Naptár

2009. június
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Radio Awards 2009: Rybak átvette

Alexander_Rybak_receives_ESC_Radio_Award_trophiesTudósító: Klész Imre
Forrás, fotó: escradio.com

Alexander Rybak, a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese múlt hétvégén átvette az ESC Radio díjait, és nagyon izgalmas dolognak tartaná, ha zeneszerzőként térhetne vissza a versenyhez.

– Nagyon-nagyon köszönöm azoknak, akik rám szavaztak – mondta a 2009-es Eurovízió győztese, miután átvette a trófeákat. Múlt hétvégén egy tévéműsor vendége volt Magdeburgban, ezután találkozott az ESC Radio programigazgatójával, Jörg Rohrmeierrel és Matthias Petermann zenei igazgatóval, akiktől megkapta a rádió díjait. Két héttel ezelőtt a rádió hallgatói két kategóriában is a legjobbnak ítélték őt és dalát. A legjobb dal és a legjobb férfi előadó kategóriában a legtöbb pontot Norvégia kapta.

– Különösen nagy öröm számomra, hogy a legjobb dalnak járó díjat is megkaptam. Ezek a trófeák nagyszerű jelképei a dalszerzés művészetének… ami nagyon ösztönző számomra. Nagyon izgalmas lenne dalszerzőként visszatérni az Eurovízióhoz – mondta a díjazott.

A „Fairytale” a moszkvai siker után 11 ország slágerlistájának elejére került fel úgynevezett”single”-ként, 17 országban pedig top 10-es lett. Ez a dal a legnagyobb kereskedelmi sikert érte el Eurovíziós dalok közül, ami legutoljára a Brotherhood of Man dalának, a „Save Your Kisses For Me”-nek sikerült legutoljára, még 1976-ban.

Ha Rybak albumát nézzük (melyet az EMI adott ki), eddig 10 listára került fel. A korongról még két másik dal, a „Funny Little Smile” és a „Roll With The Wind” is felkerült a norvég top 10-be.

Nyáron a 23 éves győztes főként Norvégiában fog koncertezni, azzal a Frikar Dance Company-vel, akiket a moszkvai versenyen is láthattunk a hegedűs mellett. A turné már az Eurovízió előtt le volt szervezve.

– Megpróbálunk minden felkérésnek eleget tenni, amit Európa minden részéről kapunk, de nagyon nehéz feladat kielégíteni minden kérést.

Idén várható egy koncert DVD kiadása, ami a rajongókat kárpótolhatja. Bővebb infó: http://www.myspace.com/alexanderrybak

Díjazott lett még Yohanna (legjobnb női előaadó) valamint AySel és Arash dduója (legjobb együttes) akiknek hamarosan szintén át lesz adva a trófea.

9 hozzászólás ESC Radio Awards 2009: Rybak átvette

 • hben92

  Könyörgöm, írjon egy jó dalt a magyar indulónak! 😀

 • RoxyRocks

  mi soha nem fogunk ilyet nyerni! 🙁

 • vicesc

  Dehogynem! ESC RADIO AWARDS Best Female 2007: Magdi Rúzsa (Hungary)

 • Picuur.:))

  RoxyRocks hát sajnos így van, hiszen gondolj bele mi Európában úgymond kissebség vagyunk. :S:S Az csoda lenne ha egyszer. :)) Reménykedjünk! 😀

 • hben92

  Nem azzal van a baj, hogy kevés a magyarság. Egyszerűen nincsenek jó zeneszerzők, dalszövegírók (elvétve néhány, de őket nem finanszírozzák, mert akkor vmi jo dolog jönne létre) Magyarországon. Vannak gyönyörű, szép énekesnőink, akiknek elképesztő hangja van, de hiába vannak, ha nem tudnak vmi maradandót alkotni. Csinálhatnak még 100 Megasztárt vagy Csillag születiket, fölösleges. Inkább legjobb dalszerző versenyeket kéne csinálni.

 • Matilda54

  De gyerekek! Vicesc az elöbb írta, hogy kaptunk már ilyen díjat! Méghozá Rúzsa Magdi, aki ha jól tudom a megasztárban tünt fel! (Bár nem mintha nagyaon szeretném a megasztárt!)

 • RoxyRocks

  Van 2 olyan dalszerző akivel csináltatják az énekesek a dalaikat és ennyi.Az a 2 nagyon rossz…szerintem.Szabó Z..na őt ki nem állhatom,tini pop az amit csinál.Azzal tuti nem fogunk elérni egy elfogadható helyezést az Esc-en.Mindig velük csináltatják a dalokat és csodálkoznak ha nem érnek el helyezést.De ez van,ezt kell szeretni.

 • RoxyRocks

  Ti most kit küldenétek ki szívesen?

 • Matilda54

  Csepregi Évát, vagy Vincze Lillát! De ere van egy külön topik a fórumon!