Naptár

2010. február
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Kristína csalással gyanúsítva, táncosai nem érnek rá szombaton

Tudósító: Ferrki
Forrás: topky.sk

Kristína Peláková (22), azaz Kristína a legesélyesebb jelölt aki kijuthat Osloba. Ez feltehetőleg nagy akadály ellenfelei számára. Néhány nappal a szlovák finálé előtt ellenzői lejárató kampányt indítottak ellene, melyben plágiummal vádolták. A dal ötlete állítólag a macedón Tose & Synthesis alkotásra hasonlít melynek címe Oj Devojče.

A kialakult helyzet miatt megszólították Kristína menedzserét Braňo Jančich- ot.
– Minden ilyen jellegű állítást elutasítunk. Megállapítottuk, hogy az Oj Devojče népi eredetű. Ott ahol nincs vádló, ott nem lehet vádlott. A két dal zenei analizációja után lehetetlen azt állítani, hogy plágiumról van szó. E két dalban maximálisan egy ritmus hasonló, melynek hangneme enyhe módon egyezik. Az ilyen esetekből a mai popzenében több ezer van.
A menedzser elutasít mindennemű lopással való gyanúsítgatást, és megemlítette, hogy a macedón dal létezéséről csak a lejárató kampány után értesült.

A macedón dal[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W8Ln5Z6Ecu0[/youtube]

Még egy csapás Kristínára: Szerencsétlenség a finálé előtt

Az énekesnő plágiummal való vádolása után, újabb kellemetlenségek adódtak. Kristína a finálé kapui előtt kilátástalan helyzetbe került.
A szlovák finálé kicsúcsosodása előtt a rosszakarók szerették volna Kristínát diszkvalifikáltatni, de szerencsére a plágiumról szóló vádak alaptalannak tűntek.

Ezek után Kristínának újabb problémával kell megbirkóznia, melynek oka a döntő napjának előrehozása vasárnapról szombatra.
A hirtelen időelőrehozás miatt, fellépését nem tudják további érdekes táncjelenetekkel bővíteni.
Ugyanis az énekesnő 4 tagú tánckara SĽUK- nem tudja vállalni a döntőn való fellépést, mivel a döntő időpontjában az ország másik felében előre betervezett előadásuk lesz.

Az énekesnő menedzsere elárulta: más táncosokat toboroznak.
– Ha ez sikerül, a táncosoknak nem egész egy nap áll rendelkezésükre, hogy begyakorolják ezt az igényes koreográfiát. Feltehetőleg a fellépőruhákkal is probléma lehet. Bízik benne, hogy az új tánckarra is jók lesznek.

14 hozzászólás Kristína csalással gyanúsítva, táncosai nem érnek rá szombaton

 • tacom

  Erre már én is azt mondom, hogy rosszindulatú, erőltetett feltételezés. Annyira minimális a hasonlóság. Komoly erőfeszítés lehetett valakinek ezt előásnia.

 • namex

  tacom Egyetértek veled . Ez tényleg szemétség .

 • Remélem összejön szegény szlovákoknak! Ők is tudják, hogy csak Kristínával van esélyük; döntőszagú; sőt Top10-es dal lenne, ha tényleg mehetne májusban Oslóba. Nagyon remélem, hogy a lejárató kampányok elégé alaptalonok, és a szavazók, akik eddigis Kristínára adták a szavazatukat, nem fognak máshova szavazni. Én már az ötödik kiválasztó óta neki drukkolok, és szerintem nem csak én vagyok ezzel így, hanem még sokan mások is, és nem csak Magyarországról. Lehet, hogy egy kicsit hasonlít a NOX-ra, Ruslana-ra meg Helena Paparizoura; de nagyon jól megcsinálták, és ezt díjazni kell. Minden politikai nézetet félretéve, Szlovákiának ideje lenne bejutnia a döntőbe. A szlovákok lelkesen végigcsinálták ezeket a előválogatós dolgokat; mint ahogy tavaly is, csak tavaly nem sikerült olyan dalnak születnie mint idén. Szóval summa summárum, a kicsi ország előtt most egy nagy lehetőség áll, és nem szabad elhalasztaniuk; félretéve minden plágiumot,… Tavaly mi is HASONLÓAN rontottuk, el, amikor hagytuk „elúszni” Tompos Kátya Magyányos csónakját…

 • tacom, namex, ez tényleg szemétség.

 • Sanyi

  Ez tényleg egy negatív lejárató kampány.Emlékezetes a tavalyi magyar és bosnyák eset.Szerintem egyáltalán nem hasonlít a macedón dalra Kristína dala,ellenben valljuk be a tavalyi bosnyák dal koppintott volt,de a Horehronie nem másolat.

 • Matheus

  Mindig kell valaminek történnie. Remélem Kristina ezek ellenére megtudja csinálni a döntőt, és meg is nyeri. Silesian nekem is ez a kedvenc számom, magasan vezet az eddigi országok előtt, pedig még nem is ő a végső kiválasztott Szlovákiából, remélem ez ma megtörténik. Este szorítani fogok neki, az biztos!

 • Csaba

  A ket dal semmiben sem hasonlit egymasra,a tavalyai Bosnyak dalnal a refren volt hasonlo. Most van a Szlovakoknak hatalmas esely,hogy finaleba keruljenek,meg remelem,hogy TOP 10-be!! teljes szivbol Kristinanak szurkolok!!!!!!

 • Nálam ez az eddigi felállás:

  ‘xx1. SLOVAKIA/Kristína – Horehronie 02.27.’
  ‘xx2. ROMANIA/Dalma Kovács – I’m runnin’ 03.06.’
  3. ARMENIA/Eva Rivas – Apricot Stone
  4. CYPRUS/Jon Lilygreen & The Islanders – Life looks better in spring
  5. DENMARK/Chanée & N’evergreen – In a moment like this
  6. NORWAY/Didrik Solli-Tangen – My heart is yours
  7. POLAND/Marcin Mroziński – Legenda
  8. FYR MACEDONIA/Gjoko Taneski feat. Billy Zver – Jas ja imam silata
  9. ALBANIA/Juliana Pasha – Nuk mundem pa ty
  10. BELARUS/3+2 – Far away
  11. SWITZERLAND/Michael von der Heide – Il pleut de l’or
  12. ICELAND/Hera Björk – Je ne sais quoi
  13. THE NETHERLANDS/Sieneke Peeters – Ik ben verliefd (Sha-la-lie)
  14. MALTA/Thea Garrett – My dream
  15. FINLAND/Kuunkuiskaajat – Työlki ellää
  16. SLOVENIA/Roka Žlindre & Kalamari – Narodnozabavni rock 17. SPAIN/Daniel Diges – Algo Pequeñito

 • Endhre

  Úgy szép az élet ha zajlik…..

 • Endhre

  Nem rossz a dal,helyes az énekes,jól ugrálnak a kis táncosok de azért az első hely túlzás……

 • DE CSAK EDDIG ELSŐ. Ki tudja mi lesz még?

 • Matheus

  Nálam is Kristina vezet.
  2. Albania
  3. Armenia
  de majd csak akkor tudok véglegesen felállítani egy sorrendet, ha már az összes dal megvan. Azaz 2 hét múlva :D:D

 • Dorka

  Hajrá Free Voices és Kristina! És persze minden jót Kristinának, pont jókor jött neki ez az egész… :S… remélem, az új táncosok megbirkóznak a feladattal…