Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes

sweden_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: SVT

Ma este véget ért a svéd Melodifestivalen országjárása, a döntőt a fővárosban rendezték. A 12 résztvevős nemzeti döntőben a zsűri és a közönség szavazatainak alapján a 2007-es második és a 2009-es negyedik helyezés után 2015-ben Måns Zelmerlöw ezúttal megnyerte a nemzeti döntőt a Heroes című dallal. Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=gCf-VWysCyc

37 hozzászólás 13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes

  • Iza

    Tökéletes dal, tökéletes hang, tökéletes pasi ( 😀 ) = tökéletes produkció. Még a bőrnacit is elnézem. 😀 Imádomimádomimádom

    1/33

  • Na jól van, végre megcsinálta, na 🙂

  • rocknish

    Sokadik hallgatásra már kezd kikopni a fülemből a Lovers of the sun az elejéről, de azért ott van. Egyértelműen a jobb dalok között van, a balladafóbiások is örülhetnek 😀 Nekem egy kicsit még mindig sok a hájp körülötte.

  • Bakancs

    A dal átlagos, egyedül a vetítés meg a pálcikaemberkék tetszenek. Csalódott leszek, ha ő nyer idén, de sajnos elég lapos az idei mezőny, a hájp pedig sokat fog rajta segíteni.

  • Zolecs

    Nah ez is eldőlt, hasonlóan izgalmas pontozást várok majd kint is.

    Nem rossz dal, de inkább a színpadkép miatt ennyire megjegyezhető.

  • Dina

    Ezazzzz!!! Imádom!!! 😀 1/33

  • Mona42209

    Igen és mint tudjuk sok millió ember csak ott hallja a dalokat. Az emberkéket és a jó refrént azonnal meg fogják jegyezni! Szerintem megvan az idei nyertes!

  • KevinGreen

    Számomra: Nem rossz dal, de nem is a legjobb. A háttér dob rajta valószínűleg nagyot, valamint a nagy felhajtás. Csalódott vagyok Dinah miatt nagyon. Sejtettem, hogy Mans nyer, de Dinah nem volt rossz, sőt a legjobb volt, jó bulit csapott, de a hangja jó volt közben, valamint nekem tetszett a megjelenése is. Mariette tetszett még nekem, mert számomra ilyen különleges volt a dal és az előadása is, egyértelműen eltudtam volna képzelni őt is. Ha Dinah ment volna átvette volna nálam a vezetést, Mariette is Top 5-ben lett volna, de így a Svédek és Mans csak a 10. hely körül mozog. Nem tartom kizártnak, hogy feljebb jön, de a mostani csalódottságom miatt csak oda tudtam tenni. Itt is leírom, hogy nekem a döntőből nagyon hiányzott Ellen Benediktson – Insomnia, nagyon tetszett és sajnáltam, hogy kiesett az elődöntőben. Még annyit Mans-ról, hogy igaz, hogy jó hangja, a háttér, és ő is jól néz ki, de még nem nyert meg teljesen, de semmi nem kizárt. 🙂 :/

  • tkrisz

    Elég középszerű dal, az animáció és a sárm sokat dob rajta.

  • force

    Nálam jelenleg 11/33. Én nem érzem eléggé különlegesnek ezt a dalt, ahhoz, hogy megnyerje az EV-t. Mans győzelme borítékolható volt, amivel nincs is gond, kijárt már ez neki a 2007-es harmadik hely és a 2009-es „vereség” után.

  • StanB

    1/sok Ennyi 😀

  • kecske14

    A svédekben nem szoktam csalódni, 2012 óta, amióta követem, mindig (nálam) top10-es számot küldtek. Elégedett vagyok a választásukkal.
    A 34-ből a TOP5:
    1. Szlovénia
    2. Svédország
    3. Észtország
    4. Belgium
    5. Lettország

  • Gergő

    Nem néztem sem a norvég sem a svéd döntőt. Mans dala nagyon jó élőben is, + profi színpadkép. Nagyon tetszik 🙂

    Sorrend :

    1-Szlovénia
    2-Észtország
    3-Izrael
    4-Svédország
    5-Lettország
    6-Olaszország
    7-Magyarország
    8-Litvánia
    9-Spanyolország
    10-Németország
    11-Szerbia (szerb vált.)
    12-Csehország
    13-Macedónia
    14-Lengyelország
    15-Belgium /Szerbia (ang. vált.)/
    16-Grúzia
    17-Fehéroroszország
    18-Görögország
    19-Írország
    20-Franciaország
    21-Portugália
    22-Örményország
    23-Románia
    24-Ausztria
    25-Nagy-Brittania
    26-Ciprus
    27-Málta
    28-Moldova
    29-Hollandia
    30-Dánia
    31-Finnország
    32-Svájc
    33-Izland

  • gyokub

    Jó kis pop nóta. A vizuál nagyon sokat dob rajta, ami messzire viheti a svédeket Bécsben. Jelenleg ez az egyik legerősebb produkció. Valószínűleg TOP 5, de győzni biztos nem fog. Túl korai lenne a svédeknek még egy győzelem. Várjanak még ezzel pár évet, ők is jobban járnak így anyagilag.

  • Fox

    Top 5 :
    1:Svédország Németország Izrael (Fogalmam sincs melyik tetszik jobban 😀 )
    4:Észtország
    5:Szlovénia

  • Mona42209

    Persze várjuk meg majd a Bécsi élő produkciókat, de Mans jelenleg vezet a színpadképpel. Biztos hogy benne lesz a Top 5 ben, sőt szerintem esélyes a győzelemre.

    Ami még megszorongathatja: Észtország, Izrael, Szlovénia.

  • Slavico

    Svédországot tudom jelenleg leginkább elképzelni győztesnek, azonban én nem örülnék ha megnyernék. A 2 kedvencem (Dinah és Mariette) elkaszálása után nehezen térek magamhoz, akármennyire is jónak számít Mans dala, nálam nem lesz TOP5.
    De a színpadkép az tényleg 5*, brávó.

  • force

    Egyébként Loreen több szavazatot kapott, mint Mans. (Loreen: 670551, Mans: 546001).

  • Pitbull

    Kb. a 6. helyre jó a listámon.

  • Nem rossz ez a dal, de közel sem olyan jó mint amilyennek be van állítva. Nem tudok megfeledkezni a lovers in the sun-ról, Mans ellenszenvességéről illetve a szerintem pocsék refrénről.
    Nem volt nagy kedvencem idén a Melfesten, nem voltak rossz dalok, de nem volt 1 kiugró sem. Annak viszont NAGYON örültem, hogy a személyes kedvencem, Hasse Andersson a 3. lett illetve hogy az Izraeli zsűri 8 pontot adott neki. Imádom azt a dalt, szerintem nagyon jó, mindig jókedvem lesz tőle, zseniális. 😀
    Mivel az idei mezőny gyenge, Mans nálam kb a 10.-12. hely körül van, és tudom, hogy elől fog majd végezni élesben is, de könyörgöm, ne nyerjen…

  • balazs1992

    Ez a svéd dal is jó de a tavalyi jobb volt.

  • És Svédország megint elvitte az Eurovíziót. Stockholm 2016 Friends Arena.

  • Dalida

    Szerintem is jobb volt a tavalyi svéd dal, tavaly viszont erősebb volt a mezőny. Ezért azokkal is egyetértek, akik szerint „Stockholm 2016”. Nálam ez az abszolút győztes, és nem tudom, mitől változhatna még meg a sorrendem a hátralévő időben.

    A svéd és a norvég válogató tükrében egyébként a saját nemzeti válogatónk meglehetősen soványkának tűnik. Sajnos a tegnap este hallott dalok bármelyike toronymagas győztes lehetett volna nálunk. Bár érzésem szerint a legjobb választás volt Bogi, már nem bízom abban, hogy első 10-be kerül. És szeretném, ha jövőre valami jó pörgős dalt tudnánk küldeni.

  • Balázs

    Mariettenek szurkoltam, mert az ő előadásában volt szerintem valami plusz. Kicsit a 2014-es moldáv videoklip hangulatához tudnám hasonlítani, az is tetszett nekem. Mansnál egyértelműen a hátán viszi az egészet a színpadi megvalósítás. Nyerni szerintem nem fog, de egy top hármas helyet szerintem bebiztosít magának. Gondoljunk vissza Azerbajdzsánra 2013-ra, mindenkit megfogott Farid előadása, mégse nyert. Az én listámban jelenleg a 15. helyet foglalja el.

  • force

    http://en.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen_2015
    Hoppá, meglepő, nem Mans kapta a legtöbb szavazatot az elődöntőkben, sőt csak Jessica és JTR kapott kevesebbet nála.

  • Gergő

    A svédek szeretnek hősök lenne 🙂
    2008-ben már voltak azok, de nem nagyon jött össze nekik, pedig az milyen nagy sláger volt, és még ma is ismert 🙂
    Kíváncsi leszek, hogy az idei svéd hős-dal is hasonló sorsra fog-e jutni…

  • BeN

    Tudjátok mi a közös Wolf Kati és Mans Zelmerlöw között? 😀 A DALSZERZŐ/SZÖVEGÍRÓ: Linea Deb 🙂 (The Less I Care szövegét ő írta, csakúgy mint részben a Hereos-ét is)

  • zigbor

    Ha kell mondani 1-2 résztvevőt, akik igen nagy eséllyel indulnak a győzelemért, akkor az egyik akit mondanék biztosan a svéd induló lenne.

  • balazs1992

    Svédország dalai közül nagyon szeretem a 74-es, a 83-as, a 84-es, a 85-ös, a 91-es, a 95-ös, a 96-os, a 99-es, a 2001-es, a 2002-es, a 2003-as, a 2004-es, a 2006-os, a 2008-as, a 2012-es és a 2014-es dalt.