Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovíziós nevek a Comet jelöltjei között

comet09Szerző: Szücs Zoltán
Forrás: vivatv.hu

Hatalmas felhajtás, rengeteg sztárvendég, tomboló rajongók – talán ezzel a három dologgal jellemezhetjük a legnézettebb hazai könnyűzenei csatorna, a Viva TV díjátadógáláját, ahol rendszerint több-kevesebb olyan előadó is megfordul, akik az Eurovíziós Dalfesztiválon is próbáltak bizonyítani. Nos, idei képviselőnk, Ádok Zoli ugyan nem kapott jelölést, viszont az elmúlt évek magyar nemzeti döntőin résztvevő előadók közül akadnak, akik reményteljesen csinálhatják polcaikon a helyet a Comet gömbhöz.

A gálán hat kategória legjobbja viheti haza a trófeát – a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat egy olyan ember vagy együttes kaphatja meg, aki már jó pár éve tapossa a hazai zenei élet köveit, és már sok szakmai eredménnyel büszkélkedhet. Hogy ki kapja a díjat? A csatorna ezt egyelőre titokban tartja, de ha Eurovíziós résztvevőre gondoltak,
nyilván egy kicsit vissza kell utaznunk az időben, hogy rátalálhassunk a szerencsés nyertesre.

A legjobb új előadó kategóriában – amit az elmúlt hónapokban felbukkant tehetségek kaphatnak – nincs az esélyesek között a dalversenyhez köthető zenész.

Tavaly kétségtelenül a Legjobb női kategória hozta meg az örömöt az Eurovízió rajongóknak – először azzal, hogy jelölték két képviselőnket, Csézyt és Rúzsa Magdit és a 2008-as nemzeti döntő második helyezettjét, Szekeres Adrient, talán épp a rajongóaknak köszönhetően az akkori képviselőnk vihette haza a Comet díjat. Idén ugyan nincs ennyi olyan jelölt, aki a fesztiválra is kijutott – vagy ki szeretett volna jutni – mégsem szomorkodhatunk, hisz a 2005-ös és a 2008-as nemzeti döntő versenyzője, Lola bízhat az elismerés megnyerésében.

A Legjobb férfi előadók sorában díszeleg Mark, ki „How we party” című dalával képviselte volna hazánkat, de egy szerencsétlen félreértés miatt vissza kellett lépnie a megmérettetéstől, itt viszont még akár győztes is lehet.

A Legjobb együttes kategóriát már háromszor nyerte meg a 2005-ös hazai válogató második helyezettje, Judy együttese, a Groovehouse, idén pedig lehetőségük lesz egy következő diadalra is.

2005-ös képviselőnk, a NOX új stílusával úgy tűnik ismét a csúcson lehet, hiszen sokat dicsért, nemzetközi színvonalú klipjük, a Hiszed-e még? ott van a jelöltek között. A videót Tóth Gergely rendezte.

A díjátadó június 4-én 20 órától lesz a SYMA csarnokban.

6 hozzászólás Eurovíziós nevek a Comet jelöltjei között

 • Gabesz

  Utállom a Viva Cometet 13 éves kiscsajok a Lolájukat mindig megszavazzák…a valódi tehetségek meg semmit se kapnak

 • Gabesz ide tudod írni azt a kommentet amit írtál? Mert nem bíírom megnyitni a 2.-napot Moszkvábnat!!!

 • Gabesz

  Én a lengyeleken nevettem …ahogy összevissza futkozik a csaj a szalaggal meg a tánc is nagyon gyenge sztem:D csak ennyi

 • Robek

  Tavaly volt szerencsém VIP jeggyel bejutni a Viva Comet-re. Hát, ezt az igyen cirkuszt amit a sztárok nagy része csinál a színfalak mögött + ingyen kaja & pia, és a kiscsajok mit össze nem síkítoznak-visitoznak! No, elment tőle a kedvem örökre. Kiszámítható végeredméyn, BUNDA az egész!

 • Robek

  Egy pl.: Sebeők J. és Karda Bea táncikálása, vagy egy ESC-es énekesnőnk (2007) mű vigyorgása….Szóval kiakadtam! Két nagyon normális emberrel tudtam beszélni: Csézyvel és Sárközi Anitával! No, jó még normális volt a Szekeres Adrienn is , de a többi…szóra nem érdemesek. Sokan azt hiszik, hogy micsoda nagy sztárok, közben meg csak a felhajtás van körülöttük, semmi más!