Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Magyar közvetítés a Duna TV-n!

MTVA_logo_2012Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Oslo az Eurovízió magyar mumusa: sem az 1996-os, sem a 2010-es oslói Eurovízióra nem sikerült dalt küldenünk. 1996-ban Delhusa Gjon dala egy előselejtezőben kiesett, 2010-ben pedig magyar induló nélkül a Duna TV közvetítette az eseményt. Az MTVA átalakításokat végez a televíziós csatornáinak tartalmában. Idén március 15-től az M1-ből hírcsatorna lesz, a szórakoztató műsorok a Duna TV-re kerülnek, így a magyar Eurovíziós selejtező, vagyis A Dal 2015 még az m1-en lesz látható, míg a magyar válogató győztesének bécsi szereplését 5 év után ismét a Duna TV közvetíti – az MTVA sajtóközleményének alapján.

Egyébként az M2 esténként Petőfi TV lesz, az M4 sportcsatorna pedig júliusban indul.

13 hozzászólás Eurovízió 2015: Magyar közvetítés a Duna TV-n!

 • Zso

  Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én szeretném újranézni az Eurovíziós Dalfesztivál utóbbi 20 évének nemzetközi döntőit.
  Remélem a Petőfi tv gondol erre és megismétli, hamár fiataloknak szóló zenét is sugárzó csatorna lesz.

  • Orsolya333

   Igen, én is így vagyok vele.
   Nem értem hogy az Euróvíziót mért csak három napig adják.
   Annyi ismétlés van a tv-csatornákon, egyszer legalább ezt is megismételhetnék.

  • schanc

   Szerintem ez sajnos nem nagyon esélyes. Tippem szerint ami Eurovíziót nem közvetített a magyar tévé, az meg sincs a csatornának archívumban sem. És – egy kivétellel – sosem közvetített, amikor nem voltunk ott.

   • Dani

    Az angol Wiki szerint Magyarországon ezeket az éveket közvetítették: 1966, 1969, 1993, 1996, 2010. Szóval ezek biztos megvannak valahol az archívumban.

   • Zso

    Nekem már az is elég lenne, ha azokat közvetítenék, ahol ott voltunk. Archívumban biztosan megvan, hiszen mindenről van felvétel.
    De ha más nem, akkor legalább a nagy visszatéréstől.
    Lehet írni kellene az MTVA közönségszolgálatának, hogy ismételjék meg.

   • Levi21

    Én továbbolvastam, és valami olyasmit értettem, hogy fizetni kell érte, és akkor meg lehet nézni.

   • A hatvanas hetvenes években tuti volt közvetítés magyar televízióban. Egyszer már úgy emlékszem, Robekkel utána jártunk ennek. Épp a múltkor láttam valami magyar táncdalfesztiválos archív felvételt, és a sztárvendég az aktuális Eurovízió győztes volt, Gigliola Cinquetti.

 • Robe76

  Idáig mindig azt kommunikálták, hogy csak olyan csatorna vehet részt teljes értékűen, amelyik tagja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének. 2010-ben a Duna Tv csak közvetített, magyar induló nélkül, ekkor még nem is volt EBU-tag.
  Nem követtem az utóbbi évek magyar médiafejleményeit, de a Duna Tv időközben megkapta a tagságot, vagy azáltal, hogy beolvasztották a MTVA-ba maga is teljes körű EBU tag lett?
  Nekem végül is mindegy melyik csatorna közvetít, csak ne legyenek belőle jogi problémák vagy eltiltások.

 • falcon

  Pár éve megpróbáltam összevadászni mikor közvetítette a magyar tévé a dalversenyt abban az időben, amikor még intervízió tagok voltunk. A közvetítésekben elhangzott bemondások alapján 1965-1969 között volt ilyen, a hazai táncdalfesztiválok idején. Ezek valószínűleg elszálltak az éterben, felvétel nem készült. Videó linkek az akkori bejegyzésben itt.

  Ezekben az években volt szokás a fesztiválok gáláin, hogy meghívott külföldi előadók elénekelték a nyertes számokat, pl. 1967-ben Gigliola Cinquetti a Rövid az élet-et olasz fordításban. De pl. múltkor láttam, hogy a Metronóm ’77-ben a Brotherhood of Man volt a „sztárvendég”.

  Ami az ismétléseket illeti, amikor még a teljes szabályzat elérhető volt, mintha az szerepelt volna benne, hogy a verseny utáni 1-2 hétig ismételhető, majd ezután csak részletek – mármint ingyen. A teljes adások ismétlése egyébként valószínűleg a szerzői jogok miatt lehet problémás, ha a szándék meg is lenne. Amióta „standardizálva” lett a verseny (egységes logo, központi szavazatszámlálás, stb.) az EBU már kiköti, hogy rendelkezhessen a részt vevő dalokkal, így ezeknél az éveknél az EBU-val kéne egyeztetni/fizetni nekik. A korábbi évek zavarosabbak lehetnek. Pl. még 1999-ben sem sikerült teljes hivatalos CD-t kiadni ilyen jogi okok miatt.

 • Emil

  A Duna TV is közvetít HD-ben? Mert az M1 HD-ben sugározta az előbbi éveket, remélem, hogy HD-ban fogja nyomni a Duna, mert ha nem, akkor ez vissza esés nem pedig előre lépés. Egyébként én egészen 1980-tól vissza néztem a dalversenyt, persze nem magyar kommenttel, de úgy is jó volt, a lényeg a műsoron volt.

 • Kristinna

  Nekem őszintén szólva tök mindegy, hogy melyik csatorna fogja közvetíteni, 2010-ben is jó volt a Dunán nézni, most sem fog zavarni. A lényeg, hogy meg tudjam nézni…