Belgium: Patrick Ouchène – Copycat

belgiumTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: RTBF
A győztes dal: Patrick Ouchène – Copycat
Eredeti kiadás: 2009.02.20. 18:57
Második kiadás: 2009.03.09. 08:18
Frissítve: reklámvideóval
hivatalos videóval

A belga televízió közleménye szerint Patrick Ouchène fogja képviselni az országot az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon. A 43 éves előadót Brüsszelben  “új Elvisnek” nevezik, és tagja több rock és swing együttesnek, így a “Runnin’ wild”-nak, a “Million dollars sunrise”-nak és a “The Domino’s”-nak is. Március 10-én hivatalos közleményt adnak ki, valószínűleg ekkor hozzák nyilvánosságra a versenydalt is.

Belgium az Eurovíziós Dalfesztivál egyik legrégebbi résztvevője: 1956 óta 50-szer vettek részt a versenyen, 1994-ben, 1997-ben és 2001-ben pedig az előző évi sikertelen szereplés miatt visszaléptek. Az ország legjobb eredményét Sandra Kim érte el 1986-ban, “J’aime la vie” című dalával megnyerte az Eurovíziót, másodikak lettek 1978-ban Jean Vallée-vel,  az Urban Trad pedig 2003-ban, 2 ponttal lemaradva a győztes Törökországtól. Az ő mintáját követve tavaly Ihstar is halandzsa-nyelven próbálkozott, de neki csak az elődöntő 17. helyét sikerült megszereznie.

13 Comments

Hát meglátjuk mire lesz elég, de nekem tetszik, lehet épp a retrosága miatt lesz döntős. Szurkolok neki!

Háát..nem is tudom…valaki elmondhatná ennek az Elvis immitátornak,hogy :Elvis halott!..Részemről értékelhetettlen a produkció mert ez nem egy hasonmás verseny … szerintem a belgák választás elhamarkodott..oszt’ ki tudja lehet,hogy a nézők többsége vevő erre a dologra…én egy fillért nem adnék érte

Háááát….én szerintem ez egy nagyon jó kis bulis dal. Idén még gondolkodtam is, hogy beszéljek-e a Fenyő Mikivel (elvileg jóban vagyunk…a felesége szerint). Ő is hasonlóképpen feldobhatná a versenyt. Nálam a Norvég után a második helyen áll! Vagy inkább az elsőn? Inkább a másodikon? Jajjjj, nem is tudom! Szeretem azokat a dalokat amelyek elsőre megmozgatnak. N, B, AL, SLO, HR. Ez az én TOP5-öm.

nem rossz ez és még stílusa is van…retró, ki tudja, ha a lordi meglepetést tudott csinálni, akkor a sok sablon mellett ez maga a bambi vagyis üdítőleg hathat 🙂

Nem tudom lehet hogy csak azért fog elérni nagyon jó helyezést mert majd mindenkinek Elvis jut eszébe , pedig csak egy jó kis retrós koppintás!Habár nem rossz nekem tetszik!

Comments are closed.