Franciaország: Patricia Kaas – Et S’il Fallait Le Faire

franceTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
A győztes dal: Patricia Kaas – Et S’il Fallait Le Faire
Eredeti kiadás: 2009.02.02. 13:18
Frissítve: a dal 3 perces videójával

Franciaország az egyik leghíresebb helyi énekest kérte fel egy nagyon francia dal  előadására a moszkvai versenyen. Patricia Kaas fogja énekelni az Et S’il Fallait Le Faire című dalt fogja előadni, melynek szerzője Anse Lazio és Fred Blondin, az énekesnő decemberben megjelent, Kabaret című albumán találhatjuk meg.

Kaas 15 országot érintő turnét szervez, melynek utolsó állomása Moszkva lesz. májusban. Az idei versenydallal minden francia médiamunkás, delegációtag és Eurovízió rajongó elégedett lehet, mert egy igazán tradícionális, a hamisíthatatlan francia zenei stílust követő dalt sikerült kiválasztani.

14 Comments

Hát egy órája lejárt a határidő, nem tudjátok kik, milyen dallal neveztek be, vagy valamilyen hivatalos infó mikorra várható?

Bocsi, de eurovision.mtv.hu szerint Patricia dala majd csak 9.-én vagyis jövőhét hétfőn egy élő show keretében lesz bemutatva.

hben92 nem tudom neked milyen infóid vannak,de ez lesz a francia idei eurovíziós dal,külföldi cikkek megírták hogy Et S’il Fallait Le Faire számot adja elő a francia énekesnő.Wikipedián is láthatod hogy igaz a hír és nem a cikk fordító írt el vmit.

Szerintem ez a dal egyszerűen rémes, és élvezhetetlen. Valahányszor meghallgattam elaludtam. Bocsi mindenkitől ,akinek tetszik.

Ez a dal nem volt idevaló, mármint a dalfesztiválra. A hölgyet láttam élőben Párizsban koncerten januárban, fantasztikus volt az előadás, bár ez a Kabaret album nem jön be nekem sem, korábbi albumai már inkább

Ez a dal, ha jól tudom az édesanyja tiszteletére íródott

Kedves Mindenki!

Én végighallgattam a fesztivál összes dalát, de a 95% egy kalap … se ért! Ezek a “fesztiválfélék” már rég nem a minőségről szólnak… Patricia Kaas túl jó és minőségi volt ehhez az egész “cirkuszhoz”. Ez a dal a legszebb francia dalok hagyományait követi mind mondanivalójával, mind zeneileg. Nem is csoda, hogy csak kevesen voltak képesek felfogni, miről is szól az előadása! Ehhez kell egyfajta érzelmi intelligencia és nyitottság a francia kultúra iránt, ami igen különleges. Én ugyan magyar vagyok, de ha ilyen kaliberű előadónk szerepelt volna, mint Patricia, igazán büszke lennék rá! És nagyon jól tette, hogy az anyanyelvén énekelt, nem pedig úgy mint sokat, akik erőltették az angolt és még érteni sem lehetett!

Ja, és egyébként nem ezt a dalt írták az édesanyja tiszteletére, hanem ezt: Une derniére fois!

Comments are closed.