Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A gyors dalok látványosabbak Csézy szerint

csezyTudósító: Klész Imre
Forrás, fotó: velvet.hu

A tavalyi Eurovíziós indulónkra Belgrádban felfigyelt a zeneszerzők krémje, így a most készülő albumán sok külföldi komponista művét halljuk majd. Csézy szerint amúgy nagyobb esélyünk lehet egy jobb helyezést elérni egy gyors dallal, mert az igen látványos. Az énekesnő egyébként drukkol Ádok Zoltán Zolinak, főleg azért, hogy stabilan jól tudjon énekelni.

Csézi Erzsébet, művésznevén Csézy, a mezőkövesdieknek csak Böbe, a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál után koncertezett, majd stúdióba vonult – tudtuk meg magától az énekesnőtől. A bulvármédia nem nagyon kísérte figyelemmel a belgrádi elődöntőből kiesett Csézy útját a fesztivált követően. Novemberben láthatta viszont a Szombat Est láz című produkcióban a nagyközönség, azóta pedig több rendezvényen bukkant fel.

„A nyár fellépésekkel telt, nagyon jól sikerült, jól fogadtak. Jó érzés volt, hogy velem énekelték a dalokat. Azóta lemezkészítéssel telik az idő, most az a legfontosabb. Az Eurovízió kapcsán rengeteg külföldi zeneszerző megkeresett, svédek, dánok, amerikaiak, ezért soknak megtalálható a dala a lemezemen. Persze Rakonczai Viktor dal is lesz majd az albumon” – mondta Csézy, aki arról is beszámolt, hogy a mai napig jó emlékeket ébreszt benne az Eurovízió. Ahogy az énekesnő szavaiból kivettük, Ádok Zoltán Zoli is számíthat majd valószínűleg külföldi zeneszerzők ajánlatára, hiszen Csézynek is kérés nélkül megírták a 2009-es Eurovízióra a dalát. „Írtam, hogy nagyon aranyosak, köszönöm, de az idén nem indulok. Viszont mondták, ha új lemez van, akkor szívesen dolgoznának azon.”

Jópofa cím

Csézy szintén dolgozik svéd zeneszerzővel, de kérdésünkre elmondta, nem azzal, aki Marknak, vagy Ádoknak szerzett zenét, hanem mással. „Vannak kint magyar zeneszerzők is, akik bedolgoznak egy cégnek, de nem velük dolgozom. J. Ollson J. Capek D. Child írt nekem dalokat, az utóbbi, Cher, Ricky Martin, Kelly Clarkson zeneszerzője is .” A külföldi komponistákon kívül Rakonczai Viktor is dolgozik a lemezen, aminek valószínűleg Csak egy nő lesz a címe. „Nekem jópofának tűnik ez a cím. Most egy pop albummal jövök ki. Populárisabb, kicsit vagányabb, szenvedélyesebb lesz, mint az előző. De továbbra is lírai énekesnő vagyok, csak szeretném feszegetni a határaimat. Ebbe belefér, hogy egy dögösebb lány vagyok, akin nem csak az arisztokratikus ruhái lobognak a szélben.”

Csézy természetesen elmondta véleményét a kedvünkért a mostani Eurovíziós Dalfesztivál körüli visszaléptetésről és visszalépésről is. „Tavaly én voltam a baj. Nagyon sajnálom, hogy Marknál nem derült ki előbb ez a dolog. Bárki indul is, nagyon fogok szurkolni neki. Ádok Zolinak is ugyanúgy, mint bárki másnak, aki hazánkat képviseli. Szerintem ő nagyon jó produkciót fog nyújtani, táncban erőset. Ha stabilan jól énekel, akkor nagy baj nem lehet. Úgyhogy hajrá. Semmi esetre se jelenteném ki, hogy egy lírai dallal jobban vagy rosszabbul szerepelnénk, így arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy melyik dal volt erősebb, Tompos Kátyáé vagy Ádok Zolié, viszont egy gyors dalt mindig látványosabb produkcióval lehet bemutatni. Nem lehet azt tudni.”

1 comment to A gyors dalok látványosabbak Csézy szerint

  • hben92

    Csézynek teljesen igaza van. Nagyon sokan támadják mind a mai napig, egy gyönyörű, igényes énekesnő, akinek mellesleg fantasztikus hangja van. Sajnálom, hogy nem indulni még egyszer Eurovíziós Dalversenyen, remélem megváltozik a döntése, és képviseli még hazánkat és megmutatja a bunkóknak Csézynek a döntőbe a helye. (Főleg ha ilyen jó zeneszerzőkkel dolgozik, abból csak jó dalok sülhetnek ki.)