Magyarország: A zene.hu tovább gyűjti az idei pályaműveket

radiozenehuTudósító: Klész Imre
Forrás: zene.hu

Már eddig is szépszámú nevező küldte be Eurovíziós dalát a zene.hu felhívására, de a lehetőség még él, hogy mindenki megismerje a moszkvai indulásra pályázó versenyzők dalait.
– A felhívással az a célunk, hogy lehetőséget adjunk a szerzőknek a bemutatkozásra, és a közönségnek felkínáljuk a dalok megismerésének lehetőségét. – mondta Bíró Zsolt, a lap főszerkesztője.

Felhívás ismét – akik lemaradtak

– Lapunk megadja a lehetőséget azon szerzőknek, akik küldtek be dalokat a Eurovíziós Dalverseny hazai fordulójára, hogy juttassák el nekünk is azt a [email protected] címre EURO tárggyal. A beküldött dalokat leadjuk a zene.hu rádióban, hogy a nagyközönség is megismerje a munkákat. – zárta szavait.

Jelenleg a dalok gyűjtése zajlik, eddig több ismert és elismert zenész, zenekar küldte be munkáját, hamarosan pedig elkezdjük a beérkezett szerzemények közlését – ennek időpontjáról későbbi írásunkban számolunk be.

19 Comments

nem nem. én úgy értelmeztem hgoy még a 105 dal mellé még pályázhatnak más előadók is mert meghosszabították a jelentezési határidőt. így tételezzük fel lesz 185 beérkezett dal. XD azt írja fent a cikkíró hgoy folyamatosan nyílvánosságra lesz hozva a beküldött dalok listája. Ezt eddig értem. De mi lesz az előző 105 beküldött dallal?? vagyis 103-al (márkot és kátyát kivéve). Azok is nyílvánosságra lesznek hozva??

Oda van írva, hogy aki jelentkezett az MTV pályázatára, az jelentkezzen a zene.hu rádiónál is, hogy be lehessen mutatni a nagyközönségnek azokat a dalokat…

Patrik!

A felhívás csak “azon szerzőknek, akik küldtek be dalokat a Eurovíziós Dalverseny hazai fordulójára” érvényes! Azért, “hogy juttassák el nekünk is azt a [email protected] címre EURO tárggyal”, tehát csak azt, amit az mtv-nek is beküldtek.

Patrik mindig mindent félreértelmez! Hihetetlen idegesitő néha! De ez van! :DDD Talán máskor gondolkodik mielőtt ir valamit! Ez nem sértés, csak jótanács!!!!!!

nekem már magában ez a “tőmondat”: Felhívás ismét – akik lemaradtak azt suggalta. na mind1… nem hiszem hgoy ez csak rajtam múlik hogy nem értem pontosan ami le van ÍRVA!

Patrik, a cikk nem csak 1 tőmondatból áll. Hogy kik azok, akik lemaradtak, azok akkor derülnek ki, ha el van olvasva a cikk az elejétől a végéig. Ezt csak egyféle képpen lehet értelmezni, úgy, ahogy le van írva. Egy szövegből mondatot kiragadni, és ezáltal félreértelmezni a politikusok szoktak, ők sportot űznek ebből 🙂 na meg persze a bulvársajtó is igyekszik :DDD

mi lesz még itt?? talán most már kitudnak egyet választani,ami képviseli majd Mo-t.
a legjobb lenne ha megint az m1-en mutatnák be a dalokat,de ezúttal nem a közönség szavazna.

Nekem az a megoldás tetszene, ha hogy zsűri és/vagy közönség kiválasztja az előadót a Csináljuk a fesztivált 2. félév alapszakaszában nyújtott teljesítmény alapján (és így presztízse lenne a műsorban való szereplésnek), ami kb. novemberben ér véget. Aztán amíg a Csaf közép-, és elődöntői, meg a döntő folyik, pályázaton dalt íratnának.A dalról a közönség szavazna a két félévi műsor közötti hetekben, tehát január-februárban.

Mi a véleményetek?

Hááát… a Csináljuk a fesztivált! szerintem bármikor alkalmas terep lenne arra, hogy az idei kiválasztás zűrjeire hivatkozva mégis legyen egy 5-15 résztvevős nemzeti döntő, amiben 50-50, vagy 60-40% zsűri/televoting arányban szavazhatnánk olyan előadók dalaira, akik “át lettek világítva”. De ne fűzzünk nagy reményeket a dalokhoz, én elhiszem, hogy sok színvonaltalan dal is beérkezett, ahogy egy nyilvános pályáztatáson lenni szokott. Mindig a tavalyi bolgár nf-et szoktam példaként felhozni:
http://www.youtube.com/watch?v=LDv7h5EmDAo
http://www.youtube.com/watch?v=O8aXBkfbdm4
http://www.youtube.com/watch?v=KhCX2dB3Ppw
ezért ha 3 dal közül kellene választanunk a nemzeti döntőben, az sem lenne rossz 🙂 És mondjuk a műsorban Csonka Pici, Bereczki Zoli és Tóth Vera ESC slágerek egyvelegét adná elő, mint az idei holland nf-en. Csonka Picinek a Ding Dong menne nagyon 😉

zaffarano, ez haláli, majd leestem a székről.
Jövőre nevezzük ki a Megasztár 5 kistarcsai selejtezőjét nemzeti döntőnek.
Csak szállna már fel a fehér füst, aggódom, hogy ez az új igazgató meg akarja fúrni az idei részvételünket.

Mi van már?? Hogy van ez hogy elösször 6 óra elég nekik most meg már 1 hete semmi hír?? Amugy tényleg lehet hogy az új igazgató kavar valamit (de remélem jó irányba kavar)

Nem hiszem, hogy visszalépne 103 dallal a nyakán… Aztán ezeknél nem lehet tudni, mindenesetre én ezt is szívesen látnám:
http://www.youtube.com/watch?v=60R7qrJBPBU
A Fonogramon figyeltem fel a dalra, és nagyon jó, meg a srácok külföldön is ismertek, persze, lehet náluk jobb választás is, de ez is megteszi. 🙂

Comments are closed.