Örményország: Eva Rivas – Apricot Stone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rD77cVTKX2g[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este a jereváni Nemzeti Operaszínházban Lys Assia, az első Eurovízió győztese kívánt sok szerencsét az örmény nemzeti döntő résztvevőinek. A szerencse, a zsűri és az sms szavazások alapján Eva Rivas képviselheti Örményországot az Apricot Stone című dallal Oslóban. Gratulálunk!

43 Comments

Igen. Tényleg jó. De az örmény dalok mindig jók. Nekem Inga & Anush (Jan Jan) jobban tetszett, sőt Sirusho (Qele Qele) is. (Hayko dalánál viszont jobb).
Top 10-es lesz, mint mindig. Lehet top5, de még sok dalt nem hallottam.

HOPPÁ! Lehet még nálam is megelőzi Safurát! Zenében is talán szépségben meg mindenképp, bár Safura mosolya aranyosabb.
Olyan tehetségesek és szépek ezek a kaukázusi emberek! Nem csoda, hogy az antropológusok is sokáig kaukázusinak hívták az europideket, mert ők voltak a legszebbek (meg a legrégebbi kultúrájú európai népek).
Milyen kár, hogy annyit háborúznak 🙁 Ezt vegyétek úgy, hogy a többi kaukázusi dalhoz is írtam!
Na, most ezt mégegyszer meghallgatom!

Erzsinek:
Nem vagyunk mi töketlenek. A magyar ember inkább rendeli magának a zenét, mások meg inkább játszák vagy zenélnek maguknak. Így alakult. Mi az egyszerű dalok mestereivé váltunk. Semmi kétszólamúság meg túlcifrázás, csak fülbemászó dallam és egyszerű révítő ritmus.
A másik oka meg a Trianon önelfogadtatásával belénk sulykolt “merjünk kicsik lenni” szindróma.

Bocsánat, ez lesz az utolsó hozzászólásom a sorban.
Már az előbb is akartam írni, de elfelejtettem, hogy ez szerintem tipikusan az a dal, ami eredeti, azaz örmény nyelven legalább ilyen jól hangzik.
Újra meghallgatva: a végén a gitárszólótól kezdve viszont szerintem icipicit szétesik a szám. Ha azon javítanak, nálam biztos győztes, ezt 99%-ban most kijelentem, pedig még néhány “versenyzőt” meg sem hallgattam! Nem hiszem, hogy pl. Dánia jobbal elő tudna rukkolni.

Harmadszor is meghallgattam -látván, hogy van új verzió is- és az a véleményem, hogy a végén nagyon jó ötlet volt az újabb furulyaszó és a vokál. Nekem az új változat inkább olyan rádiós világslágeres dal.
tutti megpróbálom letölteni! Gondolom, a dalfesztiválon nem lesz ekkora felturbózott összhangzás meg vokál, de ez a 2. változat ide pont úgy lesz tökéletes!

Most pedig elhallgatok, jó éjszakát!

Elődöntő: Szerencsére Eva nem esett bele abba a hibába, amibe az izraeli versenyző: mikor kicsit elment a hangja, nem erőltette az égbe emeléseket.
De ahogy hallom, a dán manusznak is ingadozik a hangja
, de jól megoldották.. Most látom, Chaneé? milyen szép.

Comments are closed.