Eurovízió 2009: szokatlan színpad Moszkvában

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Az új színpad látványterve itt!

Az eurovision.tv exkluzív bejelentésében leleplezi a 2009-es Eurovízió moszkvai színpadának látványtervét. A színpad lenyűgöző felépítését – ami megtöri az eddigi színpadok formájának hagyományait – a New York-i designer John Casey álmodta meg, és a tegnapi delegációvezetők találkozóján lett bemutatva. Casey munkája volt az 1997-es dublini Eurovízió színpada, és a 1994-es és 1995-ös színpad is az ő elképzelése alapján készült.

– Még mielőtt elkezdtem az oroszokkal dolgozni a 98-as moszkvai TEFI díjátadón, az orosz avantgárd irányzata mély benyomást keltett bennem, ezen belül a konstruktivizmus – nyilatkozta a livedesignonline.com-nak.
– Minden ebből a művészeti korszakból jön, a poszterektől a 3d építményekig – ez mind érdekes látványt nyújt. A művészet alkalmazása szokatlan látványt, újszerű használatot eredményez a tér ilyen módon való betöltésével. Próbáltam előhozakodni a versenyre való tekintettel egy színpadias díszlettel, amiben megmutatkozik az orosz avantgárd művészet kortárs megjelenítésben, ezek szinte mindegyike különböző típusú LED kijelzőkből áll össze.

A következő verseny színpadi látványa  jelzi, hogy új korszak érkezett el Európa kedvenc televíziós show-jának életében. Tavaly egy második elődöntő lett bevezetve, így az új szabályok még izgalmasabbá és megjósolhatatlanabbá változtatták az eseményeket. Hónapokkal ezelőtt, az EBU (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) eldöntötte, hogy újra segítségül hívja a zsűrit, 50%-os beleszólásuk lesz a végeredmény kimenetelébe.

18 Comments

Nekem nem tetszik! Tul futurisztikus! Itt már tényleg nem számit majd a dal! De szerintem ezen a szinpadon még a produkciók is elvesznek majd! Na majd meglátjuk! Tavaly a belgrádi szinpad is sokat változott!

Hát…elég érdekes! A tavalyi belgrádi, és a 2007-es helsinki színpad nagyon klassz volt, nem volt zsúfolt, jól lehetett megvilágítani…de ez…pff 😀 nah majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle! Érdekes lesz! 😀

Isztambulban is futurisztikus volt a színpad. Az előadók határozhatják meg a világítást, a kijelzők használatát, színpadi kellékeket igényelhetnek és megadhatják a kameraállásokat is, bár ezekre van egy kijelölt határidő(!), így egy 1 előadós lírai számnál teljesen máshogy fog hatni, mint egy 6 szereplős táncshownál.

Gundel Takács Gábor szerint az mtv idén végre ki is fogja használni a lehetőségeket, nem fognak lekésni a határidőről, és kelléket kunyerálni a helyszínen, mint Rúzsa Magdi esetében történt.

Szerintem is nagyon jó a színpad!
Az tény hogy idén nem lesz semmi panasz arra hogy kicsi a színpad! Így a terven tényleg nagynak tűnik, de azt nem feledjük el, hogy ez egy terv. lehet hogy mikor készen lesz akkor nem fog ennyira nagynak tűnni!
Szerintem nagyon jó!
Pl. Zoliék szerintem ezen nagyon jó produkciót tudnának csinálni! Hely van a tánchoz szóval HAJRÁ!!!!

Nekem nagyon tetszik bár ha tényleg ekkora lesz…:D az a két ember elveszik rajt:)de amugy a látványterv még jó hogy futurisztikus:) élőben valódi anyagokbol azér máshogy fog kinézni.De nekem igy elsőre tetszik

A belgrádi szinpad is hatalmas volt, főleg a Helsinki szinpadhoz képest! Na nem tudom, nekem tul sok képernyő ott körben, azt nem tudom elképzelni, de majd meglátjuk! Várom már a versenyt!!!

Kiváló színpad képet lehet rá csinálni a dance with me- Ádok Zoli előadásában! A táncosokról nem is beszélve! Jó lesz!

Comments are closed.