Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Görögország: Legyél 7. zsűritag!

greeceTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Görögország eurovíziós szereplése óta először alkalmazza a külföldi rajongók segítségül hívását a végső győztes kihirdetésében. Európa minden részéről beleszólhatnak az érdeklődők abba, hogy melyik dalra adja le a voksát a 7. zsűritag, azaz az esctoday.com regisztrált tagjai. Ez a hírportál rendezi az egyetlen hivatalos szavazást a nemzeti döntőre, a görög ERT köztelevízióval kötött megállapodás alapján.

Maga a döntés holnap lesz, vagyis február 18-án szerdán. A görög közönség televotinggal szavazhat kedvencére. A győztes dalt 40%-ban a televoting, 60%-ban a zsűri fogja meghatározni. Az egyik zsűritagot a nemzetközi rajongók fogják adni, ahol az EBU tagállamainak lakói vehetnek részt (Görögország kivételével).

Hogyan kell szavazni?
– el kell látogatni az esctoday.com-ra
– akinek még nincs regisztrációja, annak csinálni kell egyet
– ha egy játékos több regisztrációt készít több néven, akkor is csak egyszer lesz figyelembe véve a szavazata. Az esctoday.com többször fogja ellenőrizni a szavazatok hitelességét. A többszörös szavazások, akik egy felhasználótól származnak, nem lesznek beleszámítva a végeredménybe.
– egy különálló cikk fogja megnyitni a szavazás első fázisát. A második fázis a szerdai élő műsorral párhuzamosan fog futni.

Első fázis
Az első fázisban szerdán este 19:30-ig várják a szavazatokat. Ez az eredmény úgynevezett biztonsági eredményként fog szolgálni, ha bármilyen technikai probléma lépne fel, ez az eredmény fogja meghatározni a 7. zsűritag szavazatát. A szavazatok a görög ERT televízió által rendelkezésre bocsájtott videók alapján zajlik le.

Második fázis
A második fázis ugyanabban az időben fog elstartolni, amikor megnyílnak a telefonvonalak a televoting szavazásra. Ezek a szavazatok Sakis Rouvas élő előadásán fognak alapulni. A nemzetközi szavazás lehetősége addig tart, amíg a görög közönségnek is van lehetősége szavazni. A televoting zárásakor az internetes szavazás is le fog zárulni. Az eredményt az ERT fogja bejelenteni.

Az eredeti bejelentés megtalálható itt:
http://www.esctoday.com/news/read/13267
A szavazás hamarosan elindul az esctoday.com oldalán.

4 hozzászólás Görögország: Legyél 7. zsűritag!

  • Serinon

    Ez de szar…..Így akarják megtudni melyik dallal befutók? Nem zavarja őket, hogy mindig TOP10-esek?….. Na mind1, aki szavaz, annak egészségére, döntsék el maguk, ha a többieknek zsákbamacska, legyen nekik is az!

  • Asvi

    Ez már szánalmas! Csak azért se szavaznék rájuk!

  • Sanya

    Nem értem haragotokat a görögök iránt.Pont ők azok akik már pár éve tudják hogy mit csinálnak az eurovízión,foglalkoznak vele hogy európa előtt igen is megmutatják hogy náluk is vannak jó énekesek és előadók,és nem megy a bortány mint itt magyarországon ahol az eurovízióval kedves MTV nem is foglalkozik megfelelően,legalábbis én úgy látom hogy csak ez egy teher az Mtvnek.Mindegy.
    A görögök pedig jól csinálják amit elkezdtek-ezért szánalmas egy ország?ugyan már.Szánalmas az ami nálunk történik.

  • Asvi

    Részben igazad van! A szánalmassággal kicsit túloztam.