ESC 2009: Portugália február 27-én választ

Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTP – oikotimes.com

A portugál RTP közszolgálati bejelentette nemzeti döntőjének dátumát. Február 27-én fog eldőlni, hogy ki képviseli az országot a moszkvai nemzetközi versenyen jövő májusban. A nemzeti döntő kiválasztási procedúrájában változások lesznek, ebben az egyik legérdekesebb a versenydalok interneten keresztüli beküldése. Ez a módszer egyre több országban kezd elterjedni. A nemzeti döntő, vagyis a ‘Festival RTP da Canção’ a fővárosbeli Teatro Camões-ből lesz közvetítve 21:30-as kezdettel.

A 2008-as versenyen Portugáliát Vânia Fernandes képviselte, aki a “Senhora do mar (Negras águas)” című dallal az előkelő 13. helyen végzett a döntőben. A dal érdekessége, hogy a dal egyik szerzője az a horvát származású Andrej Babić, aki már több versenydalt is szerzett már, a legutóbbiak közül példa Alenka Gotar – Cvet z juga (ESC 2007- Szlovénia) című dala. Sok rajongó a külföldi dalszerző újbóli segítségében látja a sikert.

11 Comments

mert nem…. olyan stílusú mint tóth vera stb.. azt sem csípem. Én a portugált meg a lengyelt utáltam idén a legjobban, de őket nagyon. nem is értem hogy juthattak be…. :S

Egyébként Magyaro. hogyan választja ki az előadót meg a dalt? Szerintem nekünk is több elődöntőt kell rendezni (hal jelentkeznek annyian)és onnan egy nagy döntőt, ezzel szerintem az MTV népszerűsíteni tudná az emberek között magát és a Dalversenyt!

Comments are closed.