Eurovízió az M2-n: Egyesült Királyság

unitedkingdomTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A verseny közeledtét mutatja, hogy az M2 ma este már a névsorban utolsó, brit képviselő, Jade Ewen dalát mutatja be. A számot készítő duó neve hallatán méltán számíthatunk egy igazán jó slágerre: a zeneszerző Andrew Lloyd Webber volt, aki szakmája fénypontján olyan musicaleket készített, mint a Jézus Krisztus szupersztár, vagy az Evita. A szövegíró, a világhírű Diane Warren volt, aki stílszerűen így fogalmazott a dal refrénjében: “It’s my time, it’s my time…” Jövő héten valóban eljöhet Jade ideje, persze, csak ha a szavazók is ezt szeretnék.

A média segítségével egyre többen akadnak, akik hírnevüket egy televíziós műsornak köszönhetik. Jade Ewen-nel is ez  történt: először a Your country needs you-t nyerte meg, 16-án pedig talán szert tesz a világhírre is, hiszen az Eurovíziós Dalfesztiválon több tízmillió ember fogja figyelemmel követni. A 21 éves énekesnő első albumán ötvözni fogja Whitney Houston, Mariah Carey, Diana Ross és Donna Summer stílusát: a dalok többnyire balladák lesznek, melyek ugyanúgy fognak az R’n’B stílusra épülni, mint a klasszikusra.

London keleti részén, Plaistow-ban született és nevelkedett. Gyerekkora közel sem volt felhőtlen: brit-szicíliai apja vak, jamaicai anyja pedig hallássérült volt, tehát nagyon nehézkesen folyt be a pénz az Ewen háztartásba. Jade-nek viszont volt két fiatalabb testvére, akikkel mindenben segítették egymást és szüleiket. Három éves korában már megtalálták benne a tehetséget, bár akkor még csak otthon, családi körben énekelgetett. Tizenévesként drámaiskolába járt, de tagja volt egy színitanodának is, így fellépett több darabban is: a The Bill-ben, a Casualty-ben és a Mr. Harvey Lights A Candle-ben, és később az Oroszlánkirályban is. Tehetséges énekes-táncosként szólókarrierje előtt tagja volt a Trinity Stone formációnak is. Hallván az énekesnő szép hangját a zenei producer, Kwame (Missy/ Mary J. Blige), felkérte Jade-et, hogy működjön vele együtt New York-ban.

Holnap még egyszer láthatjuk Ádok Zoli klipjét az m2-n.

11 Comments

Ma kezdik! Délután! Azerbajdzsán és Görögország után már kezdenek is! Alig várom az Egyesült Királyságot! Remélem nagyon jó helyezést érnek el idén! Nagyon szeretem a dalt! Hajrá Jade!

Nem értem miért tippelik az első tízbe.Semmi extra nincs ebben a számban.Lehet a rajongóknak tetszik,de mi rajongók leszünk kevesen.Szóval utolsó 5 hely!

Nálam ez az első helyezett 🙂 A szám jó, a hang jó, talán az előadás is jó lesz, mi kell még? Szavazatok… valószínűleg inkább a zsűri fogja értékelni, de én drukkolok neki 🙂

Az jó vagy rossz, ha egy dalról az első két ütem után lehet tudni, hogy ki a zeneszerző? Mert ezt le sem tagadhatná a Mester. Pont olyan, mint egy ária az Operaház fantomjából. Persze, nincs ezzel baj, inkább ilyen legyen egy versenydal, mint az ukrán pornó. A lány komoly, nagy hang, de valahogy nem éreztem olyan nagyon “üzembiztosnak”. Szóval, olyannak, aki álmából felkeltve is bármikor hozza ugyanazt a minőséget. De hajrá Anglia! Ezen ne múljon.

Már csak azért is jó helyezést fog elérni, mert a tisztelt zsűri Webbert fogja hallani benne, és ez azért már egy garancia a jó “show”-hoz. És szerintem az emberek is szeretik a musical-féle számokat… Ezért lesz az első 10, ha nem az első 5 között. Egyébként én nem szeretem annyira ezt a számot, bár lehet, hogy ha más énekelné (!) akkor már megnyerné a tetszésemet. 😀

Comments are closed.