Írország a 2010-es visszalépésen gondolkozik

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yFqcygs8MCM[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com (independent.ie, herald.ie, eurovisionary.com)

Írország az Eurovíziós Dalverseny legsikeresebb országa: eddig hétszer állhattak fel a dobogó tetejére, és a fesztivál egyik legnagyobb sztárja, az énekes-zeneszerző Johnny Logan is az ország szülötte. Azonban az utóbbi két próbálkozás – éneklő műpulyka, majd lányegyüttes – nem vitte őket még a döntőbe sem. Sineday Mulvey és Black Daisy csapata ugyan idén csak egy hajszálnyira volt a döntőhöz, de a 11. hely nem volt elég oda.

A kudarcos eredmények után a Herald újság oldalait bogarászva bukkanhatunk rá először a visszalépés gyanújára: “Sinead Mulvey és Black Daisy hiába nyújtottak hibátlan előadást, a mostani szavazási rendszer megakadályozta a továbbjutást, és ez valószínűleg ezentúl sem fog változni. Küldhetünk mulatságos előadót és számot, mint tavaly Dustin-t, vagy slágeres, kiváló popslágert, mint az Et cetera, teljesen mindegy, úgyis kiesünk” – olvashatjuk.

Az Independent hírei között is felbukkan egy, amely az esélyről szól a versenytől való távolmaradásra. A cikk a keleti tömb összetartását és a diszapórát firtatja, ami egy picit alaptalannak tűnik az idei eredmények után, hisz a legjobb 10-be került Norvégia, Izland, az Egyesült Királyság és Franciaország is, ezek pedig inkább a nyugati oldalt erősítik.

14 Comments

hát én is remélem! 🙂 bár Gundi aztmondta amikor nem jutottak be Zoliék a döntőbe, hogy sebaj büszkék lehetünk rájuk vagy vmi hasonló és hogy majd “jövőre biztos sikerülni fog” 🙂

a döntőben működött a zsűri+televoting szavazási módszer. mért nem alkalmazták ezt az elődöntőkben is?
ha megtörténne, senki nem gondolkozna a visszalépésen…

ez mekkora hülyeség .. a magyarok sem jutottak be már 2 éve, mi mégsem a visszavonuláson gondolkodunk,hanem azon h vajon milyen számot küldjünk ami biztos bejut.. ha mindenki igy gondolkodna, már rég nem lenne ESC… és még a magyarok a pesszimisták..

“a magyarok sem jutottak be már 2 éve, mi mégsem a visszavonuláson gondolkodunk”
A rajongók, az újságok és a tévé 3 külön dolog. Itthon is…

Hát ha írek valami rendes dalt küldenének (mert vajuk csak be 2008-as mü pulyka egyenesen szánalmas az idei dal meg olyan semien volt!) valami olyat amiben van az ír népzenéböl akkor lehet, hogy valami jó helyet szereznének! Persze ez csak az én magány véleményem!

Nem tudom, de nekem tetszett az idei ír dal, az egyik kedvencem… meg a 2007-es is jó volt, de egyiknek sem volt nagy sikere. A 2008-as produkcióra pedig nincs jobb szó, mint a szánalmas.

Comments are closed.