Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Oslo rendez – döntő május 29-én

oslo_ejszakaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: NRK, EBU, eurovision.tv

A várakozásoknak megfelelően a fővárosban, Osloban tartják majd meg a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált. A pontos helyszínről még nem esett szó, de nagy valószínűséggel a nemrég átadott Telenor Arénából köszönthetik a házigazdák a rangos esemény nézőit (ezt az információt az EBU még nem erősítette meg).

A verseny időpontját eddig csak találgathattuk, ennek kitűzéséhez nagyon körültekintőnek kellett lenni a szervezőknek, akik végül két felmerült időpont (május 15. és május 29.) közül az utóbbit választották, így az elődöntőket május 25-én és 27-én láthatjuk majd. A három dátum igazán meglepő, hiszen az előző években mindig korábban láthattuk a fesztivált, de idén tekintettel kellett lenni a Bajnokok Ligája döntőjére is.

Hans-Tore Bjerkaas, a rendező csatorna (NRK) eurovíziós ügyvezető-igazgatója elmondta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ismét kezünk alá vehetünk egy ilyen nagyszerű és kedvelt rendezvényt.
Kollégáinkkal és az EBU-val együtt elhatároztuk, hogy az eseményt olyanra szervezzük, hogy az még a legmagasabb elvárásoknak is teljes mértékben megfeleljen.”

Svante Stockselius, a dalfesztivál feje a rendező bizottság, azaz az EBU nevében így nyilatkozott: „Örömmel várjuk, hogy együtt dolgozhassunk újra az NRK-val. Egy év múlva pedig megmutathatják ország-világnak, hogy mire is képesek a norvégok.”

FRISSÍTVE (2009.05.28. 08:34):

Habár sokan a Telenor Arena-t javasolnák a jövő évi verseny megrendezésére annak nagysága miatt, mégis a Spectrum tűnne jobb választásnak. Igaz, utóbbi kisebb, de jobb az elhelyezkedése a városban és akusztikailag sokkal jobb élményt nyújt egy koncerthez. A norvég NRK televízió nyár elején fogja bejelenteni választását.

9 hozzászólás Eurovízió 2010: Oslo rendez – döntő május 29-én

 • tilla77

  Számomra csak az a furcsa, hogy 2010től a bajnokok ligája döntő szombatonként lesz és nem szerdán, a másik pedig, hogy május utolsó szombatja ez. Ha ez tényleg így lesz, akkor viszont gyászos lesz a nézettség. De bocsi utánanéztem, és másjus 12-én lesz Hamburgban a döntő. Spectrum vagy telenor mindegy…csak menni akarok……

 • tilla77

  Megnéztem a Telenor képeit…Spektrum már fel van erre készülve

 • Matilda54

  Ó Istenem a bajnokok ligája! Ez gonosz dolog, hogy egy ilyen mindenki által kedvelt showmüsort egy ilyen csekélység miat rakják más időpontba!

 • zolitt

  nah, már akkor meg is van mit kérek jövőre a szülinapomra! 😀 2 nap híján akkor lesz a döntő! úgyhogy nincsen nagy kívánságom, csak: MAGYAR VERSENYZŐT DÖNTŐBEN KÉRNÉK MAJD!!! 😛

 • rocknish

  zolitt: neked is sztületésnap? Nekem is! A két elődöntő között töltöm be majd a 18-at:D Boldogat így előre Neked!

 • zolitt

  köszi! 😛 Akkor neked 26-án van igaz? 😀 micsoda „matek zseni” vagyok! 😀 tehát akkor neked meg így utólag Boldog Szülinapot! én akkor jövőre majd 22 leszek! 😛 na így már ketten kérhetjük ajándékba szülinapunkra hogy jusson be a döntőbe a magyar versenyző! annyira jó lenne megint szombati napon is szurkolni hogy jó helyezésünk legyen! már én is nagyon reménykedem benne hogy az mtv jobban fogja megszervezni ezt az egészet! Tényleg jó lenne egy nemzeti döntő, ahol a nézők plusz a zsűri együtt szavazhatna 2-3-4 fordulón keresztül, és kiválasszuk a legmegfelelőbb dalt ami képviselheti az országot! meg jobb reklám is kellene az Eurovíziónak! Pl.: a CSAF-nak egész héten kint volt a tv bal felső sarkában h vasárnap 19:55 kor csaf döntő! így aki a héten odakapcsolt látta, h mi lesz vasárnap! én ezt hiányoltam az Eurovízióval kapcsolatban! oké, néhányszor benyomták ajánlóként, de az csak nem olyan!

 • tilla77

  Bl döntő május 20. Madrid, a hamburgi május 12-i az Európa liga döntője. sorry.

 • fairygirl

  Hehe, Zolitt, először azt hittem, azt fogod írni, hogy azt kéred szülinapodra, kimehess az osloi döntőre. 😀

 • Csengettyű

  Én sajnos nem tudom azt kérni szülinapomra, hogy magyar versenyző legyen a döntőben… decemberi vagyok 🙂