Oroszország: Anastasia Prihodko – Mamo

russiaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
A győztes dal: Anastasia Prihodko – Mamo
Frissítve: Sokan nem elégedettek az ukrán dallal

Ma este a 2008-as verseny győztese, egyben a 2009-es Eurovízió házigazdája, oroszország választotta ki dalát a májusi nemzetközi versenyre. A televoting során ez a top 3 sorrend alakult ki: 26% Prihodko, 14% Valeriya, 12% Kvatro.
A zsűri a három dal közül kiválasztotta, melyik versenyezhet a nemzetközi mezőnyben, a győztes Anastasia Prihodko lett.

Sokan nem elégedettek az orosz dallal

Forrás: mr1-kossuth.hu – Nemes Gábor

Még csak az előkészületeknél tart, de máris igen izgalmasan alakul az idei Eurovíziós dalfesztivál. Mint köztudott, nálunk sem ment simán a kiválasztás, de még rajtunk is túltesz az idei házigazda Oroszország.

Botránnyal végződött az idei Eurovíziós vetélkedő orosz résztvevőjének kiválogatása. A zsűri 6:5 arányban a legtöbb közönségszavazatot kapott Anasztaszija Prihogykót hozta ki győztesnek a tizenhat induló közül.

A második helyre szorult, és sokak által profibbnak tartott Valerija producere máris arra készül, hogy óvást ad be, és a zsűri több tagja is háborog. Mégpedig azért, mert Prihogyko ukrán, ráadásul ukránul énekli a Mama című dalt, amelynek zenéjét egy grúz szerezte, a szöveget pedig egy észt írta.

Mi köze ennek Oroszországhoz? – kérdezik az orosz zenészek. Anasztaszija producere viszont éppen hogy előnynek tartja a nagy nemzetközi keveredést. Ez azt mutatja, hogy van valamilyen lelki rokonság népeink között – mondotta, és a tavalyi győztes, Dima Bilán is rögtön Anasztaszijának ajándékozta azt a nyakláncot, amelyet egy éve a döntőn viselt.

Az ügynek egyébként van egy rendkívül érdekes előtörténete is. Anasztaszija az ukrán Eurovíziós vetélkedőn is indult, de kizárták a versenyből, mégpedig a többi között azért, mert ott meg orosz nyelven énekelt.

33 Comments

Végülis nem rossz a dal, de az oroszoktól valami ütősebbre számítottam. Na akkor már csak a cseh, a belga, a svéd, a szerb, az ukrán és persze a szlovák dal hiányzik. Hát egy héten belül már azok is meglesznek!:D

hát nekem nagyon nem tetszik a dal
az biztos hogy én nem fogok rájuk szavazni mert nem ilyen dalra számítottam tőlük, mindegy

Nekem nem tetszik, nem tudom eldönteni, hogy szenvedő vagy nem…a top10be csak azért fog bekerülni, mert rendező, különben nem kerülne be, bár látva az eddigi dalokat…

Jesszusatyaúristen! Valaki segítsen már neki, még a végén belehal. Élő, egyenes adásban. Bár, az kétségtelenül sokat dobna a nézettségen.

Megint a kifacsart ízlésem de nekem tetszik.Különleges,orosz(és ukrán;)),nem egy gagyi tucatszám.Tudom h nem lesz nagyon jó helyezése,de sztem jó,nem csodálom h nyert otthon.És nekem nem tűnik nyögvenyelősnek,van egy pár furcsa rész.Az énekesnő meg szinpatikus a rángásaitól eltekintve…

Nyee, csodálom, hogy három percbe mennyi jót tudsz belelátni. Én csak dermedten figyeltem a végkifejletet. Nem hiszem el, hogy az orosz utca embere ezt találta a legjobbnak. Veszedelmesen rosszindulatú vagyok. Magamba szállok.

hát osztom a véleményedet Bélint the 2nd
már egy párszor meghallgattam a számot de még mindig ott tartok hogy valami borzasztó ez a szám mivel házigazda és a döntőbe vannak akkor olyan számot kellett volna választaniuk ami erős és felveszi a többivel a harcot, mert ez nem fogja az biztos. Nagyon remélem hogy úgy kb a 20-25. hely között fog végezni!

Hoppá akkor az oroszok jól belenyúltak hogy ukrán énekes képviseli hazájukat.Mondjuk biztos le volt zsírozva az egész.Ennek már igenis van köze a politikához,sőt biztos.Mostmár csak remélem hogy az oroszok és ukránok nem leszek a top10be,de amilyen szerencséjük lesz,sajnos sikerülni fog nekik.

Az senkit nem zavar h Valerija dala plágium???Vagy csak én vagyok hülye?Ennél szembetűnőbb nem is lehetne.Ilyen híres betétet ellopni.

azt pedig nem értem a 2. helyezett Valerija miatt mért sír az oroszok szája. 1 gagyi nyugatmajmoló powerballadával nem mentek volna a sokra. a “Mamo” sokkal jobb és eredetibb.

Comments are closed.