Bulgária 2010: Miro 5 dalt fog énekelni a nemzeti döntőn

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ezen a héten mutatta be a BNT bolgár köztelevízió február 28-i nemzeti döntőjének versenydalait, melyek mindegyikét Miro fogja előadni. Az énekest a BNT belső zsűrije választotta ki arra, hogy képviselje az országot a 2010-es oslói Eurovízión. A dalok népszerűsítése érdekében február 7-én egy speciális showműsor keretében mutatták be a dalokat, melyeket a verseny honlapján újra meg lehet nézni: http://eurovision.bnt.bg/view/1049

A dalok és szerzőik:

* Eagle (Yassen Kozev and Krum Georgiev)
* Moyat Pogled V Teb (group D2 and Garo)
* Twist & Tango (Danne Attlerud, Thomas Törnholm, Michael Claus and Petar Panov)
* Ostani (Naiden Andreev, Iv & Petrov and Vesselin Karaatanasov)
* Angel Si Ti (Miro, Mihail Mihailov, Georgi Andreev and Gordon Davis)

A műsorból kiderült, hogy az énekes holnapig még várja háttérvokálosok jelentkezését, akikkel együtt fog fellépni a májusi Eurovízió színpadán.

23 Comments

Az Eagle lenne a legjobb, ha 1) összefüggő, normális, nyelvtanilag helyes szövege lenne, 2) teljesen áthangszerelnék, mert ehhez spec. nem illik sztem ez a diszkós hangzás 😀 (a dallam meg az a dum-dum-dum-ozás tetszik… ), de az Angel si ti is nagyon tetszik. Egyébként úgy a Twist and tangót kivéve mindegyik dalban megfogott vmi, és szép a hangja, ráadásul megvan hozzá a kiállása.

Akkor én ellentét leszek :P.

-5 5.) Miro – Moyat Pogled V Teb (nincs mit hozzáfűzni…)

+2 4.) Miro – Ostani (Semmi különös…)

+6 3.) Miro – Eagle (Tetszik a Diszkós tam tam :D)

+7 2.) Miro – Twist & Tango (Szerintem ez fog nyerni, mert ez olyan angolos és már a címe is tök jó legalábbis nekem tetszik nincs semmi különleges a számban, de ismerve a Bulgár szavazási rendszert, mint amikor 2008-ban a 12 pont a Német számnak ment, holott volt összesen 14 pontja és ebbol Bulgária 12 pontot adott valoszinu, hogy ez fog nyerni 😀 😀 😀 remélem érthetően magyaráztam 😛

+10 1.) Miro – Angel Si Ti (HA viszont ezt választja a közönség akkor én nagyon boldog leszek 😀 ebben a számban van vmi különleges pl: a Hapi hangja nem rossz, a szám is tök jó, mert lassú és gyors is meg diszkós is :))

HAJRÁ!!! Bulgária tessék jól szvazni 😉 nem akarok vmi. [email protected] letölteni az ESC-ből 😀

ja és ez a szlovén szám tényleg nem rossz. ahogy hallgattam meg a csajról is egyből Dér Heni jutott eszembe 😀

Szerintem a szlovén nemzeti döntő meglepetéseket tartogat 🙂 nekem Birgita Suler tavalyi száma jobban tetszett mint az idei.De reméljük jó kis dalt választanak idén a szlovének.

Today egyetértek,tavaly az örmények fantasztikusak voltak.Pontosan ezt várom el az összes ESC-s számtól:egyedi,nemzeti,anyanyelvű is és jó a színpadi produkció!

arról a számról eszembe jutott Bollywood és néztem indiai videoklippeket, és rátaláltam 2009 legjobb indiai slágereire, közte pl. Dil Bole Hadippa – Discowale Khisko c. számára. A klipje is olyan jó! Olyan szívderítőek az indiai dalok és klipek meg filmek. Az a sok vidám ember 😀
Rendezni kéne egy WorldVision Song Contestet, de nagyon sürgősen! 😀

Ja!!! És a színpadon szereplők számának limitjét eltörölni!!!!!!!!! Valaki tudassa az EBUval h értelmetlenség a 6-os max.

Szerintem meg pont jó ez a 6os limit! most mennyi esélye lenne egy egyedül kiálló gyönyörűen éneklő embernek egy egész cirkuszt felvonultató produkcióval szemben??? Meg nem csak az!Pl tavaly is nézd meg mekkora színpad volt! Ami kétség kívül nagyon látványos, meg lenyűgöző, de felesleges flanc!!!
És ha eltörölnék a 6os Szabályokat akkor ki tudja mekkora színpadok épülnének… Meg mellékesen ez egy Dalverseny!!!
A Dán vagy Svéd pont megfelelő lenne!
Úgyhogy maradjon ez így ahogy csak van! SZERINTEM!!!

Szerintem meg ez nem csupán egy dalverseny, a nevével ellentétben ne szűkítsük le kicsinyesen. Ez verseny a dalszerzőknek, producereknek, zenészeknek, énekesnek, látvány-és hangtechnikusoknak, kreatívosoknak, stb is

Te most teljesen más dologról írtál mint amire én reagáltam a te üzijeidből! én a 6os szabályra írtam, hogy mik is lehetnénk ha azt eltörölnék, hogy én nagyon is jónak tartom, hogy max. 6 fő lehet a színpadon… Úgyhogy én nem szűkítettem itt le semmit kicsinyesen, csak megemlítettem hogy dalversenyen a daloknak kellene első helyen állni, nem pedig a színpadképnek (nézd meg a tavalyi észt versenyzőt és megérted miről is beszélek!)… persze az is hozzátartozik és nagyban befolyásol is… azzal meg, hogy ki mindenkinek szól ez a verseny, ez egyértelmű hogy nem csak egy ember van a középpontban!

Sztem sem hülyeség a maximum 6-os szabály… ez legalább teret ad arra, hogy KREATÍVAN alkossák meg a színpadképet (minden dalhoz lehet bomba koreográfiát készíteni max. 6 emberrel, csak épp van, ahol nem sikerül)… ráadásul itt megintcsak az lenne, hogy akkor a pénzesebb országok kivinnének egész tánccsapatokat, kórusokat, hírességeket, tűznyelőket, dobcsapatot, anyámkínját, míg a szegényebbek örülnek, ha nem mennek mínuszba azzal, hogy kiutaztatják a versenyzőjüket-és az egyszeri tévénéző ember hajlamos a látványra szavazni a dal helyett, sajnos…

Comments are closed.