Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovíziós heti bulvár: plágium Cipruson, friss dalok slágerlistákon, Sabrina (ESC 07) az FHM-ben, Hadise ideges lett, Soraya görög dalt énekel, Elena a román országimázs része

sabrina_fhmTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: különböző forrás

Május közeledtével egyre több pletyka kering az Eurovíziós Dalfesztivál körül. Ezekkel is foglalkozik a következő cikk, de betekintést enged az európai slágerlisták világába, ahol kitűnő helyezéseket érnek el az Eurovíziós dalok.


Plágiumgyanús a ciprusi dal
Forrás: phileleftheros.com
Az egyik helyi újság szerint a Christina Metaxa (ESC 2009?) által előadott „Firefly” részletei kísértetiesen hasonlítanak Incubus „Warning” című dalára. Napjainkban rengeteg zeneszám létezik, ezért nagyon nehéz teljesen újat létrehozni. A ciprusi versenydal szerzője, Nikolas Metaxas állítja, hogy még soha sem hallotta Incubus dalát.

Slágerlisták – elől az Eurovíziós dalok
Forrás:EUROSONG.be, Fabrice Pattyn
Norvégiában hatalmas sikert aratnak az idei Eurovíziós dalok – Alexander Rybak (ESC 2009) „Fairytale” című dala a norvég slágerlista élén áll, az idei Melodi Grand Prix második helyezette, Tone Damli Aaberge a norvég slágerlistákon is az előkelő második helyen áll, „Butterflies” című dalával. Portugáliában is találunk dalfesztiválon résztvevő dalokat a TOP5-ben: a Rita Guerra (ESC 2003) által előadott „Acústico vivo” vezeti a slágerlistákat, Tony Carreira (NF 1988) „O homem que sou” című dala pedig a második helyen áll. Görögország idei versenydala, a „This is our night” – melyet az Eurovízióval már próbálkozó Sakis Rouvas ad elő – az 5. helyet foglalja el a helyi listán, csakúgy, mint Finnországban Waldo’s people (ESC 2009) „Lose control” című dala. Oroszországban nem múlik a Serebro sikere: 2007-es versenydaluk, a „Song No 1” vezeti az ottani slágerlistát.

Sabrina (ESC 2007) levetkőzött egy férfimagazinnak
Forrás: FHM
Sabrina megmutatta bájait az FHM magazinnak. A 26 éves portugál énekesnő 2007-ben „Danca comingo” című dalával 11. helyen végzett az elődöntőben, 2008-ban pedig pontbemondóként folytatta Eurovíziós karierrjét.

Hadise-t felidegesítették!
Forrás: oikotimes.com
A héten került sor a bosnyák dalbemutatóra, ahol Sakis Rouvas és Hadise (ESC 2009) is megjelent. A holland-belga énekesnő azért neheztelt a szervezőkre, mert fellépése után neki nem tettek fel kérdéseket, nem úgy, mint a görög Sakis Rouvas-nak. A bosnyák szervezők szerint ennek az az oka, hogy Sakis Rouvas az idei Eurovízió-sztár, és Hadise idén debütál, tehát őt még nem nagyon ismerhetik a tévénézők.

Soraya (ESC 2009) Helena Paparizou (ESC 2005) dalát énekli
Forrás: Eurovision Spain, oikotimes.com
Ki gondolta volna, hogy az idei spanyol versenydal, a „La noche es para mi” eredetileg görögül lett megírva? Pedig ez így történt: Dimitris Stassos, az egyik szerző először a 2005-ös fesztivál győztesének, Helena Paparizounak ajánlotta fel, akinek a készülő lemezének a stílusába nem illett bele a dal. Ezután Xryspa-nak, a tavalyi görög nemzeti döntő 3. helyezettjének szerette volna eladni, de ő sem tartott rá igényt. Ezután érkezett meg a dal Spanyolország idei képviselőjéhez, Sorayához.

Elena Gheorghe (ESC 2009) népszerűsíti versenydalát
Forrás: TVR
A balkán lány, vagyis Románia idei képviselője hamarosan nekilát promóturnéjának, melynek első helyszíne egy berlini utazási vásár lesz. Az énekesnő a tervek szerint 4 napos németországi tartózkodása során autogrammot is oszt majd, de találkozni fog a sajtó képviselőivel is.

6 hozzászólás Eurovíziós heti bulvár: plágium Cipruson, friss dalok slágerlistákon, Sabrina (ESC 07) az FHM-ben, Hadise ideges lett, Soraya görög dalt énekel, Elena a román országimázs része

 • Patrik

  engem a spanyol- görög kiakasztott egy kicsit :S

 • Matheus

  én is nagyot néztem:D vajon miért nem tartották rá igényt a dalra???

 • zoom

  mert hulyek. eletunk soran sok sok hibat kovetunk el :-))) legalabb Soraya pritalhat belole

 • zoom

  profitalhat, bocsanat :-DDD

 • Anita

  Pontosan. Ha nem éltek a lehetőséggel,az az ő bajuk.Soraya tarolni fog a dallal. Ez kb. olyan volt,mikor Rihanna Umbrella című dalát először Britney Spearsnek,utána Hillary Duffnak akarták adni,de akkor nem hitt senki a sikerében. Mondjuk Helena-nak nem állna jól annyira ez a dal az ő előadásában.

 • Én nagy rajongója vagyok Elena Paparizounak és csak azért mondom, mert most Soraya daláról van szó hogy elutasították a görögök először. Nos Elenáról tudom hogy ő azért nem fogadta el, mikor neki felajánlották mert éppen a nemrég megjelent albumán -Vrisko to logo nazw- dolgozott és a szám nem illett a többi dal közé. Azt is hallottam hogy még vagy három másik görög énekesnek is felajánlották míg végül Soraya elfogadta. Csak ezt szerettem volna elmondani Elena Paparizou védelmében szóval „Zoom” megállapítását kikérem magamnak és Elena nevében is mert nem hülye egyáltalán. Minden jót 😀