Görögország: Sakis Rouvas – This is our night

greeceTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – wikipedia
A győztes dal: Sakis Rouvas – This is our night
Eredeti kiadás: 2009.02.19. 09:46
Frissítve: hivatalos videoklippel

Nagy meglepetés nem született, a korábban is esélyesnek tartott dal – melynek “This is our night” a címe – nyerte meg a görög nemzeti döntőt, ahol Sakis Rouvas dalai versenyeztek egymással. A 30. görög versenydalt Craig Porteils és Cameron Giles-Webb mellett a görög slágergyáros, Dimitris Kontopoulos szerzte.

Az ő szerzeménye 2003-as nemzeti döntőn Giannis Vardis “Mia Stigmi” című dala, ami második lett Mando “Never Let You Go” című dala mögött, de 11 hétig volt a slágerlistán. Ezután a “Shadows” című dalát énekelte Anastasia Stotskaya az orosz nemzeti döntőn 2005-ben, harmadik helyezést ért el. A következő évben megírta Elena Paparizounak a “My Number One” című dalt, ami végre elhozta a győzelmet Görögországba. Majd Anna Vissi-nek is írt dalt, az idei válogatóhoz hasonlóan szintén három dal közül kellett választani, Kontopoulos a “Welcome to the party” című dallal pályázott, ami végül a görögországi Eurovízió döntőjének nyitányában hangzott fel. 2007-ben az “Always and Forever” című dallal pályázott, melyet Kostas Martakis adott elő, és második lett a “Secret Combination” című dal mögött. Idén mindhárom dalt ő szerezte Sakis Rouvasnak.

Az 1972.01.05-én Korfu szigetén született énekes Anastasios Rouvas néven látta meg a napvilágot,színész, televíziós személyiség és rúdugró. Sakis az elsők között volt, aki a nyugati zenei hangzást használta dalaiban a 90-es évek elején, minden kiadott albuma elérte legalább az aranylemez minősítést. A 2004-es Eurovízión a “Shake it” című dallal indult, harmadik helyezést ért el, 2006-ban házigazdaként lépett az Eurovízió színpadára, 2009-ben pedig a moszkvai versenyen fog szerepelni frissen kihirdetett dalával.

30 Comments

Hát mit mondjak. nem ilyen dalra számítottam tőle. igazándiból nem rossz de nem estem hanyatt tőle. nem tudom. döntős de szerintem nem nyer mint ly sokan mondják, hogy görögorzság 2010.

Görögország biztos nem fog nyerni az idén, sőt harmadikak sem lesznek. A döntőbe biztos ott lesznek, és ott TOP10 szerintem de inkább 6-10. hely

Végre a török dal mellett már van még egy győzelemre esélyes dal.Sakis versenydala nagyon ott van-eltalálták és jól döntöttek a görögök.A műsor nagyon szuperül sikerült,végre van egy ország aki foglalkozik az eurovízióval kellőképpen és megadja a módját még akkor is ha csak dalválasztásról szólt a műsor.

Huhh hát én nagy Görögország rajongó vagyok. Mindig tetszettek eddig mióta ESC-t nézek. DE ez??!! Mi ez?! -.-” Nekem nagyon monoton?? Nekem ez kb olyan mint a magyar márk száma lett volna XD Nekem nem jön be a szám ezért sztem nem is fogok szavazni rájuk…. sorry… de még minden kisülhet belőle. Görögül meghallgatnám.. még lehet hogy jobb is lenne

Görög rajongó vagy akkor hallgasd meg többször és megtetszik tutira.Nekem első hallásra bejött és nagyon jó dal sokkal jobb mint a Shake it 2004es dal.Majd én szavazok helyetted:)a görögökre!!

nekem ők a második ország akire tuti szavazni fogok az első természetesen a finnek!
Nekem a daluk nagyon bejön!
Hajrá Waldo’s People és Sakisssss

Szerintem nagyon jó a szám, igy szinpadi produkcióval látva, sokkal pozitivabb a véleményem róla! A török dalnál mérföldekkel jobb, de arra jöttem rá, hogy a török dalnál, majdnem minden dal jobb, kivéve az örményt meg a grúzt, ja meg a franciát, nekem a török dal nagyon monoton! Remélem azért nem görögörszág nyer! Nekem a titkos favorit Norvégia, pláne ha az a Rybak gyerek nyeri meg a nemzeti döntőt!

Na most megnyugodtam:) A török szám nekem sem tetszik a görög meg jó de semmi extra. Amugy mi a véleményetek erősebb évünk lesz mint tavaly? Szerintem mérföldekkel (nekem a tavalyi év nagyon nem tetszett volt kb 6 ugyanolyan nő aztán azt se tudtam melyik országhoz melyik tartozik xD)

Nem tudom még eldönteni, tavaly azt hittem hogy 2OO8 sokkal erősebb mint 2OO7! Aztán nagyon gyorsan ráuntam a zeneszámokra, a 2OO7es dalokat viszont még mindig szivesen hallgatom, szóval 2OO7 erősebb volt mint 2OO8, Majd meglátjuk! Most igyekszem minnél kevesebbet hallgatni az idei dalokat, nehogy rájuk unjak! De az meg annyira jó volt mikor tavaly néztem az elődöntőket és már fújtam a dalszövegeket! 😀 Mikor lesz már meg a magyar induló? Nekem a Magna tetszik!!!!

hát remélem ezen a hétvégén már tényleg megtudjuk…ezt a hetet is csak ugy birtam ki hogy beteg lettem aztán nem mentem suliba:D

Ó, de miért volt plélybekk az egész? Tényleg csak a My Time szólt élőben, a többi pedig tátikasó volt a nemzeti döntőn? Nekem valahogy unszimpatikus ez a Sakis, így ha Dima Bilanból indulunk ki, akkor Sakis nyeri a moszkvai versenyt. Nálam Hadise a nyerő!

Sakis nekem sem szimpatikus, viszont Hadise dala, nagyon monoton, fel kellene kicsit turbózni, mert jó a dal, de a végén már elalszok hogy végig ugyan az megy, semmi ritmusváltás stb! Remélem Sakis nem fog azért nyerni!

Szerintem nem azt kell néznünk hogy ki szimpatikus és ki unszimpatikus,mert nem erről szól az egész hanem hogy mennyire tetszik a dal amiket előadnak az énekesek.Hadise dala jó csak az eddigi fellépéseken amiket néztem playback volt,kiváncsi leszek hogy élőbe mennyire lesz eredeti mert szerintem fülbemászó a szövege és a dal üteme is szuper.
Nagyon remélem hogy SAKIS fogja megnyerni!!!

Nem rossz szám, de összeségében nem tetszik a Sakis-produkció, pedig többször is a görögöknek szurkoltam az ESC-en. Viszont a török dal nálam nyerő.

Szerintem nagyon gyenge.Én nem drukkolok neki.Nem a legrosszabb,de semmi különleges.Se hang se kiugró szám.Tőlem egy szép kerek pontszámot fog kapni:D
A török mindenképpen jobb,de attól sem vagyok elájulva(legalábbis én)

Tavaly a miniszoknya csak 3. helyre volt jó akk gondolták most legyen egy férfi…mibe fogadunk hogy vetkőzni fog???-_-

hm…ha nem is fog vetkőzni de a felsőtestét megfogja villantani:)ízlések és pofonok.erős szám-nem is kicsit:)tőlem biztos fog egy pár szavazatot kapni.

Az eddigi években mindig a görögök voltak a favoritjaim,my number one,secret combination(tetszett a dallmauk,jó görögös ritmus)…de ez nem tetszik annyira.döntőbe valószínű bekerül,de ne nyerjen,inkább a törökök.

Nem vagyok egy nagy Dalfesztivál néző, de sztem ez nem illik egy ilyen Dalfesztiválra. Ettől függetlenül jó a dal! Nem tartom kizártnak, hogy egyszer DJ Tiesto megmixeli! Semmi nehézség nincs benne, könnyű elénekelni, előadni!

SZERINTEM SAKIS ESÉLYES.
PERFECT BODY,PERFECT FACE.A HANGJÁVAL SINCS SEMMI BAJ!A DAL IS JÓ DE JOBB LETT VOLNA A KAI SE THELO.
ÉN RÁ SZAVAZOK MERT IMÁDOM ŐT ÉS CORFUT!!!!

hát én nemtom ti hogy vagytok vele,de nekem ez a dal naon bejön és tök 1et értek a helyezéssel!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D

Comments are closed.