Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákia: a profi rendezés 35%-os közönségarányt ért el

szlovak091Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovize.sblog.cz

A vasárnapi finálét minden harmadik tévéző szlovák nézte a képernyők előtt. A magasabb költségvetésű műsor meghozta a gyümölcsét, a Szlovák Televízió egyik legrangosabb és legnézettebb műsorát eredményezte. A piacvezető TV Markízát vasárnap lenyomta az Eurovízió, hosszú idő után a vasárnapi 35%-os közönségarányt a köztelevízió tudta elérni. Elődöntők közül az első és az ötödik volt a legerősebb, 27 és 25%-os piaci részesedéssel.

A pénteki versenyek gyengébben szerepeltek. A február 23-i hétfői verseny 21%-ot ért el, de összességében mindenképpen rekordnézettségnek számít az STV-ben a verseny. A televízió is üdvözölte a szép eredményt, gratulált a műsor szervezőinek a minőségi munkát illetően, amit a közönség is meghálált a nézettségi mutatók szerint. A jó promóció segítségével be lett bizonyítva, hogy szeretik az Eurovíziót Szlovákiában és érdekli a nézőket. A többi szlovák média is bekapcsolódott az eseménybe: internetes újságok külön oldalakat szenteltek az Eurovíziónak, és szinte minden újságban beszámoltak az eredményekről, és a háttérben zajló eseményekről. Szlovákiában az Eurosong, mint nagy zenei események egyike jelent meg, és megértette az emberekkel, hogy ez egy fontos ünnep egész Európában. Ezzel szemben Csehországban, ahol több a szubjektív, mint objektív újságíró, nem méltányolják igazán a versenyt, a televízió sem akar költeni pénzt a versenyre, nem is csoda, hogy ilyen gyászos nézettségi mutatók születtek. Szlovákiában a válság ellenére színvonalas műsort tudtak készíteni.

8 hozzászólás Szlovákia: a profi rendezés 35%-os közönségarányt ért el

  • Kristoffer

    Nem igaz, h minden harmadik szlovák nézte, max úgy írhatod, hogy „minden harmadik tévé előtt ülő szlovák ezt választotta”

  • Bálint the 2nd

    Valóban, ez a közönségarány a teljes lakosság kb hetedét jelenti.
    Ettől függetlenül irigylésre méltóan jó a mutató, és az, hogy ennyire komolyan vették az ESC ügyét. Csak épp gyenge dalt választottak.

  • Tudtam hogy lektorálni kellett volna a cikket Asvival, de visszadobta a levelem a rendszer. Asvi, csinálj szabad helyet a leveleződben!

  • Asvi

    Kössz a figyelmeztetést Zaff, máris csinálok szabad helyet a levelezömben. Amúgy nem tudom mi a baja bindenkinek a szlovák dallal. Na mindegy!

  • Serinon

    Példát vehetne tőlük az MTV Szórakoztató Főszerkesztősége!

  • Demien

    Serinon–>Talán most,hogy Várkonyi Attila a köztévé új szórakoztató főszerkesztőség vezetője és az igérete szerint lesznek ilyen irányú változások

  • Erzsi

    Nem példát kéne venni, hanem néhány leckeórát, hogy hogy is kell ezt csinálni. Nem szégyen olyanoktól tanulni, akik „nagyobb hagyománnyal rendelkeznek eurovízió terén”, mint mi.