Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A döntő ma este!

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Elérkezett a nagy nap: Magyarország ma este dalt küld a 2015-ös bécsi rendezésű, egyébként 60. Eurovíziós Dalfesztiválra. Az este folyamán a zsűri csak értékelni fog, az összes dal elhangzása után („az eurovíziós dalversenyek nemzetközi gyakorlatához NEM hasonlóan” – javított idézet a Dal szabályzatából) minden zsűritag 4 dalra fog szavazani, 4, 6, 8 és 10 ponttal. Az így kialakult sorrendben az utolsó 4 dal kiesik, a 4 legtöbb pontot gyűjtött produkcióra pedig elindul a közönségszavazás. Így az este folyamán a közönségnek most csak egy alkalommal, a műsor utolsó harmadában kell használnia a telefont.

A zsűri pontoknál kialakult holtverseny esetében a zsűrinek kell egyértelműsíteni, hogy ki az, aki kiesik és ki az, aki tovább jut. Ha netalán az a furcsa helyzet állna elő, hogy a közönségszavazásnál alakulna ki szavazategyenlőség, akkor újra kell indítani a szavazást a holtversenyben álló dalokra. Egy telefonról húsz szavazat adható le.

A Dal döntőjének főszereplői:

Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing
Gájer Bálint – That’s how it goes
Ív – Fire
Mujahid Zoltán – Beside You
Passed – Mesmerize
Spoon – Keep Marching On
Szabó Ádám – Give Me Your Love
Wolf Kati – Ne engedj el

237 hozzászólás A Dal 2015: A döntő ma este!

  • János

    Olvasva a kommenteket,néhány gondolatot én is megosztanék.

    Tényleg jó látni ezt az egyetértést. A Dal elérte a hatását az elmúlt években,és mindig bizakodva ülhetünk le az elődöntő és a döntő folyamán a TV elé.

    Alapjáraton minden dalnak van valami üzenete,azoknak a mélysége tér el egymástól.

    A mai világban a háborúról énekelt dalok többsége az embereknek hatásvadászként jön le…De miért van ez így,hisz a téma aktuális? Miért ne lehetne csupa boldogság a Földön,miért van jelen az erőszak? Hisz háborúk dúlnak nap mint nap a fejedben,megküzdesz magaddal,a munkatársakkal,a főnökkel,a szomszédokkal,a barátokkal,a saját családoddal is. Mi értelme van az ellenségeskedésnek,ha az csak a fájdalmat eredményezi? Szerintem érdemes erről elgondolkodni,hisz a kérdések még mindig megválaszolatlanok.

    Tavaly a holland dal volt a kedvencem a show előtt is,így tisztán emlékszem,hogy a 25. hely környékén mozgott a fogadóirodáknál. Csak tudni kell,hogyan kell közölni,és ők tökéletesen rájátszottak élőben a dal által kínált lehetőségekre.

    Szóval Ha Bogi és csapata rájön,hogy hogyan lehet kiemelni az erős részeket,illetve megfagyasztani a levegőt Bécsben,akkor szerintem a döntőzés egészen biztosan meglesz. Hajrá Bogi 🙂

  • rocknish

    Mostoha nővérem vőlegénye belga, tegnap este rákényszerült, hogy nézze a döntőt. Nem mondom, hogy annyira lekötötte a dolog 😀 De azért 1-2 észrevételt tett. Gájer Bálint dalát jó fesztiváldalnak tartotta, Boggie produkciójánál nem igen figyelt, utólag annyit mondott, hogy fura a szája, Wolf Katinak meg az orra 😀 Szerinte a Passedet kellett volna küldenünk, mert akkor legalább a belgák nem tűnnek annyira gagyinak majd :DDD

    • Zsuzsanna Jackson

      Kedves Rocknish, az én angol párom is rákényszerült a tv-nézésre és hasonló véleményt formált. Gájer profizmusát és alkalmasságát méltatta, Boggie-t észre sem vette, Katira azt mondta, hogy ebből rengeteg van, Ádám meg szörnyen erőlködik. Nekem tetszik, hogy itt mindenki egyhangúan örül a hölgy sikerének, de valahogy idén nem érzem a késztetést, hogy a külföldi rokonokat szavazásra bíztassam. Inkább elmegyünk a Bálintra bulizni. (Biztos cinikus vagyok)