Azerbajdzsán: AySel & Arash – Always

azerbaijanTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
A győztes dal: AySel & Arash – Always
Eredeti kiadás: 2009.02.08. 08:58
2. kiadás: 2009.03.03. 17.40
Frissítve: élő produkció videójával (orosz NF)

Azerbajdzsán a napokban jelentette be, hogy a 30 beérkezett dal közül a 19 éves Aysel Teymoruzadeh az iráni születésű Arash dalát fogja előadni, melynek címe: „Always”. Január közepén döntötte el az azeri zsűri, hogy Ayselt küldik a versenyre, csak keresniük kellett egy jó dalt. Így elkezdődött a nyílt pályáztatás, és a határidő lejártakor a helyi EBU tag Ictimai TV 7 tagú zsűrije 30 pályázatot kapott.

A végén egyhangú szavazással Arash szerzeménye győzött. A dalszerző Iránban született, mostanában Svédországban él, első albuma 2005-ben aranylemez lett több európai országban. Arash bevallotta, hogy az Eurovízió rajongója, és saját maga is szeretne a színpadra lépni. Azerbajdzsán a második elődöntőben fog indulni, május 14-én, Moszkvában.

FRISS!

– Amióta megírtam AySelnek a dalt, nagyon fontos volt számomra, hogy együtt adjuk elő a dalt. Őszinte kívánságom volt, hogy különlegessé tegyük duettünket a 2009-es Eurovízión – mondta Arash. Így egyértelmű, hogy duettet hallhatunk. A versenydalt még csiszolják, a pletykák szerint február végén már publikus lesz a dal. Azerbajdszán most fog másodszor részt venni az Eurovízión, a második elődöntőben fognak versenyezni, május 14-én.

Comments

36 hozzászólás a(z) “Azerbajdzsán: AySel & Arash – Always” bejegyzéshez

 1. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Szerintem sincs semmi különleges ebben a dalban! Azt hittem sokkal jobb lesz, nagy volt az elvárásom! Döntős, meg jó a dal, de semmi extra, láttuk már ezerszer ezt a tipust!

 2. Zsani avatar
  Zsani

  Imádom ezt a dalt!!!Tuti befutó!!!!

 3. Sanya avatar
  Sanya

  Én is nagyon szeretem az azeri számot,nálam ez eddig a nyerő:)és Soraya meg Sakis és Hadise:)

 4. Viola avatar
  Viola

  nagyon jó szám!döntőben kell h legyen!
  nálam a norvég után a második!

 5. totti86 avatar
  totti86

  Még egy roppant eredeti, soha nem hallott dal. Jeeee…

 6. Szandra avatar
  Szandra

  végre meghallgattam,és fantasztikus,tudtam hogy jó lesz,ha arash keze van a dologban,biztos döntős,hajrá Azerbajdzsán! vagy ők nyerjenek vagy a törökök,esetleg spanyolok.