Képek az Eurovízió 2015-ös színpadáról

(c) ORF/Thomas Ramstorfer
(c) ORF/Thomas Ramstorfer

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Impozáns képeket tett közzé az eurovision.tv a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál színpadáról. A leginkább szembeötlő elem az 1288 darab LED fényforrás, ami 44 méter széles, 14,3 méter magas és 22 méter mélységű. Ezek a lámpák különböző fényeffekteket tudnak megjeleníteni, és persze megvilágítják a 11 méter átmérőjű színpadot. A háttérben pedig lesz egy 22 méter széles, és 8,5 méter magas ledfal is. További képek itt: http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=123633

22 Comments

Érdekes egy szinpad. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de azért egy kicsit sok az a lámpa. Nem volt még hasonló egy éven sem. Azért nekem 2010,2011,2013-as szinpadok jobban tetszettek.

Oszinten mondom nekem ez nagyon nem tetszik. Mar maga ez a gomb tema kicsit 2010. A szinpad kepet meg a tavalyi evhez kepest visszaesesnek latom. A kedvenc szinpadom a tavalyi volt, de ez igy elso ranezesre megint egy akkora csalodas mint a malmoi vagy a bakui.

Nekem nagyon tetszik, olyan mintha a régi ’60-as,’70-es és talán a ’80-as évek retro hangulatát idézné egy kicsit modern stílusban. Egy kerek évfordulós dalversenyre pont tökéletes 🙂

Engem kicsit a 2008-as szinpadra emlekeztet, nem rossz, a tavalyinal 100x jobb szerintem, nekem az nagyon nem tetszett. Az sem zavar, hogy kicsit giccsnek tunik elso latasra, nekem a kedvenc szinpadom a 2012-es volt, szoval 😀
Viszont, lehet csak en nem latom, de tenyleg nincs kifuto?? Azt azert hianyolnam elegge.

Igen, ez egy jogos kérdés Iza, de szerintem valahogy be lesz építve a lámpák közé egy kifutó 🙂

Ez a színpad nagyon impozáns és egyedi. Én is egyetértek abban, hogy egy évfordulós dalfesztiválra tökéletes választás. Bár a lámpákat egy kicsit soknak tartom.

Szerintem nem rossz. Általában ezek a látványtervek kicsit túlzóak szoktak lenni, a valóságban kevésbé szokott a színpad a látványtervre hasonlítani, de legalább idén ezt is hamar megmutatták (még csak január közepe-vége van). Mellékesen engem picit a 2007-es színpadra emlékeztet.

Nekem eddig a tapasztalatom az, hogy minden évben nagyobb és nagyobb színpad van, ezt vártam idén is, erre most előállnak egy ilyen fényárban úszó “aprócska” színpaddal, ugyanis így képről ítélve kisebbnek tűnik az ezelőttieknél, de lehet hogy nincs igazam, mindenesetre az biztos hogy a háttérhez, meg a rengeteg lámpához aránytalanul kicsi színpadot akarnak csinálni.
Nekem is a tavalyi tetszik a legjobban.
Azt gondolom, néha a kevesebb több.

Hat ez elsore nekem csalodas 🙁 Mondjuk 15mp-bol nehez megitelni egy dalt, de egyik sem keltette fel az erdeklodesemet, egyenlore.

Nem tudom, élőben sokkal jobban el tudom majd dönteni, mennyire tetszik. Ez így egyébként tényleg valahogy egy monder egyveleg: az utóbbi évek vonásait is magában hordozza, de a leegyszerűsített “egy kör alakú” színpad, semmi előrenyúlás, az retró hangulatot ad az egyszerű LED-es megoldással… még egész hangulatos is lehet, ha jó sok színben tud az a LED világítani… 😀

Comments are closed.