Csehország: a Gipsy.cz fog Moszkvába menni

czechrepublicTudósító: Ladislav Ásványi – Klész Imre
Forrás: ceskatelevize.cz – esctoday.com

A cseh CT közszolgálati televízió pénteken bejelentette, hogy döntésük alapján a Gipsy.cz nevű együttes fogja képviselni Csehországot az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon, Moszkvában. Hogy melyik dallal fognak indulni, azt még nem tudja senki sem, de bevonják a közönséget is ebbe a kiválasztásba.

Kettő közül kell kiválasztani a szavazóknak sms küldés segítségével, hogy melyik dal lenne a legmegfelelőbb a nemzetközi versenyre.
Február 16-án fognak sajtótájékoztatót tartani, ahol a kiválasztás teljes folyamatát megtudhatjuk. A győztes dalt hivatalosan március 21-én, a CT Andel Music Awards nevű zenei díjátadó keretein belül fogják bemutatni.

A Gipsy.cz a rap és a roma zenét ötvözi dalaiban. Második albumuk tavaly jelent meg, de már felléptek az Egyesült Királyság, Franciaország és Portugália színpadain, sőt még Koreába is eljutottak.

8 Comments

Jaj nemá, Csehek tényleg mindig az utolsó helyekre pályáznak, mert idén sikerülni fog nekik úgy érzem, de majd meglátjuk.

Szerintem érdekes szinfolt lesznek, és akár meglepetést is okozhatnak! Az ilyen roma dallamokra, buknak majd a spanyolok, portugálok, románok, bulgárok!!! ki tudja, én sok sikert kivánok, mert szegény csehek ha most sem jutnak tovább, még majd visszalépnek jövőre!

én ismererem ezt az együttest.
szlovákiából vagyok,ahol van egy cseh-szlovák zenetévé,és azok szokják néhanapján adni ezt a gipsy.cz-t.nekem személy szerint nem jön be.

tavaly indultak a cseh nemzeti donton a benga beatingel.az egy nagyon jo dal volt.ha most is egy hasonlo karakteru dal lesz az ovek, szerintem dontosok lesznek.

Pár éve a lengyelek is próbálkoztak ilyen romás dallal, de eléggé bebukták a dolgot!
Nem hiszem h a cseheknek több szerencséje lenne ezzel a stílussal, de azért hajrá!

Romás indulónál/dalnál megjegyezve,Ha a magyarokat Nótár Mary képviselné biztos jobban kajálnák a mi dalunkat:)senki sem említette lehet ők is pályáztak:)vagy a Fiesta akik hasonló stílusú dalokat írtak mostanság.

Comments are closed.