Eurovízió 2015: December 15-től kezdik a belépőjegyek árusításának első hulláma

udxq_300_300Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Aki jegyet szeretne vásárolni a 2015-ös bécsi rendezésű Eurovíziós Dalfesztiválra, az 2014. december 15-én reggel 9-től ezt az oldalt keresse fel: http://www.oeticket.com/. Jegyeket lehet vásárolni mindhárom műsorra (a két elődöntőre és a nagy döntőre) és ezeknek mindkét főpróbájára is. A jegyek ára függ attól, hogy melyik napra szól, és az arénában létrehozott férőhelyek közül melyik kategóriába tartozó helyre kérjük a jegyet. A legolcsóbb jegy 14 euróba kerül, ez a főpróbák egyikére szól. A legdrágább jegy 390 euró, a nagy döntő estéjére és a gold szektorba érvényes.

Jegyárak: http://www.eurovision.tv/page/vienna-2015/about/tickets#Ticket prices in 2015

Nemcsak az http://www.oeticket.com/ oldalon, hanem telefonon is lehet jegyet vásárolni: +43 1 96096. Jegyfoglalás nem lehetséges. A színpad teljes megtervezése után lesz lehetséges további jegyek megvásárlására. A Wiener Stadthalle-ban szabad helyet foglal el például a green room, a kameramozgásokat biztosító folyosók, valamint a színpadi díszletek is. Ezek pontos helyének meghatározása után alakulnak ki az újabb férőhelyek, és ekkor lehet majd további jegyekre szert tenni.

A két főpróbára is árulnak jegyeket. Az élő adást megelőző este 21:00-tól kezdődik a második főpróba, vagyis a zsűri show, amikor a nemzeti zsűrik elküldik a dalok után pontjaikat. A harmadik főpróba a verseny napján 15:00-kor kezdődik, ezt családi show-nak nevezik. Ez ideális időpont ahhoz, hogy a család apraja-nagyja is belekóstolhasson együtt az Eurovízió világába. Természetesen a főpróbákon nincs valódi eredményhirdetés és televoting sincs. Az első főpróbára nem árulnak jegyeket, ekkor a sajtó munkatársai és az akkreditációval rendelkezők kapnak belépési lehetőséget.

12 Comments

sikerült valakinek jegyet venni ? 🙂
(nagy örömömre most próbálnék beszerezni, de látom hogy az összes elkelt… )

Úgy voltam vele, hogy amire sikerül 😀
Ez lett belőle: Family Show Semifinale 1 – B sector
Ennek is nagyon örülök!

nem fogyott el,csak felvásárolták.Minden évben ez van.Aztán meg félig üresen kong az aréna a próbákon,meg az keddi elődöntőn. Ebay-on hamarosan fent lesznek a jegyek.

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, aki korábbi Eurovízió(ko)n már volt élőben? Ha sikerülne jegyet vennem, nagyon elgondolkodnék az állójegyen, viszont az ugye kisebb vagyonba kerül. És gondolom, hogy a legelső sorokba kerüljön az ember, már kb előtte nap oda kellene menni 🙂 így kvázi megl ehet mégis jobban jönnék ki az ülő jegyekkel. Any comment, tapasztalat?
Köszi szépen 🙂

Szia! Érdemes a főpróbákon elgondolkodni, olcsóbb a jegy és ha nem a zsűrisre mégy, akkor ott nincs 100% teltház, jobb az esély a jó helyre 🙂 Az ülőhely sem rossz persze, kényelmes, és biztos hely 🙂

Comments are closed.