Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország 2009: Gundel szerint nem a zsűri okozta a botrányt

gundelTudósító: Klész Imre
Forrás: velvet.hu

A két induló visszalépése Gundel Takács Gábor szerint nem rombolja az Eurovíziós Dalfesztivált, csupán a felelősök hírnevét csorbíthatja. „Az Eurovíziós Dalfesztivál rajta kívül álló problémáknak az elszenvedője. Az biztos, hogy a Magyar Televízión és az Eurovíziós Dalfesztiválon nem múlott, hogy egyszer beneveznek egy olyan dalt, ami nem felel meg az előírásoknak [3], másodszor az előadó négy-öt nap gondolkodási idő után visszalép valamiért a versenytől. Ha ez valamilyen szinten romboló, akkor ez azoknak a tekintélyét rombolja, akik hibásak abban, hogy ez a helyzet előállt”, nyilatkozta Gundel.

A zsűritag szerint ezt a helyzetet azonban nem módosítaná sem a szavazás megváltoztatása, sem a dalok nyilvánosságra hozatala. „Ha idén közönségszavazás lett volna, és győz Mark dala, akkor is ugyanígy történik minden, és ha a második helyezett Tompos Kátya lett volna, akkor is ugyanígy alakulnak a dolgok. Tehát ezek a visszalépések nem a döntés mechanizmusa miatt alakultak így”, fejtette ki. „A dalok nyilvánosságra hozatala az előadóktól függ, ha bármelyik előadó – például Győzike, aki tiltakozását fejezte ki – nyilvánosságra hozná a dalát a maga fórumán, akkor mindenki eldönthetné, hogy jogosan vagy jogtalanul szavazta-e le a zsűri”, utalt Gáspár Győző vádjaira Gundel Takács Gábor.

Az Eurovíziós botrány újabb hullámát Tompos Kátya váltotta ki, aki közleményében magyarázta meg, hogy miért is mondta le a versenyt. „A Nemzeti Színházban négy, a Bárka Színházban kettő, a Spinóza Színházban is két előadásban játszom, minden nap folyamatosan próbálok, több filmben is szerepet kaptam. Egy fiatal színész számára ez hatalmas ajándék, és természetesen nagyon kemény munka”, írja közleményében a színésznő, aki szerint a „felkészülés több energiát és időt kíván, mint amennyit erre szánni tudna”.

Mi ugyan nem értjük, erre miért nem gondolt akkor, amikor jelentkezett, és miért nem jutott eszébe mindez akkor sem, amikor néhány napja elfogadta a felkérést. „A maximumot szeretném kihozni magamból, akármit is csinálok, ezért úgy döntöttem, hogy lemondok a fesztiválon való fellépés lehetőségéről és teljes szívvel a színháznak szentelem magam. Meggyőződésem, hogy az Eurovíziós Dalversenyen Magyarországot olyasvalakinek kell képviselni, aki száz százalékosan a zenére, a dalra és a moszkvai fellépésre tud koncentrálni”, indokolta döntését a színésznő, aki menedzsere elmondása szerint többet nem kíván foglalkozni a történtekkel.

A teljes cikk, Győzike esélylatolgatásával egyetemben itt

30 hozzászólás Magyarország 2009: Gundel szerint nem a zsűri okozta a botrányt

  • bazsa

    Ha szóba is kerül Győzike neve, én biztosan nem kapcsolom be a tv-t Májusban, legalábbis az MTV-t nem.

  • Patrick S

    ne!csak győzike ne!

  • MaRcI

    Én csak annyit szólnék ehhez,hogy borzasztó rossz döntést hozott az MTV,amikor úgy döntött,hogy nem a nézőkre hagyja a döntés lehetőségét!Nevetséges dolognak tartom,hogy a „SZAKMAI” zsűri Márk idióta dalát gondolta esélyes indulónak…(csak meg kell nézni a külföldi fórumokat…mindenki rajtunk röhögött,beleértve minket,magyarokat is)Én csak emiatt rettegek a 3. választottól!(ha egy elvileg zeneileg képzett zsűrinél ez a szint vállalható egész Európa előtt)

    Persze lehet cél a dallamos,pörgős,fülbemászó dallam,de azért mégse egy ilyen bugyuta valami mellett döntsön már a „NAGYNEVŰ” zsűri.

    Kátya viszont már egy jó döntés lett volna,rettentően sajnálom,hogy így alakultak a dolgok!

    A lényeg…én csak azt mondom,hogy a magyar nézőknek kéne dönteni,hogy kit tartanak érdemesnek arra,hogy képviselje hazánkat,nem pedig pár ráérős ismert arcnak kéne fél nap alatt döntenie 105 dal sorsáról.

    Csak nem értem miért olyan nagyon megoldhatatlan dolog az,hogy egy esti „show” keretében bemutassák a már előválogatott 20 dalt,mint tavaly,vagy ahogy ez szinte minden induló országnál alapvető dolog.Amelyik előadó meg nem hajlandó előadni dalát a hallgatóságnak is,az meg egyáltalán hogy lehet a pályázók között?

  • Zsolesz

    Tavaly meg az volt a baja mindenkinek hogy a közönség döntött, mindenki ki volt akadva Csézy miatt! Szerintem az MTV jól csinálta! Jó lenne a nemzeti döntő, de dalokkal amiknek nincs szinvonalunk, kár! Meg az ország jelenlegi gazdasági helyzetében spórolósra kell fogni! Örülni kellene hogy egyáltalán megyünk az eurovizióra!

  • zoom

    valasszon a zsuri. de jol. a szakmai zsuri legyen szakmai zsuri, ne pedig csak szuri, mert akkor en is beulhetnek a zsuriszekbe. Mark dal is es katya dala is jok voltak, de… a szakmai zsuri feladata lett volna hogy rajojjon Mark dalaval a turpissagra, illetve Katyaval kapcsolatban csak annyit, hogy egy kivalasztas, targyalas, szerzodesalairas utan nem fog senki sem visszalepni. tehat a zsuri vegezzen jobb munkat, s ne magyarazkodjon hogy nem tehetnek semmirol. igenis ok tehetnek mindenrol, ez szempont kerdese. az en szepmontom szerint a zsuri hibazott, nem egyszer… ne tessek magyarazkodni, hogy igy meg ugy, meg nem is kaptak erte kulon gazsit. ha csak a penz a fontos, akkor akadjon a torkukon az a par forint, ne vallaljak el, irjon ki az mtv arra is palyazatot, hogy lehet jelentkezni a zsuribe. csak osszejon egy csapat, aki szivvel lelekkel fogja csinalni… vegyunk peldat a nagy eurovizios orszagokrol. pl Torokorszag. belso valasztas alapjan lett kihirdetve a resztvevo, a szerzodes ekkor mar ala volt irva, mindenki mindent atgondolt. vagypedig Svedorszag. A Melodifestivalenre erkezett tobb mint 3400 dal kozul egy olyan zsuri valasztotta ki a 32 resztvevot, akik szakmai, illetve civil emberek. meg diakok is voltak a zsuriben. nem hiszem hogy ezert a munkajukert kaptak egy lakasravalot. egyszeruen elveztek, mert az ESC a szorakozasrol szol. ennyit errol, basta e finito…

  • davidovics

    Nagyon remélem, hogy Győzikét nagyon nagy ívben elkerülik, mert akkor égetnénk le magunkat ha ő képviselne minket! Az biztos, hogy idén minket is kifütyülnének akkor! Nagyon remélem, hogy normálsak lesznek és jót választanak!
    Nagyon örülnék neki ha a 4.-re nem lenne szükség, mert ugye 3 a magyar igazság és 1 a ráadás! Ráadás nem kéne!

  • mongoose

    Szerintem erdemes volna elgondolkodni azon,hogy miert olyan emberek alkotnak velemenyt egy adott szakma, jelenesetben a zene teruleten is, akik vajmi keveset ertenek hozza?
    Szamos olyen szakember el hazankban, akik egy eletet huztak mar le a zenei palyan, nem pedig „Aszfalt Betyar”-kodtak, stb…, es hiteles velemenyt tudnanak formalni a biralando dalokrol.
    Szamomra is igen furcsa, hogy egy nap, egy ropke delelott, vagy delutan leforgasa alatt meghallgattak 105 dalt. Es ezt hogyan csinaltak? Felporgettek a BPM szamot, es gyors lejatszasi modban tettek ezt, vagy csak a refrenekre korlatoztak a meghallgatasukat,… Teljesen mindegy, mert meg igy is lehetetlen a tortenet. Meghallgatni sem lehet, es MEGHALLANI sem! Egy nap alatt ennyi dalbol donteni vegkepp keptelenseg, csak egy amator , dilettans zsuri kepes erre, mert aki valoban szakember, az elemez, odafigyel,… hiszen felelosseggel banik a dalokkal, es a valasztas kovetkezmenyevel is.
    Tudjuk, a zsurit felkertek e nemes feladatra, amiert fizetes jar. Ezzel semmi baj nincs, de ha mar munkat vegeztet az MTV valakivel, akkor arra erdemes megkeresni a legalkalmasabb szemelyeket, es nem Celebeket kell felkerni ra. Ennyi erovel Dundika is zsurizhetne!
    Ha mar magyar nemzeti dontore nem meltatjak a hazai eloadokat, akkor hogyan gondolhatjuk azt, hogy egyaltalan a nemzetkozi versenyen komolyan vesznek minket?
    Koltsegkimeloen is meg lehet ezt oldani, de ez csak az en velemenyem.
    Azt hiszem, mar teljesen mindegy kie lesz a harmadik dal, mert ez az egesz egy abszurd dolog. A nemzetkozi versenyen valo reszvetel fontos egy nemzetnek, es aki kepviselheti, mert megtisztelik azzal, az ne lepjen vissza semmi aron sem!
    Ilyenkor is magyarok vagyunk, es helyt kell allnunk, kulonben semmive valunk.
    Jo lenne mar, ha komolyan vennek ezt a versenyt is. Szamos tehetseg futkos az orszagban, epp ezert kellene komolyabb hozzaallast tanusitania a szervezoknek, es valos szakmaisaggal letrehozni es tamogatni ezt az egeszet.
    Vagy ez csak nekunk eloadoknak fontos?

  • 2oo9 Eurovizios Dalfesztivál !! MAGYARORASZÁG ZOLTÁN ERIKÁT AKARJA !!!

    Hát jó lenne bizony ha Erika indulna!
    Legalább egy látványos és színvonalas produkciót látna a világ Magyarországról! Énekhang, tánctudás, jó megjelenés, minden együtt van!!!

  • Erzsi

    Ugye ez csak vicc volt és én nem érzékelem pontosan az iróniát?

  • hben92

    Ez Magyarország, Győzike, nem Cigányország… eltévedtél! :@

  • Gabesz

    Meg akar halni ez az ember vagy mi?? Ha cigány zászlót viselne Moszkvában az felérne egy öngyilkossággal…Amugy én akkor menekülök el innen ha Győzike megy ki

  • hben92

    Hát most szerintem már alapos munkát fognak végezni, remélem és bízom benne, hogy kiváló dalt fognak választani, legyen lassú vagy gyors,a lényeg első hallásra fantasztikus legyen… De most viszont biztos csinálnak egy műsort, ahol bemutatják a dalt. Legyen akár fél órás műsor is. Remélem hétvégére meg lesz a dal…:)

  • sziszi

    Èn elvártam volna hogy a közönség döntsön mint más országban is.Nekem tavaly Hoffmann Mónika/Dandó Zoli száma tetszett, Görögországnak is.Az idén küldjük ki öt. Orosz csajt játszott
    az 56-csepp vér mjüzikelben,svéd az apja, a skandináv országok rá szavaznának lehet németország is ki tudja???
    Csak ben-e van-e a 105-ben azt nem tudni

  • lili

    Ki az a Gundel???Ki kell öt küldeni maradjon a bratyuskáknál
    szerintem jobban énekel mint Gyözike.

  • sziszi

    Jaj már de sokat tudsz hágyd a tesvéreket békin.

  • Aranyos Geri

    Itt Elkéne gondolkozni!

    Magyarországon aki külföldökre jár énekelni aki jól tud énekelni angolul,akinek már van (szurkólói)!!

    Én szerintem olyan válason ne lassu,ne könnyű! Mi volt tavaly is?! Rúzsa Magdi nem lessz benne az első 10-be!! Na és még is benne volt!! A nox az is benne let volna az első 3-romba ha akkor angolul énekeltek volna! na mind1 ez múlt..

    Én szerintem aki híres,és jól beszéli az angolt, az szerintem: Király Linda!

  • Aranyos Geri

    Bocs Tavaly előtt!!

  • Roli

    Győzike az lenne a teljes égés, de erről szó nincs hogy ő menne ezt mondta a Gundel is. A Zséda kiváló lenne, de ugye ő nem megy. Szerintem a Király Viktort küldik és szerintem nem lesz jó választás! Remélem jövőre is indulunk csak időben felkellene kérni az egyik legjobb magyar előadót és gárdáját, hogy csak a versenyre irjon egy ütős dalt!Ez már röhej, hogy egy ilyen versenyre nem tudunk kiküldeni egy magyar indulót!

  • lili

    èn utálom a kamu angolt majdnem minden hazai énekes szarul ejti ki az angolt Linda meg énekelje a MAGYARHIMNUSZT

  • lili

    Vagy énekelje el a tesójával az is épp olyan jól elénekelné mármint a KKirály Viktor

  • sziszi

    Te eszeveszett!!!!!!!!!!!!!

  • FENTE LEVENTE

    Ha Király Linda lenne és menne ki,és ha győzne el kellene vele bűszkélkedni,legénykedni,keménykedni:Igen mert ő amerikai is.Tehát annyira már nem tünne magyar tehetségnek.A magyar mindig nevetségnek van kitéve?

  • FENTE LEVENTE

    Ez a dalok versenye nem a nyelvet nézik.Újat angolul sem tudnánk mondanivalóban kitalálni.Ne szegyelljük nyelvünket,s őrizzük meg eredeti tervünket és énekeljünk kizárólag csak magyarul.Rosszul nem járunk higyjétek el.Tetszeni fog a világnak,ha figyelmet a magyar magyarra terel.

  • sziszi

    Àmen!!!!fejlödjünk és tanuljunk.A magyar nyelv szép és legyünk büszkék rá, a svédnyelv szép és biztok ök is büszkék rá,a török úgyszintén, de ha a nemzetközi színvonalat akarjuk elérni akkor énekeljünk ANGOLUL!!!!!

  • Aranyos Geri

    szerintem is a nemzetközi versenyen csak angolul kéne énekelni, mert a magyar nyelvet nem ismerik!!! Háát mint amikor nox kint volt kijevbe, akkor is szép produkciót adtak elő a magyarok! De hiába teljesítettek jóól, és még is 20 valahanyadik lettek!!

  • FENTE LEVENTE

    Nox-ból akkor ott SZíLVIA NAGYON POCSÉKUL ÉNEKELT.SOK-SOK HAMIS NEM ODAILLŐ HANGGAL.SZÁM IS ELÉG EGYSZERŰ VOLT.NOX 12-IK LETT.

  • Szandra

    a zsürivel nincs baj,hanem aki jelentkezik,és tudja hogy nem képes majd versenyezni,az ne jelentkezzen,hiába jó a dal és a hangja.
    angolul kell énekelnie a következõ versenyzõnek,és egy kis pörgõs dalt.

  • Aranyos Geri

    Nekem eddig Moldvának tetszit a dala:D Háát már jóó lenne kiválasztani, hogy ki indul mert már csak pár hét és elődöntő!!

  • Aranyos Geri

    Ádok Zoli:D:D nagyon jóó lesz:D