Eurovízió az M2-n: Svájc

switzerlandTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az országot idén az ottani legkedveltebb pop-rock formáció, a Lovebugs fogja képviselni az 54. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén, ahol nyolcadikként láthatjuk majd őket színpadra lépni. Az őket delegáló SRG SSR Idée Suisse még év elején kérte fel őket az ország színeiben való versengésre, a fiúk ezt természetesen örömmel elvállalták. Versenydalukat, a „The Highest Heights”-ot az Adrian Sieber-ből, Thomas Rechberger-ből, Florian Senn-ből álló gárda készítette, de a Lovebugs is szívesen foglalkozik szövegírással és zeneszerzéssel, így ők is besegíthettek.

A formáció öt tagja már 15 éve dolgozik egymással, ezzel bebizonyítva összetartásukat és zenei tehetségüket. Érdekes gitárszólamaikat melankolikus szöveggel és egy kis hipnotikus hangzással párosítják, így már kialakult saját, egyedi stílusuk, amely szokatlan ugyan, mégis kedveltnek bizonyult Svájcban. Európa szerte már csaknem 1000 koncertet adtak, sőt, felléptek neves sztárok koncertjén, így a világ egyik legkedveltebb rockegyüttesével, a Rolling Stones-zal is. Már kiadtak számos albumot, ezek közül három listavezetőt. Nemrég került a boltok polcaira tizedik lemezük, a The Highest Heights, melynek producere a U2-ből jól ismert Richard Rainey.

Comments

4 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Svájc” bejegyzéshez

 1. Erzsi avatar
  Erzsi

  Naaa, senki? Tegnap moziban voltam, lemaradtam róla. Az egyik kedvenc dalom. Meséljétek már el milyen volt? Van esélyük döntőbe jutni?

 2. Robek avatar
  Robek

  nincs 🙁

 3. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Kicsit hamiskás az énekes és túl statikus az Eurovízió világához képest az előadás, de a legnagyobb hendikepet a kép bal alsó sarkában találja majd a néző.

 4. Erzsi avatar
  Erzsi

  Úgy érted, a Svájc felségjelzést? Ne keserítsetek már el! Annyira imádom ezt a dalt, mindig tökig csavarom a hangerőt, ha ezt hallgatom. Bár, ha tavaly az Era stupendo nem jutott döntőbe, akkor … Vígasztalhatatlan vagyok.