Azerbajdzsán: AySel & Arash – Always

azerbaijanTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
A győztes dal: AySel & Arash – Always
Eredeti kiadás: 2009.02.08. 08:58
2. kiadás: 2009.03.03. 17.40
Frissítve: élő produkció videójával (orosz NF)

Azerbajdzsán a napokban jelentette be, hogy a 30 beérkezett dal közül a 19 éves Aysel Teymoruzadeh az iráni születésű Arash dalát fogja előadni, melynek címe: “Always”. Január közepén döntötte el az azeri zsűri, hogy Ayselt küldik a versenyre, csak keresniük kellett egy jó dalt. Így elkezdődött a nyílt pályáztatás, és a határidő lejártakor a helyi EBU tag Ictimai TV 7 tagú zsűrije 30 pályázatot kapott.

A végén egyhangú szavazással Arash szerzeménye győzött. A dalszerző Iránban született, mostanában Svédországban él, első albuma 2005-ben aranylemez lett több európai országban. Arash bevallotta, hogy az Eurovízió rajongója, és saját maga is szeretne a színpadra lépni. Azerbajdzsán a második elődöntőben fog indulni, május 14-én, Moszkvában.

FRISS!

– Amióta megírtam AySelnek a dalt, nagyon fontos volt számomra, hogy együtt adjuk elő a dalt. Őszinte kívánságom volt, hogy különlegessé tegyük duettünket a 2009-es Eurovízión – mondta Arash. Így egyértelmű, hogy duettet hallhatunk. A versenydalt még csiszolják, a pletykák szerint február végén már publikus lesz a dal. Azerbajdszán most fog másodszor részt venni az Eurovízión, a második elődöntőben fognak versenyezni, május 14-én.

36 Comments

Mikor fogják bemutatni a dalt? Azerbajdzsán is esélyes lesz szerintem a blokk szavazás miatt, de remélem megháláljak majd a 12 pontot amit tavaly kaptak tőlünk! 🙂

Na nemtom mit szól ehhez Aysel! Olyan magabiztos és nagyképű volt a sajtótájékoztatón! Most meg megkkel osztania a sikert Arashhal! Végén még majd Aysel eltűnik az egészből és csak Arash marad! Kicsit tolakodó, hogy csak egy dalt kértek, és ő rögtön ott akar lenni a szinpadon, sőt énekelni is akar!

A 12 pontért kellene valami hallgatható dalt is küldeni Magyarországról! Kátya dala nem volt rossz, de a sok visszatáncolás már egyenesen nevetséges!

ezt várom a legjobban. szeretem arash dalait, a lányt nem ismerem,de nem is lényeg csak jó dal legyen, mondanivalóval.

naon jó a részlet.csak nehogy elcsesszék a dalt,mint tavaly a csehek.naon jo a szám alapból,lehet tovább is jutottak volna,csak helyette a remixek énekelte tereza,aztán persze,hogy nem jutottak tovább.remélem ezt a marha jo dalt nem fogják elcseszni

tuti döntős és ki tudja lehet hogy nyerni fognak!
na jó ez azért merész kijelentés volt de kitudja

Baku 2010 ???
Mi tagadás érdekes lenne, ha a táncversenyen kívül ezt is megrendeznék. Szerintem győzni nem fog, de a top5-be simán befér.

Én úgy látom hogy nagy esélyes Azerbajdzsán idén,a tavalyi szereplés sem volt rossz de az idei sokkal jobb lesz.Erre már jogos lesz ha 12pontot adunk:)

Első benyomásra nem fogott meg a szám. Szerintem a tavalyi szám egyedibb és jobb volt. Amúgy sem szeretem, ha egy befutott énekessel akarnak eladni egy dalt. Ennek ellenére, valószínűleg döntős lesz.

Még egy nagyon esélyes szám 🙂 Lehet, hogy Bakiban lesz a következő Esc? El tudom képezlni…

Első benyomásra nem fogott meg a dal. Sőt nekem a tavalyi daluk jobban is tetszik. Nálam nem nyerő, de valószínűleg döntős lesz!

Ez a dal mitől különleges? tárim-tá-tá-táááááá, és lári-lá-lá-lááá, nekem semmit nem mond, egyenlőre. Győzettek meg, hogy miért olyan jó, hogy akár győztes is lehetne, hátha sikerül! Rajta! 🙂

sztem ez a dal elég gagyi, akárcsak a többi Arash dal ez is ugyanarra a sémára épült.
nekem sokkal jobban tetszene, ha az énekesnő egyedül nyomulna.
és igen döntős lesz, de nem azért, mert jó:)

Nekem se tetszik, jobbra számítottam,tucatszám,semmi különlegesség nincs benne, szerintem Arashnak vannak ennél jobb számai. Attól függetlenül szerintem tuti bejut a döntőbe.

Comments are closed.