Románia 12 résztvevős nemzeti döntőt szervez március 8-án

romania_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A román TVR közmédia majdnem 100 pályázatot gyűjtött be a 2015-ös nemzeti döntőjükr, azaz a Selecţia Naţională-ra. Idén a döntőt Craiovában, a Polyvalent Hall-ban fogják rendezni.

A 12 résztvevő között van újra a 2005-ös Eurovízión harmadik helyezett versenyzőjük, Luminiţa Anghel, de a több mint 30 éves múlttal rendelkező Voltaj együttes is, akiknek ez a versenydala nagy sláger lett Romániában 2014-ben. Cristina Vasiu a román The Voice 2011 versenyzője volt, Tudor Turcu pedig megnyerte a 2012-es X Faktort. Ovidiu Anton szintén X Faktoros, ő a 2014-es szériában volt látható, de versenyzett a 2013-as eurovíziós válogatóban is. A svéd Rednex együttes már szerepelt a 2007-es román nemzeti döntőn, az együttes néhány tagjából megszületett CEJ néven újra versenybe szállnak.

A Selecţia Naţională 2015 dalai:

A million stars – Luminiţa Anghel

Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa

De la capăt – Voltaj

Dragoste în lanţuri – Băieţii

Love won’t run away – Blue Noise

My light – Rodica Aculova

Nowhere – Cristina Vasiu

Save us – Tudor Turcu

Secret place – Supertrooper

Still alive – Ovidiu Anton

Superman – Lara Lee

We were in love – CEJ

19 Comments

Ha tavaly Pauláékat nyomták nagyon előre egészen Koppenhágáig, idén Luminitán a sor. Amúgy is 10 éves évfordulója lesz neki. Plusz még az is hozzátesz a dolgokhoz, hogy az ő dala az egyik legjobb a mezőnyből, másik említésre érdemes dal és énekes : TuTu – Save us 🙂

Tavaly szerintem nagy hiba volt Paula-ékat nyomni, a 2010-es 3. hely után eléggé nagy visszacsúszás volt a 2014-es 12. hely. A Playing with Fire mai napig nagy kedvencem, de a Miracle számomra csalódás volt.

Luminitát ne… Lara Lee, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, CEJ. Perpill ez a sorrendben, a többi dal nem hagyott bennem különösebb nyomot.

Már megint anglovízióra készülnek a románok is. A 12 közül csak kettő román nyelvű, a Chica latina pedig a Mandinga sikerének meglovagolásának tűnik. Vissza a nyelvszabályt!
Tudor Turcu hogyan állítana színpadra egy komplett gyermek-kórust? Életkorszabály + max. 6 fő…
Ovidiu Anton hangja nagyon jó, erősen emlékeztet Jon Bon Jovi-éra, a dalának stílusa nem különben, tetszik.
A Rednex király volt, a CEJ méltóan folytatja a művüket.
A Blue Noise-hoz tartozó link egy privát videóra mutat, itt van egy nyilvános videó:
https://www.youtube.com/watch?v=lcVVqAUtCEM

A Rednex tagjai a producerrel vesztek össze, ezért váltottak CEJ(Cotton Eye Joe) névre, de maga az együttes egy és ugyan az.Ők ott kell legyenek minden képpen Bécsben, az egyedüli csapat, aki viheti valamire a sógoroknál Romániát.

Én Lara Lee-t zárnám ki elsőként. 🙂 A száma hasonlít Sia Chandelier dalára, hogy esélye sem lehetne nálam Tudom, hogy most már ritka az olyan dal, ami nem hajaz egy régebbire, de ez mégis csak tavalyi sláger, és cirka 600 milliós nézettsége van a youtube-on.
Egyébként nem tudom, melyiket szeretném.
Cristinának nagyon szép hangja van, elsőre megtetszett, de így kora reggel a Still Alive-tól libabőröztem is 🙂

Valóban elképesztő, hogy mennyi dalról ugrik be rögtön egy másik régebbi.
Eddig ezt nem tapasztaltam.
Mindig volt egy-egy gyanús dal, de tömegével?

nem tudom, csak böngészem a kommenteket, és azt olvasni, hogy erre hajaz, meg annak a kopija. Én meg általában nem is tudom, milyen számról beszélnek, de hiszek nekik, miért hazudnának? Nyilván van hasonlóság a dalok között 🙂

Nekem ebből a 12-ből az alábbi dalok tetszenek így első meghallgatás után:

– Luminita Anghel – A Million Stars
– Aurelian Temişan feat. Alexa – Chica Latina
– Tudor Turcu – Save Us
– Lara Lee – Superman

A négy között még nem állítottam fel sorrendet, de részemről mindegy lenne, hogy ezek közül melyik jut be.

A többi dal vagy kifejezetten nem tetszett, vagy olyan semmilyen volt számomra.

A román listán egyetlen igazán jó produkció van:a CEJ(Cotton Eye Joe) dala.Ők nem más együttes, mint a hires Rednex, akik most nevet cseréltek.Ők vihetik topra Romániát egyedül.
Svédeknél élnek, de van román tagjuk, igy indulhattak Romániáért.Azért egy Rednex verheti Európát, szerintem.

Ki kell javitanom, amit fenneb irtam.A rednex tagjai mind svédek, de már vettek részt Romániában előválogatáson.Második hazájukként kedvelik Romániát és megtisztelő számukra, hogy ezt az országot képviselhetnék Bécsben.Szeretnék Bukarestbe hozni a fesztivált, hát a románok, ha okosak, elfogadják a lehetőséget, mert a román indulók nagyon gyengék idén, esetleg a Voltaj az, akik még mehetnének, de nem az ők stilusuk a nevezett dal.Ám amennyire ismerem a román zsürit, Luminita Anghelnek adják a lehetőséget…ismét le fognak égni.

Szia lzsolt! A legeslegelső hozzászólásodat manuálisan jóvá kellett hagynom, utána már gond nélkül tudsz kommentelni. Kivéve ha sok netes linket raksz a kommentbe, akkor megint várni kell egy kicsit a megjelenésre. Üdv.

Comments are closed.