Eurovízió 2009: vasárnap esti program

esctelevisionTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Ma este újabb két, a moszkvai Eurovízión induló dalt fogunk megismerni. Tegnap már elkezdődött Szlovéniában a selejtező, ma pedig a legjobbak fognak megküzdeni egymással. Hollandiában már régóta tudjuk, hogy a De Toppers fogja képviselni az országot, de ma este ki kell választania a holland közönségnek, hogy a 6 dal közül melyiket lenne a legjobb előadni májusban.

19:55 Szlovénia – RTVSlo1
EMA 2009 – döntő Élő TV 1. csatorna Élő TV Real Player

20.20 Hollandia – NED1
Nationaal Songfestival – közvetíti az eurovision.tv
A műsor megtekintéséhez az Octoshape plugint le kell tölteni a számítógépre

Szlovénia nemzeti döntőjének versenyzői:

1. Lea Sirk – Znamenje iz sanj
2. Cuki – Mal’ naprej pa mal’ nazaj
3. Quartissimo – Love symphony
4. Omar Naber – I still carry on
5. Brigita Suler – Druga liga
6. Ne Me Jugat & Slavko Ivancic – Kaj me briga
7. Eva Cerne – Vse
8. Karmen Stavec – A zi zelis
9. Aliya & Rudi – Zadnji dan
10. Bjonde – Blonde power
11. Samuel Lucas – Vse bi zate dal
12. Nexys – Vsaj za en den
13. Langa & Manca Spik – Zaigraj muzikant
14. Nuska Drascek – Kako lepo

A holland dalok listája (szerzők zárójelben)

1. Our Night (Rutger Kanis, Robert Dorn)
2. No one loves me like you (Rob le Cardinale)
3. Shine (Bas van den Heuvel, Ger van de Westelaken)
4. Angels of the light (Edwin de Groot, Edwin van Hoevelaak, Bruce R.F. Smith)
5. Everybody can be a star (Ferdi Bolland)
6. Three is the magic number (Kees Tel, Christiaan Hulsebos)

77 Comments

No en itt vagyok Ljubljanaban. Ugy szakadt a ho, hogy kenytelen voltam a hotel szobaban maradni. Szerencsere!!!! Ugyanis a TV-ben 14 h ota Szloven ESC fellepok eneklik az egykori dalaikat, csak Alenka Gotar nem enekelt. No es a legnagyobb meglepetes a musorban Daniel Popović volt (ESC 1983). A kovetkezo program pedig az EMA-val foglalkozott. MOst pedig lassan indulok az EMA foprobajara, aztan estere pedig a musor. Az MTV mičrt nem tud ilyen kellemes ESC delutant szerkeszteni? (bocsi az ekezetekert, de csak ilyenek vannak it : č ć š đ ž) 🙂

Jó szórakozást Robi! Tegnap volt Alenka az elődöntőben, nagyon jó volt! Még egyik dal sem trafált el tegnap, remélem a main lesz legalább egy:) A régiek közül ez a Karmen Stavec elég fura volt, Omar Naberre pedig nagyon kíváncsi leszek!

Nem értem, miért nézitek a szlovákot.. Északról menjünk délre. A szlovénoknál Omar Naber számából hiányzik valami plusz. Ismét csak áll egy helyben az énekes, mint a 2005-ös Eurovízió elődöntőjében, és kicsit régimódi a dala. Bár van kedvesség a dalban, és nem olyan arisztokratikus, vagy távolságtartó, mint pl Csézyé volt annak idején. Brigita Suler dala Sasa Lendero Mandolin-jére emlékeztet hangulatában, lehet hogy nyerni fog.

én a szlovént a Ne Me Jugat & Slavko Ivancic – Kaj me briga-tól nézem.mosz tartanak karmen stavec-nél.nekem ez elággé bejön.a hollandoknál csak az első számnak az első 10 másodpercét birtam nézni annyira nyálas volt :S

A holland döntőn az első dal pocsék volt! De a második jó volt, ha az nyerne a Zsüri segitségével 1O. helyen tuti döntősök lehetnek! de még hátra van 4 dal!

Most a hollandoknél régi ESC slágerek mennek, mindenki nagyon jól érzi magát! Az MTV-ben is szeretnék ilyen műsort! Ahol nem csak a magyar dalokat emlegetik újra és újra..

A hollandok az Everybody can be a star című versenydala az első, amit látok versenydalként. Tetszik ez a nagyzenekaros hangszerelés! Még ha nem is lesznek döntősek, nagyon igényes dalnak tartom.

Na szóval nálam az 5ös dal is gyenge volt, az utolsó számnak viszont óriási üzenete van szóval megint csak jó lehet valamire! Jön a szavazás! Remélem a hollandok a 2. vagy a 6. dalt küldik tovább!

Comments are closed.