Képek az Eurovízió 2015-ös színpadáról

(c) ORF/Thomas Ramstorfer
(c) ORF/Thomas Ramstorfer

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Impozáns képeket tett közzé az eurovision.tv a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál színpadáról. A leginkább szembeötlő elem az 1288 darab LED fényforrás, ami 44 méter széles, 14,3 méter magas és 22 méter mélységű. Ezek a lámpák különböző fényeffekteket tudnak megjeleníteni, és persze megvilágítják a 11 méter átmérőjű színpadot. A háttérben pedig lesz egy 22 méter széles, és 8,5 méter magas ledfal is. További képek itt: http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=123633

Comments

22 hozzászólás a(z) “Képek az Eurovízió 2015-ös színpadáról” bejegyzéshez

 1. zigbor avatar
  zigbor

  Igen látványos!

 2. Emil avatar
  Emil

  Érdekes egy szinpad. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de azért egy kicsit sok az a lámpa. Nem volt még hasonló egy éven sem. Azért nekem 2010,2011,2013-as szinpadok jobban tetszettek.

 3. zsomb1ka avatar
  zsomb1ka

  Oszinten mondom nekem ez nagyon nem tetszik. Mar maga ez a gomb tema kicsit 2010. A szinpad kepet meg a tavalyi evhez kepest visszaesesnek latom. A kedvenc szinpadom a tavalyi volt, de ez igy elso ranezesre megint egy akkora csalodas mint a malmoi vagy a bakui.

 4. Gergő avatar
  Gergő

  Nekem nagyon tetszik, olyan mintha a régi ’60-as,’70-es és talán a ’80-as évek retro hangulatát idézné egy kicsit modern stílusban. Egy kerek évfordulós dalversenyre pont tökéletes 🙂

 5. Iza avatar
  Iza

  Engem kicsit a 2008-as szinpadra emlekeztet, nem rossz, a tavalyinal 100x jobb szerintem, nekem az nagyon nem tetszett. Az sem zavar, hogy kicsit giccsnek tunik elso latasra, nekem a kedvenc szinpadom a 2012-es volt, szoval 😀
  Viszont, lehet csak en nem latom, de tenyleg nincs kifuto?? Azt azert hianyolnam elegge.

  1. Gergő avatar
   Gergő

   Igen, ez egy jogos kérdés Iza, de szerintem valahogy be lesz építve a lámpák közé egy kifutó 🙂

  2. force avatar
   force

   Iza ne aggódj, Eric Saade és Uzari biztos megkapja a kifutót 😀

   1. Iza avatar
    Iza

    Haha, remelem is :DD

   2. Dani avatar
    Dani

    Azért remélem, hogy nem Eric Saade megy Svédországból.

   3. force avatar
    force

    Én is, bőven elég volt belőle egyszer 😉

   4. force avatar
    force

    Bár Iza a norvég mezőnyt nem fogja szeretni, kevés lesz neki a pasi előadó 😀

 6. English3025E avatar
  English3025E

  Ez a színpad nagyon impozáns és egyedi. Én is egyetértek abban, hogy egy évfordulós dalfesztiválra tökéletes választás. Bár a lámpákat egy kicsit soknak tartom.

 7. Slavico avatar
  Slavico

  Szegény közönség meg fog vakulni 🙁

 8. force avatar
  force

  Szerintem nem rossz. Általában ezek a látványtervek kicsit túlzóak szoktak lenni, a valóságban kevésbé szokott a színpad a látványtervre hasonlítani, de legalább idén ezt is hamar megmutatták (még csak január közepe-vége van). Mellékesen engem picit a 2007-es színpadra emlékeztet.

 9. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Nekem eddig a tapasztalatom az, hogy minden évben nagyobb és nagyobb színpad van, ezt vártam idén is, erre most előállnak egy ilyen fényárban úszó „aprócska” színpaddal, ugyanis így képről ítélve kisebbnek tűnik az ezelőttieknél, de lehet hogy nincs igazam, mindenesetre az biztos hogy a háttérhez, meg a rengeteg lámpához aránytalanul kicsi színpadot akarnak csinálni.
  Nekem is a tavalyi tetszik a legjobban.
  Azt gondolom, néha a kevesebb több.

  1. motholev avatar
   motholev

   Igen! A lámpa „sokknak” tűnik!

 10. force avatar
  force

  A norvég mezőny és a 15 másodperc a dalokból (akárcsak tavaly): http://nrk.no/mgp/alexandra-joner-1.12155548 egyesével kattintsatok az előadókra.

  1. Iza avatar
   Iza

   Hat ez elsore nekem csalodas 🙁 Mondjuk 15mp-bol nehez megitelni egy dalt, de egyik sem keltette fel az erdeklodesemet, egyenlore.

   1. force avatar
    force

    Nekem egy tűnik csak ki a mezőnyből: Raylee- Louder (de biztos vagyok benne, hogy nem fog nyerni).

 11. Emdogh avatar
  Emdogh

  Nem tudom, élőben sokkal jobban el tudom majd dönteni, mennyire tetszik. Ez így egyébként tényleg valahogy egy monder egyveleg: az utóbbi évek vonásait is magában hordozza, de a leegyszerűsített „egy kör alakú” színpad, semmi előrenyúlás, az retró hangulatot ad az egyszerű LED-es megoldással… még egész hangulatos is lehet, ha jó sok színben tud az a LED világítani… 😀

 12. Kristinna avatar
  Kristinna

  Engem kíváncsivá tettek a képek, nagyon várom már, hogy élőben láthassam. (eddigi kedvenc színpadom a 2009-es volt)

 13. motholev avatar
  motholev

  Közben publikus a francia sanzon. Esélyes lesz a döntő 26. helyére.