Veszélyben az EBU tagság a tévé kuratóriumának egyes tagjai szerint

Tudósító: Klész Imre
Forrás: mfor.hu

A Magyar Televízió Zrt. Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai felszólították a kormányt, hogy biztosítson forrásokat az idei labdarúgó-világbajnokság jogdíjának és zavartalan közvetítésének költségeire – írja az mfor.hu. A tervek szerint egy olyan tévétársaságnak adná el az MTV az EBU-n (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) keresztül szerzett jogokat, amely Magyarországon kevés nézőt ér el, az ebből származó bevételt pedig az EBU-nál felhalmozódott adósság törlesztésére szánná a köztévé. Amennyiben nem fizeti ki adósságát az MTV, akkor a nemzetközi szervezet kizárja tagjai soraiból és elveszi tőle a közvetítési jogokat.

A teljes cikk itt

18 Comments

Nem lehetne akkor már vmi olyan adónak adni, ha muszáj, amit talán lehet is itthon normálisan fogni a legtöbb helyen? Tudom, naivitás… de…

hát ez nevetséges…tudom tudom ne politizáljunk de ez már tényleg a kormány hibája…szerintük az az ideális ha megáll az élet akkor nem kell semmire se pénzt költeni…gratulálok

Gábor egyet értek!! Mit tudnak még el..szni ebben az országban?????HIHETETLEN!!!Valaki csináljon már valamit..)

Patrik, asszem csak állami tv lehet EBU-tag… :(… de ha tévednék, vki biztos kijavít… (az a gond, hogy ez meg erősen leszűkíti a kört, ami szóba is jöhetne… kb. a Duna TV, és nem lennék benne biztos, hogy ők meg tudnák venni)

Esküszöm, nem akarok politizálni, de…
1998-tól 2002-ig a Fidesz kormányzott, ekkor nem voltunk Eurovízión (leszámítva 98-at, de arra még a választások előtt neveztünk). A Fidesz idén nagy valószínűséggel újra kormányra kerül.
Ezek csak tények, remélem semleges voltam. 🙂

Nekem fogalmam sincs arról, hogy mi az EBU tagság feltételei, de én úgy hiszem, hogy az RTL simán mehetne. Mivel az agyacsatornája alapítótagja az EBU-nak (RTL – Luxemburg, ex-eurovíziós), és nem hiszem, hogy lenne külön szabály arról, hogy leányvállalatok nem lehetnének tagok.

Comments are closed.