ESC 2010: Grúzia visszatér

georgiaTudósító: Klész Imre
Forrás: esctime.com – wikipedia.com

A grúz GPB köztelevízió megerősítette az esctime.com kérdésére a hírt: az ország indulni fog a 2010-es versenyen, a norvégiai Oslo-ban. Más konkrétumról nincs információnk, így arról sem, hogy az EBU eszközölt-e valamiféle büntetést amiatt, hogy túl későn jelezték visszalépésüket az idei versenytől. Mint ismert, egy “putyinos” dallal szerettek volna indulni a moszkvai első elődöntőn, de az EBU nem engedélyezte, hogy ez a félreérthető dalszövegrészlet elhangozzon a versenyen.

A GBP pedig nem változtatott a dalszövegen, és nem választott másik dalt sem, így a televízió visszalépett.

Mint ismert, 2005-ben Libanon először pénzügyi gondokról beszélt, utána pedig bejelentették, hogy az izraeli versenyző produkciója helyett reklámot fognak sugározni. A késői visszalépés miatt pénzbüntetést és 3 év eltiltást kapott a versenyen részt venni szándékozó Télé Liban televízió. Így Aline Lahoud “Quand Tout S’Enfuit” című dalát nem sikerült színpadra vinni a kijevi Eurovízión.

Libanoni pletyka még, hogy a helyi születésű Mika szerette volna 2007-ben képviselni hazáját, de egy másik televízió segítségével. Ha az csatlakozott volna az EBU-hoz, ki lehetett volna kerülni a 3 éves eltiltást.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VHadSSYljmE[/youtube]Visszatérve Grúziához, legutóbbi versenyzőjük Diana Gurtskaya volt, aki a “Peace will come” című dallal  a 11. helyig jutott el a tavalyi döntőben.

Kapcsolódó anyagok:

Grúzia az old.eschungary.hu-n

38 Comments

Hát nem okoz meglepetést Grúzia visszatérése, de mostmár mi is bejlenthetnénk valamit, h legalább legyen idő a felkészülésre a magyar előadónak. Remélem Ausztria, Olaszország, Monaco vagy San Marino közül valaki(k)még visszatér. Mi pedig maradunk.

Amúgy mi lenne, ha megkérnénk az oikotimes-t, hogy kérdezzen rá MTV-re, hogy indul-e vagy sem! Tavaly is ők kérdezték meg végül november közepén és akkor igent mondott az MTV. Hátha így már most bejelentik, persze a visszalépésra még sok idő maradna. De nem hiszem ha bejelentik hogy részt vesznek akkor utána visszalépnének.

http://www.hunsong.lapunk.hu

Remélem minél hamarabb bejelenti az mtv hogy indulni fogunk Osloban, mert az elmúlt 2 évben mindig a végére hagyott mindent és láthatjuk az eredményt, időben meg kell választani az indulót és ha nem akarnak messzire menni akkor a környező országokba a nemzeti döntőkre el kéne vinni, hogy megismerjék a dalunkat élőben is. Mert ha az mtv nem érte semmit akkor ne csodálkozzon, hogy nem tudunk bekerülni a döntőbe. Nem csak a zsűrinek kéne választani, hanem a nézőket is bevonni, ja és nem egy csináljuk a fesztivált stúdióban kéne megrendezni, hanem egy Syma féle csarnokba ahová több rajongó is befér és az is hozna valamennyi pénzt vissza, és akkor még a szavazatokról nem is beszélve. Én így az elmúlt évekre visszatekintve az mtvnél az Eurovíziónak nem nagyon jó a marketingje. Tudom gazdasági világválság van. A francokat van csak a nagy ésszel rendelkezők és a bankok a markukba tudja tartani a világot. Nekem ne mondja senki se azt, hogy egy bank akinek az éves tiszta bevétele tavaly közel 70-80 milliárd forint volt az gazdasági válságba van. Igen olyan válságba lehetnek, hogy nemtudják már, hogy szedjenek ki minél több pénzt az emberekből! Na jól van. Bocsi mindenkitől ha átmentem már a politikába de nem direkt volt.

A lényeg hogy én a levelet támogatnám. És remélem, hogy Libanon is visszatér, hogy minél több résztvevő legyen.

http://www.hunsong.lapunk.hu

Na, számoljunk csak. Szerintetek vissza kellene térni Grúziának, Libanonnak, Ausztriának, Olaszországnak, satöbbi, és Magyarországnak is maradni kellene. Én mintha valahol azt olvastam volna, hogy az EBU max. 45 országgal szervezi… de remélem, mégsem! Tök jó volna, ha egyszer megdőlne a 43-as rekord! Egyébként a 2008-as grúz dalt imádtam (imádom), a magyar versenyzésről meg annyit, hogy ha nem indulunk jövőre, akkor megkeresem az illetékeseket, és… na jóóó, talán mégsem rúgom le a fejüket (nem is tudnám). De remélem, maradunk, és az MTV csinál valami nemzeti döntőt vagy ilyesmit.

http://www.hunsong.lapunk.hu

Sziasztok, bocsi hogy megint olyan helyre írom ahol semmi köze a cikkhez.
Csak azt akartam mondani nektek, hogy egy új kérdőív – szavzást indítottam a honlapon melyben azt kérdezem tőletek, hogy ti kit indítanátok a 2010-es osloi versenyen magyar színekben!?
Itt lehet elküldeni a jelölteket!
http://hunsong.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=824505

Előre is köszönöm mindenkinek aki hajlandó ezt elküldeni!

üdv

http://www.hunsong.lapunk.hu

Szerintem Libanon nem tér vissza, és egyetlen afrikai ország sem vesz részt! Szóval, ha visszatért Gruzia, Monaco, Olaszország, Ausztria és San Marino, az 47 ország, integrálni kellene még Luxemburgot és Lichtensteint az 49! Tehát Big 5 és 22 ország elődöntőként! Pont ideális lenne!Ha Egész európa elismeri Koszovót, Szerbiát is beleértve, akkor 5O ország, és itt szerintem maximalizálni is lehetne a rendezvényt!

Hát Csengettyű idazad van, jó lenne valami nemzeti döntő féle ha a Táncdalfesztivált nem indítja újra. Pedig azzal sokkal jobban járna! Na mindegy. Ilyet én nem hallottam sehol sem, hogy az EBU 45 indulóval számol maximum!
Kár lenne azért neki is pénz az ha több ország vesz részt a versenyen!
Hajrá Magyarország és induljunk Osloban, de ha lehetne akkor korábban jelentsük be, hogy normálisan fel lehessen készülni a versenyre és ne kelljen kapkodni!

A Wikipédián írja,hogy Románia is részt vesz,de a régebben láttam egy olyan menüpontot,hogy “lehetséges debütálók”,s Skóciát írta ott.Lehetséges ez,hogy “külön” Skócia is részt vegyen a versenyen?

Nem valoszinű, szerintem azt csak egy nemzeti érzelmekkel túfűtött skót rajongó irta be! Egyébként van rá érdeklődés, de amig az egyesült királyrság részt vesz addig skócia nem indithat saját versenyzőt! Sőt, amig nem független állam addig nem indithat!

Elnézést szeretnék kérni tőletek de akik már leadta a jelöltjét azt megkérném, hogy a [email protected] e-mail címre legyen oly szíves és küldje el mert sajnos a kérdőív bekrepált és a szavazatok és a jelöltek nem érkeznek meg a próblémán már dolgozunk!
Előre is köszönöm a türelmeteket!

Én is hallottam,hogy a maximum az a 45 ország.Ez asszem benne van valamilyen szabályzatba.
Úgy van,hogy ha az országok száma elérte a 45-öt,akkor a még ezután jelentkező államok (nemtom,hogy van-e még egy olyan suttyó tv csatorna az mtv-n kívül,aki későn gondolkodik) akkor kerülnek képbe,ha valamelyik állam visszalép,és akk a 46.-ként jelentkező ország veszi át a helyét

nekem a 2007-es grúz szám jobban tetszett, mai napig is az egyik kedvenc számom 🙂 örülnék, ha megint Sopho-t küldenék a grúzok. A magyaroknak pedig Király Lindát kéne küldeni, vele lenne esélyünk top3-ban lenni. szerintem, persze lehet, hogy tévedek.

DE, mondjuk 2007ben is benne volt szabalyzatban hogy max 40 orszag, aztan megis 42en indultak, mivel az EBU nem akart senkit kihagyni! A ket elodontos rendszerben, pedig az elodontokben siman elfer akar 24-24 orszag is!

Legyünk! 50 országos Eurovízió, tényleg nem lenne semmi!
Egyébként Olaszországról nem hinném, hogy visszatérne, de reménykedem.

Ja közben regisztráltam, és lemaradt az ékezet a nevemről, de akkor most már kijelentkezve fogok írni.

Persze, hogy használom! Már megtaláltam a fórumot, és elkezdtem írni (kisebb hiba, hogy néha túl bőbeszédű vagyok, de remélhetőleg ez senkit nem zavar).
De térjünk vissza az eredeti témára!

Az az 50 az szép szám lenne de mikor tudna az össze jönni mert, hogy az olaszok biztos nem térnek vissza azt tuti hát szerintem az osztrákok sem, pedig ha ők is komolyan vennék a dolgokat akkor lehet hogy szép eredményeket érnének el!

Továbbra is várom, hogy ti kit küldenétek magyar színekben az Osloi versenyre –> http://www.hunsong.lapunk.hu

Ezen felül még vároma szavazatokat a 3. körre. és kiderül, hogy tartani tudja-e még egy körre Vania vagy új győztest hírdetünk.

http://www.hunsong.lapunk.hu

Sziasztok!
Sok helyen rákerestem, de nem találtam meg, így most hozzátok fordulok: leghamarabb mikor jelenhet meg egy dal, ami indulhat a 2010-es dalfesztiválon?
Előre is köszi…

davidovics te egy akkorka amatőr vagy! Miért itt hirdeted magad, és miért lopsz? Miért nem találsz ki magadnak valami újat, egyedit, amire felfigyelnének az emberek. Idegesítő vagy!!!

Valahol olvastam, hogy max. 45 ország vehetne részt a versenyen és a teljesítmény alapján vagy a indulások száma alapján döntenék el az induló országok listáját, vagy valami hasonló, hmm…
Az én elméletem szerint a kevesebb induló jobb lenne. Az ex-CCCP és ex-YU országoknak rendeznék egy külön előválogatót. Egy juthatna tovább mind a két válogatóból az ESC-re. Ez sajnos, lehetetlen, de a blokk-szavazás eredményén is csorbíthatna….

Comments are closed.