Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Megsértődtek az oroszok a „gusztustalan” paródiára

melodifestivalen_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: kitekinto.hu

Éles kritikával bírálta a stockholmi orosz nagykövetség az SVT svéd televíziós csatornát, amiért az „gusztustalan” karikatúrát mutatott be a hétvégi zenés verseny döntőjén.

A Melodifestivalen című előadó-művészeti rendezvényen megjelenő műsorszám Oroszországra nézve sértő, durva elemeket tartalmazott, mely Anatolij Kargapolov szóvivő szerint Svédország szűklátókörűségéről tanúskodik. Olyan portrét festett az orosz népről és országukról, amelyek alaptalanok, de mélyen benne gyökereznek a svéd mentalitásban.

Matrjoska babák, átszellemült katonák kórusa, táncoló kozákok, fegyverforgató maffiózók és vörös csillagos jelmezben lejtő hölgyek parádéja tárult a nézők szeme elé. Humorosnak szánták, felfordulás lett belőle.

Maga a nagykövet, Alexander M. Kadakin is értesült a hírről, ám személyesen nem kommentálta az esetet. A követség mindenesetre hivatalosan kifejezte véleményét, miszerint a russzofóbiás előadóknak inkább gyógykezelésen, semmint a színpadon lenne a helyük.

Ronnie Lans, az Oroszországból érkező „zenés képeslapot” vetítő STV producere szerint nem volt semmi kivetni való az előadásban. Szatirikus produkcióról lévén szó, természetes, hogy helyenként éles képet fest alanyáról, de hozzátette, senkit sem állt szándékukban megbántani. „Akik jártunk már Oroszországban, mind tudjuk milyen is valójában”- nyilatkozta Lans, akinek feltett szándéka a moszkvai Eurovíziós dalfesztiválra is benevezni a számot.

2 hozzászólás Megsértődtek az oroszok a „gusztustalan” paródiára

  • Demien

    Ezt nem hiszem el…Jó lenne ha leszálnának már a magas lóról ezek a ruszkik!Ezeknek tiszta kényszer képzeteik vannak…A kákán is csomót keresnek…Mutassanak már olyan túristát aki nem visz haza szuvenírként legalább egy matrjoska babát!A katona kórusuk meg ugye világ hírű a maffia meg hírhedt.Ha pedig meg jól emlékszem akkor a Kreml épűletén még mindig ott a vörös csillag…A nagy politikai múltról-jelenről-meg ne is beszéljünk!

  • Na ettől tartok a legjobban. Utálom a politikát…