Izrael: Harel Skaat – Milim

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mKK1X7_0Z2Y[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este tartotta nemzeti döntőjét Izrael. Harel Skaat 4 dala közül a “Milim” címűt választották ki a nemzetközi megmérettetésre.

30 Comments

Valóban szép dal,csak kár nem angolul énekli,nekem ez a nyelv kicsit furcsa igen távol ál tőlem és nem értem 🙂

Huuuu… ez egy nagyon jó szám.
De a fesztiválig küldje el valaki plasztikai műtétre, mert olyan hegyes fülei vannak, mint egy hobbitnak 🙂

Én kész vagyok. Minél többet hallgatom a számot, annál jobban teccik. Jó a dalla, jó a hang, jó az előadás… szóval, nálam a norvéggal az élen van.

Huuu ez tényleg jó dal! Szerintem maradjon eredeti a nyelv. Különleges dal, és nekem a nyelv külön tetszik. 🙂

Izrael általában jó dalokat küld. (A tavalyi pl. nekem nagyon bejött.) Ez egy ballada, ami nyáltengerré is válhatott volna, de a srác ügyesen adja elő…energikus, nem nyávog közben…nem értem a szöveget, de valahol még is értem a dalt…átjön:) Ja és ami nem utolsó, szépen, jól énekel, és nagyon jó a hangszíne. Szép a melódia, jó a hangszerelés, bár engem a Rómeó és Júlia musical egyik dalára emlékeztet…lehet hogy csak a hangszerelés miatt, vagy a srác hangja nemtom. Szóval ha a lassú számok közül kell választani, erre szavaznék.
A héber nyelv valóban fura egy európai fülnek, de sztem rendben van.Jobban örülök,ha mindenki a saját nyelvén énekel.
És régóta sajnálom, hogy ami miatt különleges volt az eurovízió, az már nincs:
1. ÉLő volt minden …nem csak az énekhang, de a zenekar is. Sztem vissza kéne hozni a zenekart, mert az élőnél nincs jobb. Még akkor is, ha a számok egy részénél max. a vonósokat használnák,meg a rezeseket,vagy a basszgitárt.
2. Mindenkinek a saját,hivatalos nyelvén kellett énekelnie.
Tudom cserébe sokkal látványosabb a show, ami nem baj…csak valahol ez még is csak egy dalverseny, ahol az elsődlegesnek a zenének kéne lennie, mindenek felett…
Amúgy ha megfigyeltétek, mióta a show felé ment el a dolog, sorra jelennek meg azok az énekesek,akik gyakorlatilag nem tudnak énekelni.Vissza kéne menni 15-20-25 évre…lehet hogy vacak szám volt valamelyik,de az előadó legalább tudott tisztán énekelni…ez akkoriban alap volt.Ma elég, ha szép a melle, vagy kocka a hasa és jól rázza, meg tűzijáték, meg mittomén.Sztem meg kéne találni az aranyközéputat ebben is.

Misa, nekem is a Rómeó és Júlia ugrott be (ami nálam jó pont :D), konkrétan két dal egy-egy részlete (én is ezen filóztam, hogy a hangulat miatt, a hangszerelés miatt, Harel hangja miatt, vagy mi miatt úgy egyáltalán)… eddig azt hittem, hogy csak nekem, de akkor hála istennek nincs komolyabb baj velem :P…

Heuréka…ahányszor hallgatom, vagy látom a felvételen mindig úgy éreztem eddig, hogy annyira ismerős…
Gyerekek!Reinkarnálódott Szécsi Pál…igaz, Izraelben, egy jemeni zsidó családban…lehet, hogy hülye vagyok, de tök olyan,mint a Szécsi volt…(és nem elsősorban a külsőre gondolok)

Sziasztok!Bocsi,hogy megkérdezem,de ugye közvetiteni fogják Magyarországon az Euroviziót???Mivel nem vesz részt 2010ben Magyarország az Eurovizióban!Aki tudja az kérem válaszoljon!Köszönöm!

Végre egy dal, amely esetében egybecsengenek a vélemények. 🙂
Nálam is ott van a Top10-ben.
Az idei Eurovízió egyik érdekes gyöngyszeme.

Én utána néztem a hivatalos videónak és a szövegét lefordítottam. Megható történet egy srácról ki az összes szobabútorral útnak eredve a sivatagban berendezkedig és akkor amikor felesége ruháját kezébe veszi végre felfogja, hogy ő már nincs az élők között. A refrén arról szól, hogy “csak szavakat hagytál itt”, a dűh pedig pusztitó munkát végez a fiú kezei által. Az én szememben ez a dal 5 csillagos, s megjegyezném, hogy az idei dalfesztivál szerintem az eddigiekhez képest a legjobbra sikeredett, nagyon jó dalok voltak minden ország részéről.

Comments are closed.