Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Kátya izgul az Eurovízió miatt

katya3Tudósító: Klész Imre
Forrás: nlcafe.hu – valamiamerika2.hu

Váratlanul érte a hír Tompos Kátyát: ő utazhat Oroszországba, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A színésznő Mark helyére „ugrik be”, aki egy szerencsétlen félreértés miatt kényszerült visszalépni a versenyzéstől.


A Valami Amerika második részének betétdalával induló Kátya neve egyelőre még csak a budapesti színházlátogatók számára cseng ismerősen, bár a film az elmúlt hónapok legnagyobb hazai sikerének számít. Édesanyja Moszkvából jött, innen a Kátya becenév, eredetileg Katalinnak hívják. Operett–musical szakon végzett a Színművészetin, jelenleg a Nemzetiben és a Bárka Színházban is játszik. Saját bevallása szerint nagyon izgulós, de nagyon örül a lehetőségnek, hogy ő képviselheti hazánkat az idei versenyen.

A Magányos csónak című dal szerzője Pálvölgyi Géza, akit a rockzene kedvelői a Skorpió és az East zenekarokból is ismerhetnek.

Az Eurovíziós Dalfesztivált idén Moszkvában rendezik, és Kátya először május 14-én állhat színpadra. Ha az első fordulóban elegendő számú szavazatot gyűjt, akkor számára is egyenes út vezet a döntőig.

Ötvennégy éve rendezik meg a fesztivált, melyen a legjobb helyezést eddig Friderika érte el a magyarok közül, aki a negyedik helyig énekelte fel magát. Tavaly Csézy képviselte hazánkat, ám az utolsó előtti helyen végzett.

10 hozzászólás Magyarország: Kátya izgul az Eurovízió miatt