Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Zoli táncolva fog énekelni Moszkvában

adok-zoli-robi-002aSzerző: Szalma Róbert
Forrás: old.eschungary.hu

Kora délután találkoztam Zolival egy belvárosi hangulatos étteremben. Egy közvetlen, barátságos fiatalembert ismertem meg személyében, aki tele van energiával, és már nagyon várja, hogy azon a bizonyos eurovíziós színpadon állhasson, és minél jobb eredménnyel térhessen haza Magyarországra.


ESCHUNGARY: Szia Zoli! Hogy érzed magad, milyen érzés Magyarországot képviselni az Eurovízión?
ÁDOK ZOLI: Köszi, nagyon jól, izgulok, és természetesen nagyon nagy erőt érzek magamban, és alig várom , hogy ott lehessek a színpadon.

ESCH.: Hogyan készülsz, a ruhák megvannak már? Elkezdted már a próbálni a koreográfiát?
Á.Z.: A héten lesz egy megbeszélésünk, ahol egyeztetünk a táncosokkal, és a jövő héten elkezdjük próbálni a koreográfiát. A ruhaterveket is előreláthatólag a következő héten fogjuk megnézni.

ESCH.: A dalod hossza az Eurovízió szabályainak nem felelt meg, le kellett rövidíteni.
Á.Z.: Igen le kellett rövidíteni, bár volt már egy háromperces változatunk, amelyet a Magyar Televízió pályázatára készítettünk. De a végleges változat nekem még jobban tetszik, mert ki lettek húzva azok a részek, amelyek feleslegesnek tűnhettek. Egy 3 perces dal mindig ütősebb, velősebb, mint egy négy vagy négy és fél perces változat.

ESCH.: Tizenegyedikként lépsz majd színpadra, Szlovénia után, Azerbajdzsán és Görögország előtt! Hallgattad a dalaikat?
Á.Z.: A tizenegyes rajtszám az arany középutat jelenti, remélem szerencsét fog hozni ez a pozíció. A versenytársak dalait pszichológiai okok miatt most még nem nézem, nem hallgatom meg. Ne befolyásoljanak sem negatív, sem pozitív irányba, hogy minél jobban magamra, a saját produkciómra, a munkámra, a gyakorlásra tudjak összpontosítani. Utólag természetesen vissza fogom nézni az egész versenyt, és majd kielemzem magamnak. Ez eddig bevált! Fiatalabb koromban műkorcsolyáztam, és ott sem néztem meg az indulókat, hogy ne érezzem azt, hogy valamelyik sokkal jobb, mert az az én teljesítményemet gyengítette volna.

ESCH.: És az előző években melyik Eurovíziót nézted meg?
Á.Z.: Amelyiket tudtam, megnéztem. Sok külföldi ismerősöm van, összegyűltünk, és mindenki hozott a saját országára jellemző italt (pálinkát, sljivovicát, vodkát, whiskyt stb). Amikor elhangzott egy adott dal, akkor a hozzá tartozó italból mindenkinek innia kellett. A műsor végére már igencsak jó állapotban voltunk.

ESCH.: Milyen helyezésre számítasz?
Á.Z.: Nagyon szeretnék a döntőbe jutni, és ott a Top 10-ben végezni. Úgy nem lehet kiállni a színpadra, hogy majd csak lesz valahogy! Olyan erős hittel fogok kiállni a színpadra, mintha én nyerném meg a versenyt! A versenyszellem nélkül mit sem ér az egész.

ESCH.: Mark és Kátya daláról mi a véleményed?
Á.Z.: Mind a két dal és az előadó nagyon jó! Véleményem szerint azonban azért jobb egy gyorsabb dallal indulni, mert az emberekben benne van a mozgás, a tánc iránti vágy. Ezért Mark dala szerencsés választás volt. Kátyának viszont fantasztikus hangja van és nagyon jó színésznő, biztos vagyok benne, hogy ő is megállta volna a helyét Moszkvában. Sajnálom, hogy számukra így alakult ez a történet, de végül is örülök, hogy rám esett a végső választás, és nagyon büszke vagyok, hogy én képviselhetem Magyarországot.

ESCH.: Lesz-e hazai bemutatója a színpadi shownak a versenyt megelőzően?
Á.Z.: Nem, szerintem először Moszkvában legyen látható, hogy mivel készültünk a közönségnek. Mint egy bomba úgy robbanjunk! Fent van a dal videója különböző internetes oldalakon, de a színpadi változat más koncepcióra fog épülni.

ESCH: Mikor indultok Moszkvába?
Á.Z.: Május 4-én indulunk, az egész csapat. Rengeteg próbánk lesz, külön hang-, külön táncpróbák, a pontos beosztást fejből sajnos nem tudom.

ESCH: Sok sikert kívánunk és reméljük, hogy nagyon jó helyezéssel fogsz hazatérni!

20 hozzászólás Zoli táncolva fog énekelni Moszkvában