Eurovízió 2010: a referenciacsoport döntései

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Befejeződött az Eurovíziót irányító referenciacsoport utolsó ülése az 55. Eurovíziós Dalverseny előtt. Nézzünk egy rövid összefoglalót a döntésekről.

Elsőként Ukrajna problémáját oldották meg. Az országot megbírságolták, amiért nem volt kész a versenydaluk a kívánt határidőre. Viszont úgy tűnik, az EBU kérte az ukrán NTU köztelevíziót, hogy tartsák meg az énekest, csak a dalt változtassák meg. A videót hétfőre el kell küldeniük, a hanganyag már az interneten van.

A zsűri kérdése is megoldódott: mivel most a zsűrinek is van beleszólása a verseny végeredményébe, eldöntötték, hogy az elődöntőn és a döntőn is ugyanazok a zsűritagok fognak szavazni.

Döntés született arról is, hogy mikor lesz reklámszünet a verseny közben. Bizonyos országok köztelevíziói a helyi szabályozás miatt megszakíthatják reklámmal a műsort. Erre a 12. és a 13. dal között lesz lehetőség, ami rossz hír Albániának és Görögországnak az első elődöntőben, Írországnak és Bulgáriának a másodikban.

Mivel az első dal kezdete előtti pillanatokban fog elindulni a szavazás, az 5. a 10. és a 15. dal után már fogjuk látni a dalok rövid ismétlését, vagyis a rekapitulációt a telefonszámokkal együtt.

Az elődöntők végén fogják kisorsolni, hogy milyen pozíciókból fognak indulni a továbbjutó dalok a döntőben.

Comments

9 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2010: a referenciacsoport döntései” bejegyzéshez

 1. tanonc avatar
  tanonc

  Ezek a döntések egész korrektnek és logikusnak tűnnek. A többit majd a verseny után.

 2. Man-iac avatar
  Man-iac

  A színpadról,eddig miért nem hozták nyilvánoságra a terveket.Ha jól emlékszem tavaly és tavaly előtt ilyenkor ez már el volt döntve….Valaki tud erről valamit?

 3. Matheus avatar
  Matheus

  Csak szerintem nem jó ez a színpad?! Bár élőben az össze mindig jól néz ki. Ha ez marad majd meg kell szeretnem, muszáj lesz 😀

 4. Dorka avatar
  Dorka

  Igen, mindig élőben dől el, hogy milyen-főleg, hogy egy ilyen pici képből nem nagyon sok mindent lehet tudni eldönteni…

 5. Man-iac avatar
  Man-iac

  Köszönöm az infókat a színpadról….hát engem sem nyűgözött le,de ahogy írtátok várjuk ki a végét.

 6. Vili avatar
  Vili

  Nekem tetszik,egyszerű.De mi az a fehér a háttérben?

 7. Vili avatar
  Vili

  Olyan,mint tavaly az a lebegő izé??