lena Meyer-Landrut a “Satellites” című dalt fogja énekelni.

42 Comments

Tegnap a tévében néztem Németországot, egy nagyon jó showt csináltak a németek. A csajról annyit érdekes a személyésige, és nem biztos az ő hangaja illik ehez a dalhoz. DE nekem nagyon tetszik, és nagyon szurkolok neki!

Folytatódik a harc a letörölt(etett) videók ellen. A német dalt egyelőre csak a dailymotion-ön találtam meg. Ma délelőtt újra átfésültem az eddigi összes versenydalt és pótoltam azokat a videókat, amiket idő közben letöröltek a mi nagy és szeretett videómegosztónkról.

A dal még nem is lenne rossz, de ahogy mások is mondták, a hangja enyhén szólva lehetne jobb is a csajnak… Na hátha javul még ez!

Ez egy nagyon jó dal. És nagyon nehéz. Ez a kislány sem technikailag, sem személyiségében nem elég hozzá. Ebből megint baj lesz …

Nekem ez kevés. A dal még hallgatható lenne, de a csaj hangja elég képzetlen. Már nem először küldenek a németek olyan előadót, akinek nincs jó hangja vagy kicsit farsan énekel (2005,2008), és mindkét esetben az utolsó helyen végeztek, pedig egyik sem lett volna olyan rossz szám.

Jó lesz ez. A dallal semmi probléma. A csaj meg májusig megtanul 15 ezer ember előtt énekelni. Hozzá teszem technikailag ez a dal nem egyszerű. Reméljük megtanul levegőt is venni és akkor ez a dal top10ben lehet…vagy ha nem, akkor sláger lesz

Elsőre baromira idegesített. Másodjára is. Harmadjára meg már is borzolta az idegeimet, hogy bazi sz*r a csaj kiejtése. Nemtom, hol tanult angolul, talán Ausztráliában, de förtelem.

Nem tudom, mit van valaki annyira oda a kiejtésétől. Tudom, hogy mki az amerikai angol kiejtéshez van szokva, mert azt nyomatják mindenhol, de nem rossz az akcentusa, csak kicsit britesebb (jó, nem feltétlen a brit közszereplők beszélnek ilyen akcentussal, hanem az átlagember)… ami kicsit baj, az hogy nekem az nagyon erőltetettnek tűnik… de még véletlenül sem ROSSZ a kiejtése.

Dorka, nekem fizikai fájdalmat okoz. Ha neked nem, hallgasd egészséggel (amúgy meg Európában mindenhol a brit, a kontinentális angolt, és kiejtést tanítják… ennyit az amerikai nyomatásáról)

Nyelvtanban, szókincsben igen, de az akcentust eggggyáltalán nem tanítják, mert azt nem lehet úgy magolni/tanulni, mint a többi részét. Még az egyetemen sem beszél brit akcentussal a tanárok legnagyobb része (angol szakos vagyok)… és most az akcentusról beszélek, nem a kiejtésről, az két külön dolog.

Mármint ez utóbbit úgy értem, hogy keveseknek van meg az a képessége, hogy a saját nyelvére jellemző akcentus nélkül beszéljen egy idegen nyelvet, és ez alól az ilyen-olyan tanítási intézményekben tanító tanárok sem kivételek… annak ellenére, hogy gimiben fantasztikus tanárom volt, először baromi nagy nehézségeim voltak a tipikus brit akcentus megértésével, pont azért, mert akcentust tanulni nem lehet… (ajánlom mondjuk Amy McDonald dalainak hallgatását, ha vki hallani akar vmi ilyesmi akcentust). Az amerikai nyomatását meg úgy értem, hogy 1) az összes nyelvvizsgán és a legújabb angolkönyvekben már szinte az összes hallgatási gyakorlat amerikai akcentussal szól pl., 2) zenék, filmek, közszereplők… mindenhonnan az amerikai folyik…

Dorka, erre csak azt tudom mondani, hogy halleluja. Amy McDonald és Lily Allen is ezért van a tiltólistámon, mert egyszerűen a hallócsontjaim kitörnek. Kár, hogy így felhúztad magad. Ezt az én véleményem, az meg a tiéd…

Nekem nagyon tetszik az Amy McDonald, Lily Allen és a német előadó féle angol. Vagy ide sorolnám még Sophie Ellis Bextor-t is. Sokkal szebb, mint a csámcsogós, öklendezős amerikai. Mondjuk úgy, hogy mindkettő jöhet, csak ne túlozzák el egyiket sem!

Ha nem azzal a bődületes marhasággal kezdted volna, Vitantonia, hogy “hol tanult angolul?”, csak mert neked nem tetszik, akkor én sem írtam volna ekkora kisregényt… nekem nem azzal volt bajom, hogy vkinek nem tetszik vmilyen akcentus, vagy akár nyelv, hanem azzal, ha azt mondja, hogy rossz a kiejtése, mert az ilyen formában nem igaz :P.

A dal nagyon jó, a félelmem nekem is az,hogy a fiatalhölgy élőben mennyire tud majd énekelni. Mert hiába jó a dal, ha nincs hang…de drukkolok neki, mert a dal tényleg jó.

Dorka: én régebben nagyon az amerikai angol ellen voltam, mert mindig is a brit angolt használtam. Ma már megszoktam az amerikait is. A lényeg: a brit angol kiejtés is tud nagyon szép lenni, de Lena-é nem szép, hanem irritáló. A szám maga nagyon klassz, de Lena énekhangja néhol hagy kívánni valót maga után. A kiejtése a nagyon zavaró tényező.

Elszörnyedve látom, hogy ez a “dal” vezet az előrejelzés szerint a népszerűségi listákon! Ez az iszonyat???
Borzalmasan tré a hangzása, a szövege talán még elmenne, de Lena-nak olyan rossz hangja van mint egy üres konzervdobozba virnyogó bagzó macskának! És ez tetszik az emberek többségének!!! Elképesztő! Szerintem benne van az első háromban, de az utolsó hely felől nézve. Jó lenne, ha Európa megkegyelmezne nekem és nem ezt választaná idén a legjobbnak, ha már tavaly Rybak fiúka förmedvényét emelte a dobogó tetejére, már attól is rosszul voltam és felháborodtam, de ez a versenydal még viccnek is rossz!

Comments are closed.