Magyarország: Kátya izgul az Eurovízió miatt

katya3Tudósító: Klész Imre
Forrás: nlcafe.hu – valamiamerika2.hu

Váratlanul érte a hír Tompos Kátyát: ő utazhat Oroszországba, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A színésznő Mark helyére „ugrik be”, aki egy szerencsétlen félreértés miatt kényszerült visszalépni a versenyzéstől.


A Valami Amerika második részének betétdalával induló Kátya neve egyelőre még csak a budapesti színházlátogatók számára cseng ismerősen, bár a film az elmúlt hónapok legnagyobb hazai sikerének számít. Édesanyja Moszkvából jött, innen a Kátya becenév, eredetileg Katalinnak hívják. Operett–musical szakon végzett a Színművészetin, jelenleg a Nemzetiben és a Bárka Színházban is játszik. Saját bevallása szerint nagyon izgulós, de nagyon örül a lehetőségnek, hogy ő képviselheti hazánkat az idei versenyen.

A Magányos csónak című dal szerzője Pálvölgyi Géza, akit a rockzene kedvelői a Skorpió és az East zenekarokból is ismerhetnek.

Az Eurovíziós Dalfesztivált idén Moszkvában rendezik, és Kátya először május 14-én állhat színpadra. Ha az első fordulóban elegendő számú szavazatot gyűjt, akkor számára is egyenes út vezet a döntőig.

Ötvennégy éve rendezik meg a fesztivált, melyen a legjobb helyezést eddig Friderika érte el a magyarok közül, aki a negyedik helyig énekelte fel magát. Tavaly Csézy képviselte hazánkat, ám az utolsó előtti helyen végzett.

10 Comments

Szerintem Friderikáéval is nagyon büszkék lehetünk már! És a mai versenyben az már egy nagyon előkelő hely.!!! Hajrá Kátya!!!

Magyarulkéne énekelnie mert pl.: A Szerbek 2007-ben a MOLITVA című dalt is a anyanyelvén énekelte , és bejött nekik első hely! Szurkolok a magyaroknak!Talán van esélyünk !

Comments are closed.