Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

05 Finnország: Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää

finland_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Finnországban elérkezett a döntő napja. Kilenc fellépő közül a zsűri 10%-os és a közönség 90%-os döntési ereje alapján a Pertti Kurikan Nimipäivät „Aina mun pitää” című dalát küldik a 60. Eurovízióra. Gratulálunk! Érdekesség, hogy az együttes dala másfél perces, ami teljesen szabályos.

37 hozzászólás 05 Finnország: Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää

 • Brii21

  Segítség, rosszul lettem. Nem tudom, a dobos hogyan került be a csapatba, de ő az egyetlen, aki nem játszik Vadembert (ez nem is baj). Gratulálok nekik, hogy bejutottak, mert nekik milliószor nagyobb küzdelem minden az életben, de ezt a műfajt ettől függetlenül nem tudták megszerettetni velem. Peace 🙂

 • Iza

  Jár a keksz annak az országnak, aki ennél roszabbat tud kiállítani. Ez a mélypont, komolyan. 🙁 Nem tudom, ezzel mi volt a finnek célca, ha a nulla pontos utolsó helyezés az ED-ben, akkor jók az esélyeik…az eszem megáll, úristen…

 • Zolecs

  Már kezdtem aggódni hogy idén nem lesz borzalmas dal, de megnyugodtam. Persze, én is sajnálom az ilyen embereket, nem tehetnek róla hogy így születtek, de szánalomból kiküldeni őket?

  Ejj, Finnország megérdemelnétek a pofáraesést, mert nekem egyáltalán nem szimpatikus a szánalomszavazat gyűjtés.

  Bocsánat mindenkitől ha egy kicsit nyers voltam.

 • Lorix

  Mi ez?????? Uram isten.

 • force

  Totál egyet kell, hogy értsek. Sajnálom őket, hiszen nem ők tehetnek erről és ez nem egy betegség, hanem egy állapot, de akkor is szánalmasnak tartom a finnek részéről, hogy megszavazták ezt a dalt az este legjobbjának, holott egyértelműen a legrosszabb dal volt. Kívánom nekik, hogy essenek pofára (mmint a finn nézők, akik erre szavaztak), mert ez olyan utolsó lesz az elődöntőben, hogy csak na.
  20/20 nálam.

 • rocknish

  A pozitív diszkrimináció sem jó. Értem én az egész célját, de általában az a lényeg az ilyen figyelemfelhívó akcióknak, hogy aki más ne legyen másként kezelve. Ezért kellett volna ennek az első körben kiesnie. Ha valaki azt mondja, hogy a műfajon belül ez egy remek dal, akkor elfogadom. Ebben az esetben rettentő távol áll tőlem a fenti produkció.

 • StanB

  Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. A lehető legrosszabb választás és nagyon meg fogják érdemelni az elődöntő utolsó helyet ! Nem értem, hogy tudták őket küldeni, egy olyan Opera Skaala mellet aki egy tökéletes produkciót tett le az asztalra a döntőben. Érthetetlen….

 • Húha, ennél még én is jobban éneklek, pedig fahangom van. :O

 • gaboca701

  Teljesen kiakadtam este.
  Sajnos ezt a versenyt néztem meg utoljára, és nagyon rossz befejezése volt a napnak.
  Nekem pl. az Opera Skaale sem tetszett, de elfogadom, hogy különbözőek az ízlések, és az egy különleges, érdekes produkció volt, de Solju, vagy a Satin Circus is egészen profi volt.
  Ha a mások ízlése győz, azzal semmi gond nincs, de az, hogy esélyt sem adok más tisztes produkcióknak a versenyre csak azért mert én hátrányos helyzetű vagyok, az szerintem gáz.

 • Zoli

  Nagyon tetszik a riffje és a refrén dallama is. Annyira én nem utálom, mint az átlag, lehet, hogy a listámon még döntős is lesz; ettől függetlenül nagyon Zs-kategóriás, garázszene.

  • Pitbull

   +1
   Nekünk a Lordi is tetszett… 😀

   Jó, tudom, azért ez nem ugyanaz a liga, de szerintem bőven van ettől rosszabb dal az eddigiek között. Szerencsére jó rövid. Másfél perc pont elég (oder, bőven sok) ebből…

 • Slavico

  Fúúúúj basszus.. ez undorító. Elfogadom hogy sérültek vagy valami, de egy országot ezzel nem égetnék le, még szerencse hogy nagyon rövid, közel jártam ahhoz hogy elmenjek hányni..
  Opera Skaala… nem tudom megemészteni hogy nem nyert
  remélem kiesnek meg baráti alapon sem adunk nekik pontot, borzalmas utolsó helyezett

 • Dani

  „Érdekesség, hogy az együttes dala másfél perces, ami teljesen szabályos.”

  Jobban örülnék neki, ha 0 másodperces lenne. Borzalmas, és még enyhén fogalmaztam. Nagyon esélyesek rá, hogy olyan „sikeresek” legyenek, mint anno Laila Halme (1963), Viktor Klimenko (1965) és Kojo (1982).

  De egy pozitívum, hogy ők nem fogják rontani Boggie döntőbe jutási esélyeit.

 • Rita

  Jajj, Finnország!! Ez a dal csak arra jó, hogy az itthoni hőbörgőket megerősítse abban, hogy ez a fesztivál egy vicc.

 • Gergő

  Jajjj nekem fülsértő muzsika 😀
  Nah jó tisztázzunk le valamit : A finnek szerették volna egy olyan problémára felhívni a figyelmet, hogy az egyéb betegségben szenvedő emberek zenei kreativitását is értékeljék az emberek. Ez szép és dicséretes dolog. DE azért ilyen dallal nem kellene indulni. Van az a határ, ahol az a kreativitás kimerül egy rockalapon működő szavalás, ami összesen másfél percet bír el és ennyi, komolyan??? Ez így nagyon, de nagyon nem jó…

 • gyokub

  Pocsék, de a címe lehetne mondjuk Almás pite. 🙂

 • motholev

  Öt youtube-os 20-as listából öt 20.hely.

 • porcukor90

  Nem az előadók miatt nem tetszik a dal, hanem alapvetően a műfaj áll tőlem távol. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy dicséretes dolog a finnek részéről, hogy fel szeretnék hívni arra a figyelmet, hogy így is élhet valaki teljes életet (lám, még zenélhet is az Eurovízión), az üzenet tényleg fontos de pontosan emiatt úgy tűnhet, hogy az egész csak „sajnálatszavazás”.

 • Bakancs

  Én már jó néhány hasonló dalt hallottam olyan együttesektől, amelyek tagjai nem rendelkeznek fogyatékossággal, szóval annyira azért nem rossz ez a szám a maga műfaján belül (bár a műfaj tőlem is elég távol áll). 😀
  A probléma az, hogy ez a dal ott lesz a legjobb tíz (öt, talán akár három) között a végén. Ebben biztos vagyok. Ott végeztek az orosz nagyik, ott végzett Koncsíta. És nem azért, mert ennyire sokan rajonganak a punk/rock/akármiisez műfajért, hanem az előadók személye miatt.
  Persze, legalább a jószívű Európa okoz nekik egy jó napot, meg minden, de az ő érdekük is az lenne, hogy egyenlő bánásmódban részesítsük őket, és ne kivételezzünk velük sem.
  (Az pedig még nagyon probléma, hogy én, aki mindezen sorokat leírtam, és teljesen egyet is értek velük, titkon nem is bánom, ha jó helyezést érnek el. Ez pedig még szomorúbb, bár inkább csak az én részemről 😀 )

  • motholev

   Azért Koncsíta esetében volt egy jó dal is. Itt a finnek esetében egy másfél perc metál szerű valami. Ezért ez nem szabad, hogy elég legyen, csakis a tökutolsó helyre. Elvégre van szakmai zsűri is.

  • Fox

   Én is egyet kell (sajnos..) veled értsek . Szerintem is döntős lesz , már csak akkor is ha az ESC történelméből indulunk ki .

 • Emdogh

  A stílussal szemben van bennem egy ősi elutasítás. 21/21

 • Pitbull

  Ezt meg kell hallgatnom még egyszer, mert elsőre nem hiszem el…

 • Gergő

  Ma meghallgattam legalább 5-ször a dalt és már a rockalap megtetszett a dalból, így feljött két helyet 🙂 Már csak a 19.-ek …

 • michael_but_not_knight

  1. Ez punk. Olyan dolgokat ne kérjünk számon egy punk dalon, amit nem lehet a stílusból adódóan. (Az már vitaalap lehet, hogy mint punkzene, milyen. Szerintem punkzeneként teljesen korrekt a szöveg és a zene alapján is.)
  2. Aki szánalomról beszél, annyit jelenthet, hogy neki az ilyen emberekről elsősorban szánalom jut eszébe.A „befogadás”, „támogatás” a jobbak volnának.
  3. Az eurovízió egy show műsor és csak ezután dalverseny. Minden előadó három percben próbálja megérinteni a nézőt, figyelmét magára vonni. Miért kérünk számon olyat ettől a punkzenekartól, amit gyak. minden fellépőnél megtehetnénk: miért félmeztelen csajok, pasik táncolnak, húzkodják a köpülőt, miért szól énekünk a háború és békéről éppen most… Hatásvadászat? Igen. Aki ezt sikeresebben csinálja, előrébb végezhet, függetlenül attól, hogy szakállas nő, fiúcsapat vagy egy punkzenekar.

 • János

  Olyan,mintha egy koncert előtt hangolnának be. 😀 Kár,hogy csak 1,5 perces…

  Az Oddscheckernél a 3. helyen állnak. Úgy érzem a tavalyi ‘Nyerjen Conchita,hogy a dalverseny legyen az elfogadás szimbóluma’ után ismét nagy seb érhetné az Eurovízió színvonalát,ha a finnek valami szép helyezést elcsippentenének.

  A szavazóknak és a versenyzőknek is tessék komolyan venni a megmérettetést,és nem az emberek ‘hátrányosságáért’ voksokat begyűjteni,avagy egy esetleges utolsó pillanatban megfogalmazódott visszalépéssel élni.

 • michael_but_not_knight

  Úgy vélem, az eurovízió színvonalát emelheti , ha többféle stílusú dal van. A Pertti Kurikan Nimipäivät elsősorban egy punk zenekar…ilyen még nem volt az eurovízión, most lesz. Az tény, hogy ők a figyelmet nem csak az eurovíziós átlagtól eltérő zenei stílussal vonják magukra, hanem azzal is, hogy az együttes tagjai olyan társadalmi csoporthoz tartoznak, akikről nem az a kép él bennünk, hogy egy nemzetközi dalversenyen képviselik a hazájukat.De ahogy az előző hozzászólásomban is írtam ezt „leverni” rajtuk teljesen értelmetlen, mert akkor szinte minden indulótól számon lehetne kérni hasonló dolgokat.
  Az indulásuknak és a dalnak is komoly üzenete van. Ami valakit vagy megérint vagy nem. Ha megérint, voksol rá, ha nem akkor nem. És ezek nem „szánalom” szavazatok lesznek. Szánalomból senki sem szavaz senkire.

 • grafit

  Ha már ez egy ilyen műsor – igenis helyük van itt. Zenélnek ugyanúgy mint mások, elindultak és a népek szavaztak rájuk. Inkább ez mint egy nyálas fiúbanda, vagy a 22. másolt, megfelelési kényszeres dal. Ha valaki nem fog arcoskodni, műmájerkedni a színpadon, akkor ők biztosan nem. Ezen is túl kell lenni, mit a szakállas nőn:)és az biztos, hogy rengeteget fognak erről a témáról beszélni, aminek igenis van értelme. Persze azoknak a zenészeknek, akik komolyan veszik a versenyt, ez nagyon fájhat – ahogy Alex is fájt itthon, és fájt volna Spoon vagy a Passed is. De el kell fogadni, hogy ez nem a zenéről szól…ha arról szólna, nem ilyen 30 dalt választ a zsűri, és nem ilyen 4 kerül döntőbe:))))