Olaszország: Il Volo – Grande Amore

italy_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – esctoday.com

Múlt hétvégén fejeződött be a 2015-ös Sanremo Dalfesztivál, amiben több kategória közül a Campeoni kategória győztese képviselheti Olaszországot a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Il Volo együttes nyerte a fesztivált, de azt a mai napig nem lehetett tudni, hogy a Sanremo Fesztiválon győztes dalukat, vagy valami egészen más dalt indítaniak az Eurovízión. Az együttes elfogadta az olasz RAI közmédia felkérését, és eldöntötték, hogy a dalon se mfognak változtatni. A RAI hivatalos Facebook oldalán jelentették be, hogy az Il Volo a “Grande Amore” című dallal indul a 2015-ös Eurovízión. Gratulálunk!


végleges verzió (2015.04.01. 08:51):

https://www.youtube.com/watch?v=BRVfokl1aYc

 

35 Comments

Végre egy jó olasz dal, nekem a klip is tetszik, bugyuta de vicces is 🙂

Sorrend :

1-Szerbia,
2-Olaszország,
3-Macedónia,
4-Málta,
5-Franciaország,
6-Ciprus,
7-Izland,
8-Albánia,
9-Fehéroroszország,
10-Grúzia,
11-Hollandia,
12-Dánia,
13-Svájc

Jó dal, jelenleg ebben van a legnagyobb potenciál. Egy TOP 5 összejöhet az olaszoknak, a győzelemben már kételkedek, mert amúgy egy tipikus olasz dal. Egy nagy probléma merült fel. Milyen lesz a 3 perces változat?

Imádom az olasz nyelvet , jó hang , jó dal de a klipp.. 😀 Remélem jó lesz a háttér Bécsben és akár egy top5 is benne van ebbe a dalba. :
1.Grúzia
2.Málta
3.Svájc
4.Olaszország
5.Izland
6.Albánia
7.Hollandia
8.Szerbia
9.Macedónia
10.Ciprus
11.Fehéroroszország
12.Dánia
13.Franciaország

A dalt saját műfaján belül középszerűnek tartom, az előadókat pedig ellenszenvesnek, de legalább az énekhangjuk jó.
Már most előre látom, hogy nagy táboruk lesz, és akár még nyerhetnek is, bár annak nem örülnék.

Még mindig nincs az eddigi mezőnyben számomra tetszetős dal, de jó néhány ország válogatójában találtam pár ékkövet, szóval reménykedem, hogy legalább egyiküket viszontláthatom a nemzetközi versenyen is.

Nem tudom, mennyire necces mindössze 13 dal után kijelenteni, de azt hiszem, az én győztesem megvan. Ez a dal egyszerűen isteni, nálam tipikus “első hallásra szerelem” volt, a klip marhára nem érdekel, nem az versenyez. Nem is akarok emlékezni a tavalyi -szerintem- szörnyűségre, meg van bocsátva az olaszoknak. 🙂 Nem kérdés, atombiztos első a listámon.

1. Olaszország
2. Ciprus
3. Fehéroroszország
4. Svájc
5. Macedónia
etc.

Engem nem fogott meg, unalmasnak tartom az előadókat és a dalt is. Remélem nem nyeri meg az EV-t. Egyébként kb. akkora buktát jósolok neki, mint 2011-ben a francia dalnak (az legalább jó volt).
Nálam a 9.helyen van, Dániát, Macedóniát, Ciprust és Fehéroroszországot sikerül megelőznie.

Nagyon jól össze van rakva, de valamiért nem szeretem az ilyen férfi formációkat, a dal elég egyedinek mondható ,de tényleg tipikus olasz 😀 de ettől függetlenül nekem valahogy mégse lesz kedvencem, ahogy Olaszország egyik évben sem az (2012 kivételével)

1. Szerbia
2. Svájc
3. Izland
4. Hollandia
5. Grúzia
6. Dánia
7. Málta (valahogy 2 helyet előrelépett nálam 😀 )
8. Olaszország
9. Fehéroroszország
10. Franciaország
11. Macedónia
12. Albánia
13. Ciprus

jajj de várom már a hétvégét 😀

Már első hallásra is belemászott a fülembe , és azóta csak ezt hallgatom :

1:Olaszország
2:Szerbia
3:Hollandia
4:Svájc
5:Fehérorosz
6:Franciaország
7:Málta
8:Grúzia
9:Ciprus
10:Macedónia
11:Dánia
12:Izland
13:Albánia

szerintem ez a dal, egy remek dal. meg azt is el tudnam kepzelni, hogy nyer. csak nekem nem tetszik. igazabol a listan kozepe fele talalhato ebben a pillanatban a “don’t care” kategoria kozepen.

Egy újabb nagyon jó dal, örülök, hogy ennél maradtak. Kezd végre egy olyan toplistám alakulni, amit szívesen fogok hallgatni 🙂

Biztosan nem én vagyok a célközönség, de el kell ismerni, hogy ennek a dalnak van dallama, meg íve. Szóval, csak a dörmögő férfihangok irritálnak, egyébként korrekt választás. 1 SER MAL NET ICE MAC SWI GEO ITA DEN CYP FRA ALB BLR 13

Hajnali félhomályban rosszul olvasva először azt hittem az Il Dívo indul ezen a versenyen,- na de felébredtem, látom, hogy ez egy másik formáció 🙂
Imádom ezt a dalt. Egy igaz “bel canto”, gyönyörű harmóniákkal, tökéletes szólamvezetéssel. Le a kalappal az olaszok előtt. A rögtön fülbemászó dallama jól esett ezen a reggelen, főleg így utazás előtt.

E csendes vasárnap délelőttön végighallgatva az eddigi indulókat.. szerintem ez a dal a legesélyesebb a győzelemre idén!

Háromszoros Marco “Flegmavagyok” Mengoni. A dal tipikusan illik az eddigi olasz dalok mellé.Az irritáló énekeseket leszámítva, egész korrekt, sanszos hogy TOP10be végzik.

Ha valakinek megvan a végleges, három perces változat, ne fogja vissza magát és legyen szíves közkinccsé tenni! Köszi!

Baromira irrital a szemuveges srac, ennek ellenere azt kell mondjam, hogy iden ennek a dalnak kell gyoznie! Fantasztikus ahogy ezek a fiatal sracok enekelnek, le a kalappal elottuk!

Nekem egy kicsit fura ez az összevágott dal, hiányolom belőle azt a jó fél percet, amit lecsaptak az dalból… Ettől függetlenül még mindig jó dal 🙂

Olaszország dalai közül nagyon szeretem a 64-es, a 76-os, a 78-as, a 85-ös, a 87-es, a 90-es, a 91-es, a 93-as, a 97-es, a 2012-es, a 2013-as és a 2015-ös dalt.

Én nagyon szeretem őket már régóta.Szerintem Jó a dal bár aki ezt a fajta műfajt nem szereti annak nem biztos hogy fog tetszeni.Nagyon drukkolok nekik ,bár biztos nem fognak győzni.(SAJNOS).Remélem azért jó eredményt fognak elérni.Hajrá IL VOLO!

Comments are closed.