JESC 2009: idén csak 13 résztvevővel

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=esVaJzyz7aM[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Videó: Bobi Andonov – Prati mi SMS (Macedónia VJK – 5. hely)

Az EBU tájékoztatója szerint 13 ország fog részt venni a soron következő Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek idén november 21-én a Kijevi Sportpalota ad otthont. Ezt az épületet már láthattuk belülről, színpadát a NOX is koptatta 2005-ben a Forogj Világ című daluk éneklése közben. Itt rendezték a 2005-ös felnőtt Eurovíziót is. A 13 résztvevő ország listája a juniorok idei mezőnyében:

Belgium (VRT)
Ciprus (CyBC)
Fehéroroszország (BTRC)
Grúzia (GPB)
Hollandia (AVRO)
Macedónia VJK (MKRTV)
Málta (PBS)
Oroszország (RTR)
Örményország (ARMTV)
Románia (TVR)
Svédország (TV4 – kereskedelmi!)
Szerbia (RTS)
Ukrajna (NTU)

Tavaly Cipruson, Limasszolban rendezték meg a versenyt 6. alkalommal, Grúzia nyerte a versenyt. Kihirdették a 2010-es verseny helyszínét is, a pályázatot Fehéroroszország nyerte, így Minszk lesz a házigazda jövőre. Idén Svédország újból résztvevő lesz!

Comments

9 hozzászólás a(z) “JESC 2009: idén csak 13 résztvevővel” bejegyzéshez

 1. sipos94 avatar

  ???
  http://hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalverseny

  Lehetséges visszalépő Írország?
  Lehetséges debütálók:Palesztina

  na neeeee

 2. Matilda54 avatar
  Matilda54

  Na most vagy lemaradtam valamiről vagy én nem tudom jól, hogy csak közszolgálati televizió indulhat? Mert az van oda irva, hogy: TV4 – kereskedelmi! Segitség nem értem!

 3. zaffarano avatar

  Az Eurovízión EBU tagok indulhatnak. Ezek nagyrészt köztévék szoktak lenni. Svédországban az SVT köztévé (+SR közrádió) és a TV4 kereskedelmi tévé az EBU tag. A köztévé lemondott a verseny szervezéséről, a TV4 pedig élt a lehetőséggel és lecsapott a hazai junior nemzeti döntő megszervezésére. http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_M%C5%B1sorsug%C3%A1rz%C3%B3k_Uni%C3%B3ja
  Magyarországon az MTV és az MR az EBU tagja.

 4. Matilda54 avatar
  Matilda54

  Köszi Zaffarano! Most már végre értem!

 5. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Én ugyan nem ismerem valami nagyon a JESC-et, csak pár dalt láttam/hallottam, de azok közül az abszolút+ kedvencem az egyik görög dal volt, a Den peirazei. Egy bizonyos Chloe Boleti énekli.

 6. virike avatar
  virike

  iden közvetítik magyarországon a JESC-ET?????
  ÉS HA JA AKKOR HOL ÉS MIKOR????????
  a válaszokat előre is kösz

 7. MrSilesian avatar

  Szerintem biztos nem közvetítik. Eddig 2004 óta még egyetlen szereplésünk sem volt a Junior Eurovision-ben, úgyhogy szerintem kizárt, hogy bármelyik adón is láthassuk a gyerekek dalversenyét. Én tavaly láttam először JESC-et, de nagyon tetszett, a maga egyszerű módján 😀 A román TVR honlapján néztem a versenyt; néha leállt, de élvezhető volt; szerintem az ideit is ott fogom nézni, feltéve, ha Románia indul, és közvetíti a versenyt.

 8. NameX avatar

  MrSilesian : Eddig 11-en jelentkeztek , köztük van Románia is 😀 Még azt is csiripelik a madarak , hogy Moldova debütál 😀
  Visszalép : Ciprus és Svédország
  Még lehetséges debütáló : Azerbajdzsán
  Lehetséges visszatérő : Litvánia