Naptár

2009. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Románia elődöntő nélkül küld versenyzőt Oslóba

romaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: 3minutes.me – TVR sajtóközlemény
Eredeti kiadás: 2009.12.11. 07:16

Románia megváltoztatja eddigi nemzeti döntős szokásait. Az elődöntők el lesznek hagyva, csak a nagy döntő fog megmaradni, ennek időpontja március 6. lesz. Akik szeretnének bejutni a döntőbe, azok január 14-ig küldhetik el pályaműveiket. Január 25 és 27 között a zsűri 12-15 dalt fog kiválasztani, sőt jogot kapnak arra is, hogy ha a dal nagyon jó, akkor kicseréljék annak énekesét másra. Február 6-án lesz nyilvánosságra hozva a döntőn indulók listája. Mindegyik dalhoz videoklip is fog készülni, melyet a TVR be fog mutatni. A döntőben a végső győztest a zsűri és a közönség 50%-os beleszólási arányban fogja kiválasztani.

FRISSÍTÉS:

Az előző évekhez képest újszerű nemzeti döntő annak köszönhető, hogy a verseny lebonyolításával megbízott koordinátor a TVR-től egy megbeszélést szervezett a televízión kívüli, a versenyhez köthető személyekkel. A november 5-i tanácskozáson zeneszerzők, producerek, művészeti és zenei igazgatók és újságírók (az írott sajtóból, rádióból, weboldalakról és blogokról) vettek részt. A TVR sajtóközleménye szerint különösen hasznos volt az oikotimes.com és más internetes honlapok szerkesztőinek javaslatai.
Körülbelül 40 híres zeneszerző tett javaslatot arra, hogy kiválasszák Románia legjobb hangjait, ezzel meghívják őket a nemzeti válogatóra. http://www.tvr.ro/eurovision
A március 6-i döntőn nagy létszámú zsűri is fog dolgozni, a TVR bukaresti, kolozsvári, temesvári, jászvásári és craiovai stúdióiból fognak érkezni a szavazatok, ami 50%-ban fogja befolyásolni a verseny végeredményét. A másik 50%-ot a közönség fogja hozzátenni.

3 hozzászólás Eurovízió 2010: Románia elődöntő nélkül küld versenyzőt Oslóba

  • Zsolesz

    Végülis Andorra is visszalépett az idei versenytől! Ezt az ESCkaz közölte! Az derül ki a cikkből hogy a verseny közvetetitésének dija 4000 euro! szóval az MTV, ha nem is vesz részt, igazán közvetethetné! ez az összeg igazán nem nagy!!!!Szóval MTV-sek tesség egy jó tavaszvégi programot összehozni, magyar versenyző nélkül, mindössze 4000 euroért, 3 estére!!!!

  • hat de ez nincs igy jo:( mert pl ha csinal egy ismeretlen vki egy tokre jo szamot akkor a zsurinek jogaban al az enekest kicserleni hat rakom bele a tokom h ijet kell haljak mijen dolog ez h tegyik majd smileyt meg alex et?oszt akinek az igazi dicsoseg jarna az meg sziv mint a torkosborz:( ah nem jo:(:(

  • Dorka

    dddd, sztem itt nem arról van szó, hogy mképp sztárénekesre cserélik ki (legalábbis remélem=D), hanem… sztem biztos van olyan, hogy van egy nagyon jó dal/alap, de pl. az énekes már a stúdiófelvételen is totál hamis vagy nem tiszta a hangja, vagy egyszerűen tudnak vkit, akinek a hangja sokkal jobban illene hozzá. Kben is, simán feltüntetik mhol, főleg Eurovízión a dalszerzőt, a legjobbak még elismerést is kapnak-sztem örülhet az, akinek kiválasztják a dalát… megy egyébként is, ez egy felajánlás, ha nagyon ragaszkodik a dalszerző az eredeti énekeshez, vagy ha egy és ugyanaz a két személy, nem akarja továbbadni a dalt másnak, akkor simán vissza is utasíthatja-mindez büszkeség kérdése egyedül.