Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Bulgária bajban van versenydalával

bulgariaTudósító: Klész Imre
Forrás: http://www.novinite.com/view_news.php?id=101497

A bulgáriai nevezést szervező BNT közszolgálati televízió beismerte, hogy bajba kerültek a versenydaluk performanszának minősége miatt. A televízió zenei és szórakoztató műsoraiért felelős osztály vezetője, Lyuben Kunchev a bolgár Darik rádiónak kétségeiről nyilatkozott, a szombati koncerten látottak alapján. A bolgár zenei élet prominensei és a Facebook közösségi hálózat tagjai tüntetést szerveztek a BNT épülete előtt, tiltakozva Krasimir Avramov „Illusion” című dala ellen, ami az idei bolgár versenydalként lett megválasztva.

A szófiai Nemzeti Kultúra Palotájában megtartott eseményen a szavazók 55,52%-a választotta ezt a dalt legjobbnak. A BNT osztályvezetője 3 megoldást lát a botrányos helyzet megoldására. Avramov visszalép a versenytől, a BNT segíti az énekest abban, hogy fejlődjön a performansz, vagy Bulgária visszalép a 2009-es versenytől. Abban az esetben, ha Avramov visszalép, a második helyezett Poly Genova „One Lifetime Is Not Enough” című dala képviselhetné Bulgáriát a moszkvai megmérettetésen. Ha Bulgária visszalépne az idei versenytől, az további bajokat okozna. Így február végéig döntést kell hozni. Az osztályvezető hozzátette, hogy Avramov dala volt az egyik legerősebb, jó esélye volt a győzelemre, de jobb színpadi produkcióval kellene előállnia, de a BNT-nek nincs joga kizárni a versenyzőt, vagy megismételtetni a szavazást.
Idő közben a tévé helyettes vezetője, Dimitar Tsonev találkozott a tüntetőkkel, akik új szavazást követelnek. Viszont a szavazatok magas száma, vagyis az, hogy a győztes az öszes szavazat 55,52%-át kapta, ez a fő probléma a jelenlegi helyzetben. A Facebook-on van azonline petícióra lehetőség, ahol a rajongók kérik a szavazás érvénytelenítését:
http://bgpetition.com/sprete_da_ni_lujete/index.html
– Sok ember, főleg a kollégáim nehezen élnék meg, hogy elfogadják más sikerét – nyilatkozta Avramov az esetre szintén a korábban említett rádiónak.

1 comment to Bulgária bajban van versenydalával