Eurovízió 2009: regionális rádiók műsorán az idei versenydalok

monika_radioTudósító: Klész Imre – Szűcs Viktor
Forrás: old.eschungary.hu

A Magyarországon érthetetlenül alulprezentált Eurovízió dalai az országos médiumok helyett a regionális vagy helyi stúdióknál próbál utat törni magának – köszönhetően a zenei szerkesztőknek, akik látnak fantáziát az ilyen fajta európai zene megismertetésében. Nos lássuk, melyik dal hol bukkan fel.

Alexander Rybak, az idei verseny győztese múlt héten a debreceni Rádió FM95 internetes slágerlistájának első helyén volt.

A szintén debreceni Rádió Fun Eurochart listáján 10. helyezést ért el a ”Fairytale”. Sok idei dalt hallhatunk még ezen kívül, a spanyol, holland, német, azeri, svéd, finn, az izlandi és a montenegrói versenyzők slágerei is fel szoktak bukkanni főleg a délelőtti és koradélutáni órákban.

Az MR6 debreceni stúdiója műsort készített az idei dalok legjavából június 20-án, amit újra lehet hallgatni a Magyar Rádió archívumából.

A Kiskunfélegyháza környékén hallható Rádió Smile slágerlistájának mai állása szerint az izlandi Yohanna a 2. helyen található, a svéd nemzeti döntőn hallott Alcazar nóta, a “Stay the night” a 7. helyen van.

A Heves megyei regionális Dió rádió slágerlistáján Alexander Rybak dala 7. helyen található.

A Nyíregyházán, és néhány további megyeszékhelyen hallható Gold FM rádió a finn versenydalt részesíti előnyben, Waldo-ék “Loose Control” című slágere a 27. helyen található. Található ezen kívül egy svéd nemzeti döntős résztvevő is a listán, Emilia “You are my world” című dala jelenleg a 17.

A televíziók közül a Viva zenecsatorna slágerlistáján a 24. héten a 34. helyezést érte el Aysel és Arash duója az “Always” című számmal. A vivatv.hu német kislemez listáján, szintén a 24. héten Rybak dala a 7. pozícióban található.

8 Comments

A Rádió FUN-ban (Debrecen: 95.6MHz; Hajdúszoboszló: 100.6MHz;…) ma a Stílusvarázsban 14:30 és 15:00 között bemutatkozik Kejsi Tola dala is!

Én még nem hallottam a Diórádión Alexander Rybak számát,de mostantól különösen figyelni fogok rá. és nagyon örülök neki, hogy mostmár ott is megy:D

Radír Rádió, illetve ahogy nyomják, hamarosan mint Forrás Rádió, Tatabányán nem ismeretlenek, itt külön eurovíziós műsort csináltak….

Comments are closed.