Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes

sweden_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: SVT

Ma este véget ért a svéd Melodifestivalen országjárása, a döntőt a fővárosban rendezték. A 12 résztvevős nemzeti döntőben a zsűri és a közönség szavazatainak alapján a 2007-es második és a 2009-es negyedik helyezés után 2015-ben Måns Zelmerlöw ezúttal megnyerte a nemzeti döntőt a Heroes című dallal. Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=gCf-VWysCyc

37 hozzászólás 13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes

 • Iza

  Tökéletes dal, tökéletes hang, tökéletes pasi ( 😀 ) = tökéletes produkció. Még a bőrnacit is elnézem. 😀 Imádomimádomimádom

  1/33

 • Na jól van, végre megcsinálta, na 🙂

 • rocknish

  Sokadik hallgatásra már kezd kikopni a fülemből a Lovers of the sun az elejéről, de azért ott van. Egyértelműen a jobb dalok között van, a balladafóbiások is örülhetnek 😀 Nekem egy kicsit még mindig sok a hájp körülötte.

 • Bakancs

  A dal átlagos, egyedül a vetítés meg a pálcikaemberkék tetszenek. Csalódott leszek, ha ő nyer idén, de sajnos elég lapos az idei mezőny, a hájp pedig sokat fog rajta segíteni.

 • Zolecs

  Nah ez is eldőlt, hasonlóan izgalmas pontozást várok majd kint is.

  Nem rossz dal, de inkább a színpadkép miatt ennyire megjegyezhető.

 • Dina

  Ezazzzz!!! Imádom!!! 😀 1/33

 • Mona42209

  Igen és mint tudjuk sok millió ember csak ott hallja a dalokat. Az emberkéket és a jó refrént azonnal meg fogják jegyezni! Szerintem megvan az idei nyertes!

 • KevinGreen

  Számomra: Nem rossz dal, de nem is a legjobb. A háttér dob rajta valószínűleg nagyot, valamint a nagy felhajtás. Csalódott vagyok Dinah miatt nagyon. Sejtettem, hogy Mans nyer, de Dinah nem volt rossz, sőt a legjobb volt, jó bulit csapott, de a hangja jó volt közben, valamint nekem tetszett a megjelenése is. Mariette tetszett még nekem, mert számomra ilyen különleges volt a dal és az előadása is, egyértelműen eltudtam volna képzelni őt is. Ha Dinah ment volna átvette volna nálam a vezetést, Mariette is Top 5-ben lett volna, de így a Svédek és Mans csak a 10. hely körül mozog. Nem tartom kizártnak, hogy feljebb jön, de a mostani csalódottságom miatt csak oda tudtam tenni. Itt is leírom, hogy nekem a döntőből nagyon hiányzott Ellen Benediktson – Insomnia, nagyon tetszett és sajnáltam, hogy kiesett az elődöntőben. Még annyit Mans-ról, hogy igaz, hogy jó hangja, a háttér, és ő is jól néz ki, de még nem nyert meg teljesen, de semmi nem kizárt. 🙂 :/

 • tkrisz

  Elég középszerű dal, az animáció és a sárm sokat dob rajta.

 • force

  Nálam jelenleg 11/33. Én nem érzem eléggé különlegesnek ezt a dalt, ahhoz, hogy megnyerje az EV-t. Mans győzelme borítékolható volt, amivel nincs is gond, kijárt már ez neki a 2007-es harmadik hely és a 2009-es „vereség” után.

 • StanB

  1/sok Ennyi 😀

 • kecske14

  A svédekben nem szoktam csalódni, 2012 óta, amióta követem, mindig (nálam) top10-es számot küldtek. Elégedett vagyok a választásukkal.
  A 34-ből a TOP5:
  1. Szlovénia
  2. Svédország
  3. Észtország
  4. Belgium
  5. Lettország

 • Gergő

  Nem néztem sem a norvég sem a svéd döntőt. Mans dala nagyon jó élőben is, + profi színpadkép. Nagyon tetszik 🙂

  Sorrend :

  1-Szlovénia
  2-Észtország
  3-Izrael
  4-Svédország
  5-Lettország
  6-Olaszország
  7-Magyarország
  8-Litvánia
  9-Spanyolország
  10-Németország
  11-Szerbia (szerb vált.)
  12-Csehország
  13-Macedónia
  14-Lengyelország
  15-Belgium /Szerbia (ang. vált.)/
  16-Grúzia
  17-Fehéroroszország
  18-Görögország
  19-Írország
  20-Franciaország
  21-Portugália
  22-Örményország
  23-Románia
  24-Ausztria
  25-Nagy-Brittania
  26-Ciprus
  27-Málta
  28-Moldova
  29-Hollandia
  30-Dánia
  31-Finnország
  32-Svájc
  33-Izland

 • gyokub

  Jó kis pop nóta. A vizuál nagyon sokat dob rajta, ami messzire viheti a svédeket Bécsben. Jelenleg ez az egyik legerősebb produkció. Valószínűleg TOP 5, de győzni biztos nem fog. Túl korai lenne a svédeknek még egy győzelem. Várjanak még ezzel pár évet, ők is jobban járnak így anyagilag.

 • Fox

  Top 5 :
  1:Svédország Németország Izrael (Fogalmam sincs melyik tetszik jobban 😀 )
  4:Észtország
  5:Szlovénia

 • Mona42209

  Persze várjuk meg majd a Bécsi élő produkciókat, de Mans jelenleg vezet a színpadképpel. Biztos hogy benne lesz a Top 5 ben, sőt szerintem esélyes a győzelemre.

  Ami még megszorongathatja: Észtország, Izrael, Szlovénia.

 • Slavico

  Svédországot tudom jelenleg leginkább elképzelni győztesnek, azonban én nem örülnék ha megnyernék. A 2 kedvencem (Dinah és Mariette) elkaszálása után nehezen térek magamhoz, akármennyire is jónak számít Mans dala, nálam nem lesz TOP5.
  De a színpadkép az tényleg 5*, brávó.

 • force

  Egyébként Loreen több szavazatot kapott, mint Mans. (Loreen: 670551, Mans: 546001).

 • Pitbull

  Kb. a 6. helyre jó a listámon.

 • Nem rossz ez a dal, de közel sem olyan jó mint amilyennek be van állítva. Nem tudok megfeledkezni a lovers in the sun-ról, Mans ellenszenvességéről illetve a szerintem pocsék refrénről.
  Nem volt nagy kedvencem idén a Melfesten, nem voltak rossz dalok, de nem volt 1 kiugró sem. Annak viszont NAGYON örültem, hogy a személyes kedvencem, Hasse Andersson a 3. lett illetve hogy az Izraeli zsűri 8 pontot adott neki. Imádom azt a dalt, szerintem nagyon jó, mindig jókedvem lesz tőle, zseniális. 😀
  Mivel az idei mezőny gyenge, Mans nálam kb a 10.-12. hely körül van, és tudom, hogy elől fog majd végezni élesben is, de könyörgöm, ne nyerjen…

 • balazs1992

  Ez a svéd dal is jó de a tavalyi jobb volt.

 • És Svédország megint elvitte az Eurovíziót. Stockholm 2016 Friends Arena.

 • Dalida

  Szerintem is jobb volt a tavalyi svéd dal, tavaly viszont erősebb volt a mezőny. Ezért azokkal is egyetértek, akik szerint „Stockholm 2016”. Nálam ez az abszolút győztes, és nem tudom, mitől változhatna még meg a sorrendem a hátralévő időben.

  A svéd és a norvég válogató tükrében egyébként a saját nemzeti válogatónk meglehetősen soványkának tűnik. Sajnos a tegnap este hallott dalok bármelyike toronymagas győztes lehetett volna nálunk. Bár érzésem szerint a legjobb választás volt Bogi, már nem bízom abban, hogy első 10-be kerül. És szeretném, ha jövőre valami jó pörgős dalt tudnánk küldeni.

 • Balázs

  Mariettenek szurkoltam, mert az ő előadásában volt szerintem valami plusz. Kicsit a 2014-es moldáv videoklip hangulatához tudnám hasonlítani, az is tetszett nekem. Mansnál egyértelműen a hátán viszi az egészet a színpadi megvalósítás. Nyerni szerintem nem fog, de egy top hármas helyet szerintem bebiztosít magának. Gondoljunk vissza Azerbajdzsánra 2013-ra, mindenkit megfogott Farid előadása, mégse nyert. Az én listámban jelenleg a 15. helyet foglalja el.

 • force

  http://en.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen_2015
  Hoppá, meglepő, nem Mans kapta a legtöbb szavazatot az elődöntőkben, sőt csak Jessica és JTR kapott kevesebbet nála.

 • Gergő

  A svédek szeretnek hősök lenne 🙂
  2008-ben már voltak azok, de nem nagyon jött össze nekik, pedig az milyen nagy sláger volt, és még ma is ismert 🙂
  Kíváncsi leszek, hogy az idei svéd hős-dal is hasonló sorsra fog-e jutni…

 • BeN

  Tudjátok mi a közös Wolf Kati és Mans Zelmerlöw között? 😀 A DALSZERZŐ/SZÖVEGÍRÓ: Linea Deb 🙂 (The Less I Care szövegét ő írta, csakúgy mint részben a Hereos-ét is)

 • zigbor

  Ha kell mondani 1-2 résztvevőt, akik igen nagy eséllyel indulnak a győzelemért, akkor az egyik akit mondanék biztosan a svéd induló lenne.

 • balazs1992

  Svédország dalai közül nagyon szeretem a 74-es, a 83-as, a 84-es, a 85-ös, a 91-es, a 95-ös, a 96-os, a 99-es, a 2001-es, a 2002-es, a 2003-as, a 2004-es, a 2006-os, a 2008-as, a 2012-es és a 2014-es dalt.