Észtország: Urban Symphony – Rändajad

estoniaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
A győztes dal: Urban Symphony – Rändajad

Észtország ma este kiválasztotta versenydalát az 54. Eurovíziós Dalfesztiválra. A mezőnyben elsöprő fölénnyel az Urban Symphony “Rändajad” című dala bizonyult a legjobbnak, a szavazatok 82%-át kapta, míg a második helyezett Traffic nevű fiúbanda 18%-ot kapott.

25 Comments

Az észtek meg a szlovének akár 1 közös jelöltet is indithatnának 🙂
A SLO dal jobban tetszik, élettelibb! Sok a vonós idén! HAJRÁÁÁ RYBAK – HAJRÁ NORWAY!!!!!

Hát igen nagy a hasonlóság! Végülis nem rossz a dal, de annyira nem is érintett meg. Kiváncsi vagyok mit hoznak belőle ki, mint ahogy a magyar számbol is mit fognak előcsalni:):):)

Nem kell Magyarországnak tartania, mind attól függ milyen előadást fogunk csinálni kint! Szerintem jó ez a dal, hát a tavalyi dalukhoz képest mindennél jobb!

sztem meg borzalmasan rossz nulla színpadkép semmi látvány áll egy csaj mint egy oszlop énekel vagy suttog vmit és még az se jó
magyarország olyan bulit fog csapni hogy szétveri az arénát

A dal nem rossz, de nem is jó, nem lesz utolsó mert egy elődöntőben van a szomszédokkal és majd adnak neki 8-10-12 pontot, de nem hiszem a többi ország nagyon szavazna rá. Nem váltott ki rajtam semmi hatást. Nem is maradt meg, pedig egy fél perce lett vége.

Nem értem miért kéne félnünk ettöl a daltól tök más közönsége van nem fog töünk egy szavazatot se elvenni a Szlovéneknek viszont nagyon rossz hír mert ez sokkal jobb mint az övéké és még a Norvégok is ott vannak….Szerintem ebböl a hármasbol legalább 1 de lehet hogy 2 is kiesik

Az észtek idén jól döntöttek,nagyon jó szám,sokkal jobb mint a szlovén,norvég ha már egy kalap alá vettük.Az eurovízió nem hangverseny hanem dalverseny,a szlovén dalba nagyon kevés az ének,a norvég meg abszolút mostmár nálam nem nyerő,nem tetszik a hegedű és kocsiba nem is tudtam hallgatni:)vmi borzalmas,barátaim szerint hallgathatatlan.És igen erős a második elődöntő,Zoli lehet nem fog beleférni a döntőbe.

Végre valaki egyet ért velem! A Norvég szám szerintem azért esélyes, mivel hogy első hallgatásra vagyis kb első 1O hallgatásra nagyon jó! de aztán gyorsan rá lehet unni! Az eurovizión meg az első hallgatás számit! szóval nekik ezért jó! Zoli száma meg elsőre nem az az átütő siker! aztán viszont bele lehet szeretni, vagy nem!

Gratulálok Zsolesz, helyesen értelmezted a mondatomat. Ezzel már át is mennél a magyar értettségin szövegértelmezésből. Tetszik. Ki van találva, meg van hangszerelve és anyanyelven. Örülök, hogy az észtek magukhoz tértek a tavalyi agyhalálból.

Nekem tetszik. Nem értem azokat, akik szidják. Ennek hatására lettem észtbolond… ^^ (Meg akarom tanulni úgy, hobbiból)
A szövege is tetszik, ráadásul ilyet alkotni nem angolul… Wáó! Elismerésem Sandrának és a csapat többi tagjának. Élvezhető szám, és ahhoz képest, hogy elég érdekes zenei ízlésem van… a kedvenc számom idén.
De nincs nagy eurovízió tapasztalatom, csak 2001 óta nézem… (fiatal vagyok még)

Comments are closed.