Veszélyben az EBU tagság a tévé kuratóriumának egyes tagjai szerint

Tudósító: Klész Imre
Forrás: mfor.hu

A Magyar Televízió Zrt. Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai felszólították a kormányt, hogy biztosítson forrásokat az idei labdarúgó-világbajnokság jogdíjának és zavartalan közvetítésének költségeire – írja az mfor.hu. A tervek szerint egy olyan tévétársaságnak adná el az MTV az EBU-n (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) keresztül szerzett jogokat, amely Magyarországon kevés nézőt ér el, az ebből származó bevételt pedig az EBU-nál felhalmozódott adósság törlesztésére szánná a köztévé. Amennyiben nem fizeti ki adósságát az MTV, akkor a nemzetközi szervezet kizárja tagjai soraiból és elveszi tőle a közvetítési jogokat.

A teljes cikk itt

18 Comments

Nem lehetne akkor már vmi olyan adónak adni, ha muszáj, amit talán lehet is itthon normálisan fogni a legtöbb helyen? Tudom, naivitás… de…

hát ez nevetséges…tudom tudom ne politizáljunk de ez már tényleg a kormány hibája…szerintük az az ideális ha megáll az élet akkor nem kell semmire se pénzt költeni…gratulálok

Patrik, asszem csak állami tv lehet EBU-tag… :(… de ha tévednék, vki biztos kijavít… (az a gond, hogy ez meg erősen leszűkíti a kört, ami szóba is jöhetne… kb. a Duna TV, és nem lennék benne biztos, hogy ők meg tudnák venni)

Esküszöm, nem akarok politizálni, de…
1998-tól 2002-ig a Fidesz kormányzott, ekkor nem voltunk Eurovízión (leszámítva 98-at, de arra még a választások előtt neveztünk). A Fidesz idén nagy valószínűséggel újra kormányra kerül.
Ezek csak tények, remélem semleges voltam. 🙂

Nekem fogalmam sincs arról, hogy mi az EBU tagság feltételei, de én úgy hiszem, hogy az RTL simán mehetne. Mivel az agyacsatornája alapítótagja az EBU-nak (RTL – Luxemburg, ex-eurovíziós), és nem hiszem, hogy lenne külön szabály arról, hogy leányvállalatok nem lehetnének tagok.

Comments are closed.