09 Izrael: Nadav Guedj – Golden Boy

israel_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este debütált Izrael versenydala az eurovision.tv-n. A 16 éves Nadav Guedj a “Golden Boy” című dalt fogja előadni, amihez most publikálták a videóklipet is. Izrael a második elődöntőben lép először a színpadra.

28 Comments

A Sing jó dal, csak Ed Sheerantől. Egy kis keleti hangzás a refrénben, végülis a törököknek bevált, nekik miért ne?

Nekem ez jobban bejön, mint a tavalyi daluk, pedig az sem volt rossz. Pörgős, bulizós dalocska. Nagyon tetszik 🙂

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Izrael
4-Lettország
5-Olaszország
6-Magyarország
7-Litvánia
8-Spanyolország
9-Németország
10-Szerbia (szerb vált.)
11-Csehország
12-Macedónia
13-Lengyelország
14-Belgium /Szerbia (ang. vált.)/
15-Grúzia
16-Fehéroroszország
17-Görögország
18-Írország
19-Franciaország
20-Örményország
21-Románia
22-Portugália
23-Nagy-Brittania
24-Ciprus
25-Málta
26-Moldova
27-Hollandia
28-Dánia
29-Finnország
30-Izland
31-Svájc

Az ilyen típusú dalok az idén hiányoznak még a mezőnyből, ezért jó választás. Ki fog tűnni a lassú balladák és duettek közül. Plusz a keleti hangzással -megszerzi a balkáni és a kaukázusi országok pontjait. Így nem lesz kérdés a döntős helyezés.

Az ilyenfajta mulatós számokkal engem a világból ki lehet kergetni, szóval azt hiszem, megtaláltam a listám utolsó helyezettjét.

Ha a színpadon is lenyom egy olyan Harlem Shake-et, mint ami 1:16-nál volt, akkor egy jó pár helyet előre fog ugrani a listámon.

Kicsit csalódott vagyok. Nadav olyan fantasztikus énekes ( elég csak belehallgatni a Rising Staros dalaiba), ebben a dalban meg semmi nem mutatkozik meg ebből. A dal nem olyan rossz, bár kicsit kaotikusnak érzem, és amíg eddig biztosnak éreztem a döntőt (hallva az énekes képességeit), már nem nagyon fogadnék rá. A listámon még nincs, emésztgetem, de az biztos, hogy sokkal többet vártam 🙁

Emberek, nálam megvan az idei legjobb dal, fantasztikus. 🙂 Ezért szerettem és szeretem az Eurovíziót, népi elemek ötvözése modern hangzással. Egyszerűen imádom ezt a dalt. BRAVÓ IZRAEL 🙂

Nagyon jó pörgős dal, kellett már egy ilyen is ebbe a lapos mezőnybe, a népi elemekért meg külön jár a pirospont 😀 de egy kis héber nyelv tényleg elférne benne.

1. Németország
2. Belgium
3. Szerbia
4. Svájc
5. Izrael
6. Szlovénia
7. Izland
8. Grúzia
9. Csehország
10. Fehéroroszország
11. Görögország
12. Észtország
13. Olaszország
14. Hollandia
15. Málta
16. Egyesült Királyság
17. Spanyolország
18. Franciaország
19. Dánia
20. Lengyelország
21. Lettország
22. Írország
23. Románia
24. Moldova
25. Litvánia
26. Magyarország
27. Macedónia
28. Örményország
29. Portugália
30. Ciprus
31. Finnország

Nagyon jó az idei izraeli dal.
A tavalyi is jó volt de az idei talán még jobb.
Olyannyira hogy a listámon jelenleg az 1. helyen áll.

1.Izrael
2.MAGYARORSZÁG
3.Írország
4.Olaszország
5.Hollandia
6.Észtország
7.Málta
8.Spanyolország
9.Dánia
10.Egyesült Királyság
11.Görögország
12.Izland
13.Szlovénia
14.Lengyelország
15.Szerbia
16.Románia
17.Grúzia
18.Örményország
19.Svájc
20.Lettország
21.Litvánia
22.Ciprus
23.Franciaország
24.Németország
25.Belgium
26.Portugália
27.Csehország
28.Macedónia
29.Fehéroroszország
30.Moldova
31.Finnország

Lehet én vagyok az egyetlen, de én nagyon szeretem a hébert zenébe 🙂 Sajnálom , hogy egy kicsi sincs benne , de ha ez kell Izrael döntőbe jutásáért akkor Istenem 🙂 Egyébként nagyon tetszik a dal.

Vééégre! Nagyon jó!!! 🙂 Biztosan ki fog tűnni a sok ballada közül. Remélem idén elcsípnek egy jobb helyezést, a tavalyi kiesést nagyon nem érdemelték meg… pedig akkor is azt hitte mindenki, hogy tuti a döntő.

Nekem egy máxemnyit sem hiányzik a héber nyelv belőle, az eddigi izraeli dalok pont azért végezték nálam a kukában, mert ragaszkodtak hozzá. Ez a dal – különösen a zenéje – tetszik nekem, nem azt mondom, hogy gyakran fogom hallgatni, de egy ESC 2015-ös lejátszási listába azért beletenném.

Jó a modern – keleties ötvözés, és a táncikállás is. Csak azért van elenérzésem némileg, mert modern – cáfolom önmagam – egy tipikusan ilyen diszkószám lehetne belőle, amit nyomnak, és általában hümmögök miatta, mert nem szeretem az ilyet.

Nekem pont a műanyag hangzás tetszik a zenei alapban. Kifejezetten jó dal. Ezt sem gondoltam volna, hogy le fogok valaha írni ilyet egy izraeli versenydalról! Csupa meglepetés az életem mostanában…

Átfogalmazva a fenti hozzászólásom: nem gondoltam volna, hogy valaha is találkozom olyan izraeli illetőségű ESC versenydallal, amiben nincs héber nyelvű rész. Én ugyan alapjában véve a nemzeti nyelven szóló versenydalok elkötelezettje vagyok, de van néhány kivétel. Gondolom sejted, hogy melyekre gondolok… 😀

Ahogy látom a kisebbik csoportot erősítem: nagyon elkapott a hangulata! Sose voltam nagy izrael-fan, na de idén, végre valami ütős, valami friss! Lehet egy másik évben nem tetszene ennyire, de most a balladák sodrásában nagyot fog ütni! Nem lepne meg, ha pont ez jutna be a döntőbe az előző évek sikertelenségei után. Az a “belassulás” a közepén különösen jó.

Lehet, hogy kicsit műanyag és gagyi, de azonnal megjegyezhető a szövege is és a dallama. Azok akik először látják (márpedig az ESC-n a több millió ember először fogja látni és hallani a dalokat) tuti megmarad. Bár az Izraeliek sem a jó színpadról híresek, de biztos vagyok benne, hogy döntőzni fognak! A keleties betét mindig bejön a népeknek.

Izrael dalai közül nagyon szeretem a 78-as, a 79-es, a 82-es, a 83-as, a 85-ös, a 91-es, a 92-es, a 95-ös, a 98-as, a 2002-es, a 2005-ös, a 2008-as, a 2010-es, a 2011-es, a 2013-as, a 2014-es és a 2015-ös dalt.

Még számomra is meglepő, de ez a dal nagyon tetszik. Nem is értem, hogy lehet ez, biztos a sok ballada teszi. 😀 Elsőre megfogott. Bár azért egy héber nyelvű rész még tudna valamit javítani rajta. 🙂

Egyébként még mindig nem tudom elhinni az életkorát.

Comments are closed.