Litván-grúz összefogás a “We don’t wanna put in”-ért

tesstcardTudósító: Klész Imre
Forrás: LRT

A grúz Stephane & 3G együttes – annak ellenére, hogy megtiltották részvételüket az Eurovízión – Litvániába fog látogatni jövő héten. Egy élő showműsorban fognak fellépni. Audrius Siaurusevičius, a litván LRT köztelevízió vezetője kérvényt fog benyújtani az EBU-nak további részletes tájékoztatásért Grúzia kizárása miatt.

– Litván népdalokban van egy nagyon gyakran előforduló szó, a putinas (egyfajta bokor, “Viburnum” a neve, magyarul bangita, a bodzafélék családjába tartozik), és mondjuk ezt a dalt küldenénk a versenybe. Akkor mi is ki lennénk zárva? Minden olyan szó, ami egymás után következve egy híres ember nevére hasonlít, sértésnek számít? Egyáltalán nem értek egyet az EBU döntésével. A játék a szavakkal, különösen kulturális kontextusban, nem lehet kifogás egy ilyen fajta viselkedésre – mondta az LRT vezetője. Hozzátette, hogy ez a döntés az Eurovíziót átpolitizáltabbá teszi.

14 Comments

Na, itt van … Most akkor minden résztvevő – különösen a szovjet utódállamok – majd kötelességüknek érzik, hogy állást foglaljanak a kérdésben. Feltételezem, többnyire Grúzia mellett. Remek, hajuknák fogva előrángatott érvekkel próbálják védeni a művészi szabadságot, miközben mindenki tudja, hogy a “put in” az Putyin. Az egész ügy vihar a biliben, de minnél többen szólnak hozzá, annál jobban sikerül behozni a politikát az eurovízió színpadára. Ja, és még egy dolog, ami eszembe jutott. Ha a grúzok nem vehetnek részt a versenyen, akkor nyilván a dal sem fog rákerülni a hivatalos CD-re. Ha valakinek már sikerült letölteni valahonnan, az tartsa nagy becsben. Egyszer még sokat fog érni.

Eszembe jutott, hogy indítsunk egy játékot. Keresni kellene olyan szavakat, amiben benne van az, hogy putin, vagy putyin. Nekem egyből a putinanadrág jutott eszembe. Nem tudom, ismeri-e valaki, de a szüleim falujában ezt a vastag, bélelt téli nadrágra szokták mondani.

Boney M..RasPUTYIN(angolúl írva ugye RasPutin)..bruhahaaaaa.nos akkor oroszországban ezt a dalt is tíltó listára tehetik.bruhahaaaa…Ra Ra RasputinRussia’s greatest love machine…Mi vaaan?:P

Sejthettük h vérszemet kapnak a többiek is.Ebben is a piti oroszok elleni lázadást látom.Erzsi megfogalmaztál mindent amit gondolok:D

Lehet, hogy ez a szerencsénk, mert a volt szovjet tagköztársaságok révén még győzött is volna a végén…És az azért újabb ESC mélypont lett volna.

Én meg feljelentem az EBUnál az albánokat mert a daluk végén van egy szó ami magyarul a női nemiszervet jelentei…ennyi

Comments are closed.