Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Csehország: a Gipsy.cz fog Moszkvába menni

czechrepublicTudósító: Ladislav Ásványi – Klész Imre
Forrás: ceskatelevize.cz – esctoday.com

A cseh CT közszolgálati televízió pénteken bejelentette, hogy döntésük alapján a Gipsy.cz nevű együttes fogja képviselni Csehországot az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon, Moszkvában. Hogy melyik dallal fognak indulni, azt még nem tudja senki sem, de bevonják a közönséget is ebbe a kiválasztásba.

Kettő közül kell kiválasztani a szavazóknak sms küldés segítségével, hogy melyik dal lenne a legmegfelelőbb a nemzetközi versenyre.
Február 16-án fognak sajtótájékoztatót tartani, ahol a kiválasztás teljes folyamatát megtudhatjuk. A győztes dalt hivatalosan március 21-én, a CT Andel Music Awards nevű zenei díjátadó keretein belül fogják bemutatni.

A Gipsy.cz a rap és a roma zenét ötvözi dalaiban. Második albumuk tavaly jelent meg, de már felléptek az Egyesült Királyság, Franciaország és Portugália színpadain, sőt még Koreába is eljutottak.

8 hozzászólás Csehország: a Gipsy.cz fog Moszkvába menni

 • hben92

  Jaj nemá, Csehek tényleg mindig az utolsó helyekre pályáznak, mert idén sikerülni fog nekik úgy érzem, de majd meglátjuk.

 • Sanya

  Szegény csehek kissebbségbe lesznek:)

 • Zsolesz

  Szerintem érdekes szinfolt lesznek, és akár meglepetést is okozhatnak! Az ilyen roma dallamokra, buknak majd a spanyolok, portugálok, románok, bulgárok!!! ki tudja, én sok sikert kivánok, mert szegény csehek ha most sem jutnak tovább, még majd visszalépnek jövőre!

 • Patrick S

  én ismererem ezt az együttest.
  szlovákiából vagyok,ahol van egy cseh-szlovák zenetévé,és azok szokják néhanapján adni ezt a gipsy.cz-t.nekem személy szerint nem jön be.

 • zoom

  tavaly indultak a cseh nemzeti donton a benga beatingel.az egy nagyon jo dal volt.ha most is egy hasonlo karakteru dal lesz az ovek, szerintem dontosok lesznek.

 • Ozirisz

  Pár éve a lengyelek is próbálkoztak ilyen romás dallal, de eléggé bebukták a dolgot!
  Nem hiszem h a cseheknek több szerencséje lenne ezzel a stílussal, de azért hajrá!

 • Sanya

  Romás indulónál/dalnál megjegyezve,Ha a magyarokat Nótár Mary képviselné biztos jobban kajálnák a mi dalunkat:)senki sem említette lehet ők is pályáztak:)vagy a Fiesta akik hasonló stílusú dalokat írtak mostanság.

 • Ádám

  Én minden esetre szurkolok a cseheknek megérdemelnék idén a döntőt!
  HAJRÁ CSEHEK!