Eurovízió 2015: December 15-től kezdik a belépőjegyek árusításának első hulláma

udxq_300_300Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Aki jegyet szeretne vásárolni a 2015-ös bécsi rendezésű Eurovíziós Dalfesztiválra, az 2014. december 15-én reggel 9-től ezt az oldalt keresse fel: http://www.oeticket.com/. Jegyeket lehet vásárolni mindhárom műsorra (a két elődöntőre és a nagy döntőre) és ezeknek mindkét főpróbájára is. A jegyek ára függ attól, hogy melyik napra szól, és az arénában létrehozott férőhelyek közül melyik kategóriába tartozó helyre kérjük a jegyet. A legolcsóbb jegy 14 euróba kerül, ez a főpróbák egyikére szól. A legdrágább jegy 390 euró, a nagy döntő estéjére és a gold szektorba érvényes.

Jegyárak: http://www.eurovision.tv/page/vienna-2015/about/tickets#Ticket prices in 2015

Nemcsak az http://www.oeticket.com/ oldalon, hanem telefonon is lehet jegyet vásárolni: +43 1 96096. Jegyfoglalás nem lehetséges. A színpad teljes megtervezése után lesz lehetséges további jegyek megvásárlására. A Wiener Stadthalle-ban szabad helyet foglal el például a green room, a kameramozgásokat biztosító folyosók, valamint a színpadi díszletek is. Ezek pontos helyének meghatározása után alakulnak ki az újabb férőhelyek, és ekkor lehet majd további jegyekre szert tenni.

A két főpróbára is árulnak jegyeket. Az élő adást megelőző este 21:00-tól kezdődik a második főpróba, vagyis a zsűri show, amikor a nemzeti zsűrik elküldik a dalok után pontjaikat. A harmadik főpróba a verseny napján 15:00-kor kezdődik, ezt családi show-nak nevezik. Ez ideális időpont ahhoz, hogy a család apraja-nagyja is belekóstolhasson együtt az Eurovízió világába. Természetesen a főpróbákon nincs valódi eredményhirdetés és televoting sincs. Az első főpróbára nem árulnak jegyeket, ekkor a sajtó munkatársai és az akkreditációval rendelkezők kapnak belépési lehetőséget.

Comments

12 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2015: December 15-től kezdik a belépőjegyek árusításának első hulláma” bejegyzéshez

 1. Gergő avatar
  Gergő

  sikerült valakinek jegyet venni ? 🙂
  (nagy örömömre most próbálnék beszerezni, de látom hogy az összes elkelt… )

  1. Csengettyű avatar

   Nekem se jött össze.

 2. Kajli25 avatar
  Kajli25

  Nekem sikerült! Olyan boldog vagyok! 😀 😀

  1. Gergő avatar
   Gergő

   melyik napra sikerült venned ? 🙂

   1. Kajli25 avatar
    Kajli25

    Úgy voltam vele, hogy amire sikerül 😀
    Ez lett belőle: Family Show Semifinale 1 – B sector
    Ennek is nagyon örülök!

 3. Kajli25 avatar
  Kajli25

  Zsűri és családi show-ra kapható egészen sok jegy…

  1. Gergő avatar
   Gergő

   már ott is elfogyott minden jegy.

   1. Robek avatar
    Robek

    nem fogyott el,csak felvásárolták.Minden évben ez van.Aztán meg félig üresen kong az aréna a próbákon,meg az keddi elődöntőn. Ebay-on hamarosan fent lesznek a jegyek.

 4. skari avatar
  skari

  Sziasztok,

  Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, aki korábbi Eurovízió(ko)n már volt élőben? Ha sikerülne jegyet vennem, nagyon elgondolkodnék az állójegyen, viszont az ugye kisebb vagyonba kerül. És gondolom, hogy a legelső sorokba kerüljön az ember, már kb előtte nap oda kellene menni 🙂 így kvázi megl ehet mégis jobban jönnék ki az ülő jegyekkel. Any comment, tapasztalat?
  Köszi szépen 🙂

  1. Tibicsoki avatar
   Tibicsoki

   Szia! Érdemes a főpróbákon elgondolkodni, olcsóbb a jegy és ha nem a zsűrisre mégy, akkor ott nincs 100% teltház, jobb az esély a jó helyre 🙂 Az ülőhely sem rossz persze, kényelmes, és biztos hely 🙂