13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes

sweden_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: SVT

Ma este véget ért a svéd Melodifestivalen országjárása, a döntőt a fővárosban rendezték. A 12 résztvevős nemzeti döntőben a zsűri és a közönség szavazatainak alapján a 2007-es második és a 2009-es negyedik helyezés után 2015-ben Måns Zelmerlöw ezúttal megnyerte a nemzeti döntőt a Heroes című dallal. Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=gCf-VWysCyc

37 Comments

Tökéletes dal, tökéletes hang, tökéletes pasi ( 😀 ) = tökéletes produkció. Még a bőrnacit is elnézem. 😀 Imádomimádomimádom

1/33

Sokadik hallgatásra már kezd kikopni a fülemből a Lovers of the sun az elejéről, de azért ott van. Egyértelműen a jobb dalok között van, a balladafóbiások is örülhetnek 😀 Nekem egy kicsit még mindig sok a hájp körülötte.

A dal átlagos, egyedül a vetítés meg a pálcikaemberkék tetszenek. Csalódott leszek, ha ő nyer idén, de sajnos elég lapos az idei mezőny, a hájp pedig sokat fog rajta segíteni.

Nah ez is eldőlt, hasonlóan izgalmas pontozást várok majd kint is.

Nem rossz dal, de inkább a színpadkép miatt ennyire megjegyezhető.

Igen és mint tudjuk sok millió ember csak ott hallja a dalokat. Az emberkéket és a jó refrént azonnal meg fogják jegyezni! Szerintem megvan az idei nyertes!

Számomra: Nem rossz dal, de nem is a legjobb. A háttér dob rajta valószínűleg nagyot, valamint a nagy felhajtás. Csalódott vagyok Dinah miatt nagyon. Sejtettem, hogy Mans nyer, de Dinah nem volt rossz, sőt a legjobb volt, jó bulit csapott, de a hangja jó volt közben, valamint nekem tetszett a megjelenése is. Mariette tetszett még nekem, mert számomra ilyen különleges volt a dal és az előadása is, egyértelműen eltudtam volna képzelni őt is. Ha Dinah ment volna átvette volna nálam a vezetést, Mariette is Top 5-ben lett volna, de így a Svédek és Mans csak a 10. hely körül mozog. Nem tartom kizártnak, hogy feljebb jön, de a mostani csalódottságom miatt csak oda tudtam tenni. Itt is leírom, hogy nekem a döntőből nagyon hiányzott Ellen Benediktson – Insomnia, nagyon tetszett és sajnáltam, hogy kiesett az elődöntőben. Még annyit Mans-ról, hogy igaz, hogy jó hangja, a háttér, és ő is jól néz ki, de még nem nyert meg teljesen, de semmi nem kizárt. 🙂 :/

Nálam jelenleg 11/33. Én nem érzem eléggé különlegesnek ezt a dalt, ahhoz, hogy megnyerje az EV-t. Mans győzelme borítékolható volt, amivel nincs is gond, kijárt már ez neki a 2007-es harmadik hely és a 2009-es “vereség” után.

A svédekben nem szoktam csalódni, 2012 óta, amióta követem, mindig (nálam) top10-es számot küldtek. Elégedett vagyok a választásukkal.
A 34-ből a TOP5:
1. Szlovénia
2. Svédország
3. Észtország
4. Belgium
5. Lettország

Nem néztem sem a norvég sem a svéd döntőt. Mans dala nagyon jó élőben is, + profi színpadkép. Nagyon tetszik 🙂

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Izrael
4-Svédország
5-Lettország
6-Olaszország
7-Magyarország
8-Litvánia
9-Spanyolország
10-Németország
11-Szerbia (szerb vált.)
12-Csehország
13-Macedónia
14-Lengyelország
15-Belgium /Szerbia (ang. vált.)/
16-Grúzia
17-Fehéroroszország
18-Görögország
19-Írország
20-Franciaország
21-Portugália
22-Örményország
23-Románia
24-Ausztria
25-Nagy-Brittania
26-Ciprus
27-Málta
28-Moldova
29-Hollandia
30-Dánia
31-Finnország
32-Svájc
33-Izland

Jó kis pop nóta. A vizuál nagyon sokat dob rajta, ami messzire viheti a svédeket Bécsben. Jelenleg ez az egyik legerősebb produkció. Valószínűleg TOP 5, de győzni biztos nem fog. Túl korai lenne a svédeknek még egy győzelem. Várjanak még ezzel pár évet, ők is jobban járnak így anyagilag.

Ha van egy kis sütnivalójuk, akkor is jobban teszik, ha nem a legmagasabbra teszik azt a lécet. Ma Eurovíziót rendezni többször egymás után, vagy akár 3 év után is nagyon nagy luxus. Jobb, ha mindig egy másik országnak adják át a stafétabotot. Ez a dal meg nincs is egy szinten a Euphoriával. 🙂

Persze várjuk meg majd a Bécsi élő produkciókat, de Mans jelenleg vezet a színpadképpel. Biztos hogy benne lesz a Top 5 ben, sőt szerintem esélyes a győzelemre.

Ami még megszorongathatja: Észtország, Izrael, Szlovénia.

Svédországot tudom jelenleg leginkább elképzelni győztesnek, azonban én nem örülnék ha megnyernék. A 2 kedvencem (Dinah és Mariette) elkaszálása után nehezen térek magamhoz, akármennyire is jónak számít Mans dala, nálam nem lesz TOP5.
De a színpadkép az tényleg 5*, brávó.

Nem rossz ez a dal, de közel sem olyan jó mint amilyennek be van állítva. Nem tudok megfeledkezni a lovers in the sun-ról, Mans ellenszenvességéről illetve a szerintem pocsék refrénről.
Nem volt nagy kedvencem idén a Melfesten, nem voltak rossz dalok, de nem volt 1 kiugró sem. Annak viszont NAGYON örültem, hogy a személyes kedvencem, Hasse Andersson a 3. lett illetve hogy az Izraeli zsűri 8 pontot adott neki. Imádom azt a dalt, szerintem nagyon jó, mindig jókedvem lesz tőle, zseniális. 😀
Mivel az idei mezőny gyenge, Mans nálam kb a 10.-12. hely körül van, és tudom, hogy elől fog majd végezni élesben is, de könyörgöm, ne nyerjen…

Szerintem is jobb volt a tavalyi svéd dal, tavaly viszont erősebb volt a mezőny. Ezért azokkal is egyetértek, akik szerint “Stockholm 2016”. Nálam ez az abszolút győztes, és nem tudom, mitől változhatna még meg a sorrendem a hátralévő időben.

A svéd és a norvég válogató tükrében egyébként a saját nemzeti válogatónk meglehetősen soványkának tűnik. Sajnos a tegnap este hallott dalok bármelyike toronymagas győztes lehetett volna nálunk. Bár érzésem szerint a legjobb választás volt Bogi, már nem bízom abban, hogy első 10-be kerül. És szeretném, ha jövőre valami jó pörgős dalt tudnánk küldeni.

Mariettenek szurkoltam, mert az ő előadásában volt szerintem valami plusz. Kicsit a 2014-es moldáv videoklip hangulatához tudnám hasonlítani, az is tetszett nekem. Mansnál egyértelműen a hátán viszi az egészet a színpadi megvalósítás. Nyerni szerintem nem fog, de egy top hármas helyet szerintem bebiztosít magának. Gondoljunk vissza Azerbajdzsánra 2013-ra, mindenkit megfogott Farid előadása, mégse nyert. Az én listámban jelenleg a 15. helyet foglalja el.

A svédek szeretnek hősök lenne 🙂
2008-ben már voltak azok, de nem nagyon jött össze nekik, pedig az milyen nagy sláger volt, és még ma is ismert 🙂
Kíváncsi leszek, hogy az idei svéd hős-dal is hasonló sorsra fog-e jutni…

Tudjátok mi a közös Wolf Kati és Mans Zelmerlöw között? 😀 A DALSZERZŐ/SZÖVEGÍRÓ: Linea Deb 🙂 (The Less I Care szövegét ő írta, csakúgy mint részben a Hereos-ét is)

Ha kell mondani 1-2 résztvevőt, akik igen nagy eséllyel indulnak a győzelemért, akkor az egyik akit mondanék biztosan a svéd induló lenne.

Svédország dalai közül nagyon szeretem a 74-es, a 83-as, a 84-es, a 85-ös, a 91-es, a 95-ös, a 96-os, a 99-es, a 2001-es, a 2002-es, a 2003-as, a 2004-es, a 2006-os, a 2008-as, a 2012-es és a 2014-es dalt.

Comments are closed.