Eurovízió 2009: az Alcazar Budapesten bulizott

alcazarTudósító: Klész Imre
Forrás: rtlklub.hu
Videó: http://www.rtlhirek.hu/video/46750

Van élet az ABBA után. Ezt bizonyítja a 2000-es évek svéd világsztár együttese az Alcazar. A trió pénteken egy budapesti klubban adott fergeteges hangulatú koncertet.
Az Alcazar tagjai 1998-ban találkoztak. Az alap már megvolt egy jó bandához, hiszen a frontember Andreas, akkor már saját néven, szólóban, a két lány pedig musicalekben énekelt, több-kevesebb sikerrel.

Rögtön az első lemezükön szerepelt ez a dal, amellyel megütötték a főnyereményt. A Crying at the discotheque, azaz a “Sírni a diszkóban” című számuk azonnal a zenei listák élére ugrott egész Európában. A lemezükből valószínűleg e miatt a sláger miatt 2 és félmilliót adtak el.

21 Comments

Remélem eljönnek mégegyszer hogy egy nagyobb koncertet adjanak pl az arenaba mert úgy elmennék rá!!!

Nagyon jó volt a fellépés! Reménykedtem, hogy a “Stay The Night”-ot is eléneklik és nem is csalódtam:-)
Egy nagy koncertnek én is örülnék, az ilyen bulikon azonban testközelből láthatja Őket az ember és ez felejthetetlen!
Remélem megnyerik!!!

én is az Alcazar győzelmének örülnék, sztem meg is nyerhetnék az eurovíziót. norvégok és svédek között dőlne el az első hely.
-igaz egyre jobban tetszik a LA Voix Malena-tól…Emilia: You’re My World és EMD: Baby Goodbye…ezeket is szeretem, de nem lennének túl esélyesek Moszkvában.
Csak a Hope & Glory-t ne küldjék…., mert az kompletten a Hero férfiváltozata:)
egyébként idén is a svéd nemzeti válogató(k) dalai voltak a legjobbak…kár, hogy nem juthat ki több…mondjuk lecserélhetnék pár olyan ország indulóját, amelyek még az eurovízió szintjét sem ütik meg:P

Ó, én nagyon szívesen elmentem volna abba a buliba :(((((( Ha valaki tud bármilyen koncertinfót, az legyen szíves küldeni nekem emailt, esetleg internetes linket is hozzá! Jó lett volna ezt a cikket 1 héttel ezelőtt megírni, és csaphattunk volna ott egy nagy bulit 😀

Még mindig lehet csapni nagy bulit!!!
Kíváncsian várom ki jut ki a svédektől, ALCAZAR! ALCAZAR! ALCAZAR! Izgalmasak az elődöntők, nagyon sok jó dal van, Emilia dala is kiváló, bár tényleg nem érhetne el jó eredményt azt hiszem, a BWO -dalával is ez a bajom, mert kitűnő ugyan, de lassú és mint tudjuk inkább a show kerül előtérbe már. Ami egyrészről kár…
Lényeg ami lényeg, “Stay The Night”

Remélem hogy Mans Zelmerlow nyeri meg a svéd nemzeti döntőt.Nekem nem annyira jön be az alcazar száma túl sablonos,velük a svédek úgy járnának mint tavaly Charlotte Perrellivel.Nem minden a hírnév(sok híres énekes bukott el elődöntőbe).Hajrá Mans…Hope & Glory!!!

az Alcazar olyan, mint Charlotte Perrelli??? LOL
Mans a Hope & Glory-val gyakorlatilag feldolgozta a Hero-t…

Húha, Dávid, ideális pletykatovábbító lennél:)Nekem tetszik a Stay the night is (fhú, kocsiban jól szól), a Hope and glory is, de van mellete még pár jó idei melodifestivalenes nóta. Emiliáé is jó, de mindig továbbugratom a kocsiban. Van jó a kiesettek között is, például nagyapáék Sweet kiss in the moonlight-ja – először tök égő, tipikus svéd slágermuzík volt, de belemászott a fülembe.
Ezért érdemes a Melodifestivalent nézni, kis ESC, bár néha már túl tömény a skandináv zenéből annyi egyszerre, hiányzik valami “keleti fűszeresebb” is.

Ha írnánk az MTV-nek,akkor szerintetek leadnák az 1. elődöntőt is majd májusban? Mert mindig csak azt szokták,amiben a magyar jelölt is van.

Anita, a jobb felső sarokban lévő promo/demo ablakban van a májusi verseny reklámfilmje, ott említik hogy mindhárom versenyt leadják idén. Jó lesz ez, nem kell kutatómunkával kideríteni, hol lehetne videóra venni a műsort 😉

Nagyon csúnyát fogok mondani, ha nem az Alcazar nyeri meg a Melodifestivalent. A Stay the night az egyik legjobb daluk (visszamenőlegesen is), és nagyon jó eséllyel indulnának az EVSC-n. Ott voltam a Jam Pub-os bulin (iszonyatosan jóóóóóóóóó volt), sőt, előtte alkalmam nyílt beszélégetni is az együttes tagjaival, megérdemelnék, mert csodálatos emberek, és kitűnő művészek. Heya Alcazar, heya Stay the night, heya Sverige 😀

Comments are closed.